Завжди зручно готувати гарячі страви і гарніри до них. Якщо ви прихильники подібної швидкого готування, то неодмінно оціните нашу статтю, присвячену того, як приготувати качку з овочами.
Качка, запечена з овочами
Інгредієнти: качка - 15-2 кг; сіль, перець; картопля - 3 шт.; морква - 1 шт.; пастернак - 1 шт.; ріпа - 1 шт.; цибулю-шалот - 4 шт.; сухе біле вино - 1/2 ст.; лавровий лист - 2 шт. Приготування Качку миємо, обсушуємо, надлишки жиру зрізаємо. Наколюємо тушку виделкою по всій поверхні, а після посипаємо сіллю і перцем. Запікаємо птицю 45 хвилин при 180 градусах.
Наполовину готову птицю дістаємо з духовки і навколо викладаємо нарізану картоплю, моркву, пастернак, ріпу і шалот. Замість запропонованих овочів, ви можете використовувати будь-які плоди, лише б вони годилися для запікання. Перемішуємо овочі, щоб вони вкрилися виділився з качки жиром. Зверху викладаємо лавровий лист. Запікаємо страву ще 45 хвилин, не забуваючи поливати птицю і овочі жиром, щоб не пересохли. Після закінчення часу, виливаємо на деко сухе біле вино і продовжуємо готування при 160 градусах ще 30 хвилин, або до тих пір, поки качка не стане м'якою.
Перед подачею даємо птиці постояти 10-15 хвилин, щоб вона зберегла свою соковитість.
Рецепт качки з овочами
Інгредієнти: качині стегенця - 2 шт.; сіль, перець - за смаком; морква - 2 шт.; картопля - 2 шт.; часник - 3 зубчики; чебрець - 4 гілочки; цибуля-порей - 1 шт.; лавровий лист - 1 шт.; курячий бульйон - 1 ст.; сухе біле вино - 1 ст.; вода. Приготування Качині ніжки промиваємо й обсушуємо, надлишки жиру зрізаємо. Посипаємо стегенця з обох сторін сіллю і перцем, укладаємо їх шкірою вниз на сковороду з олією. Слідом кладемо обрізання жиру, щоб зробити м'ясо більш м'яким. Обсмажуємо качку до золотистого кольору 6-10 хвилин з одного боку і ще 2 з іншого, після чого перекладаємо птицю на тарілку.
Моркву і картоплю дрібно нарізаємо і кладемо на сковороду з залишками качиного жиру. Посипаємо овочі сіллю і перцем, готуємо 5-10 хвилин, до золотистого кольору. Після закінчення часу додаємо нарізану цибулю-порей. Постійно помішуючи, продовжуємо готувати овочі ще 3-5 хвилин. Додаємо на сковороду часник і чебрець, смажимо ще 45 секунд. Повертаємо стегенця на подушку з овочів, заливаємо все вином і курячим бульйоном, кладемо лавровий лист.
Ставимо качку з овочами в духовку і готуємо при 200 градусах 30 хвилин, підливаючи рідина при необхідності, після зменшуємо температуру до 180 градусів і запікаємо птаха ще 30 хвилин.