Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » М'ясо з овочами в духовці

М'ясо з овочами в духовці

21-03-2015, 19:05
1 751
М'ясо з овочами в духовці
М'ясо, приготоване одночасно з гарніром - зручне і смачне рішення не тільки для буденної, але і для святкової трапези. Запікати можна як яловичину, так і свинину, баранину або навіть м'ясо птиці, правда, варто врахувати індивідуальні особливості приготування кожного, чим ми і займемося далі.

Рецепт м'яса з овочами в духовці


Інгредієнти:

  • свиняча грудинка - 12 кг;

  • велика морська сіль - 3 ч. ложки;

  • оцет - 1 ст. ложка;

  • яблука - 2 шт.;

  • ріпчаста цибуля - 1 шт.;

  • сидр яблучний - 1 1/2 ст.;

  • пастернак - 4 шт.;

  • морква - 4-5 шт.;

  • картопля - 3 шт.;

  • чебрець - 1 пучок;

  • часник - 12 зубчиків;

  • оливкова олія - 1 1/2 ст. ложки;

  • вершкове масло - 30 г;

  • зернова гірчиця - 1 ст. ложка.


  • Приготування
    Духовку розігріваємо до 160 градусів. Шкірку на грудинці злегка надрізаємо ножем хрест-навхрест, після чого натираємо її оцтом і сіллю. На деко викладаємо скибочки яблук і цибулі, заливаємо їх яблучним сидром поверх розкладаємо грудинку шкірою вгору і ставимо все в духовку на 3 години.
    Через півтори години готування навколо м'яса розкладаємо овочі: морква, пастернак, картоплю, приправляємо їх сіллю і перцем, посипаємо чебрецем, кладемо зубчики часнику, розкладаємо кубики вершкового масла, а зверху збризкуємо все оливковою олією. Відправляємо в духовку.
    Через 3 години збільшуємо температуру до 230 градусів і продовжуємо готування ще 20-30 хвилин. Блюдо готове. Дайте м'ясу настоятися хвилин 15 а потім нарізайте і подавайте до столу.

    М'ясо з овочами в горщику в духовці


    Інгредієнти:

  • бараняча нога - 18 кг;

  • часник - 2 зубчики;

  • картопля - 1 кг;

  • гарбуз - 1 кг;

  • оливкова олія - 2 ст. ложки;

  • зелений горошок - 2 ст.


  • Приготування
    Духовку розігріваємо до 180 градусів. Баранячу ногу змащуємо розтертим з оливковою олією і часником, а також сіллю і перцем. Запікаємо ногу протягом півтори годин, після чого перекладаємо подрумяненное м'ясо в глиняний горщик або гусятницю, накриваємо нарізаними овочами і ставимо запікатися назад в духовку. М'ясо під овочами в духовці буде готове через 40 хвилин.

    Запечене м'ясо з овочами в духовці


    Інгредієнти:

  • яловича вирізка - 1 кг;

  • сухе біле вино - 3/4 ст.;

  • соєвий соус - 3/4 ст.;

  • розмарин - 4 ч. ложки;

  • діжонська гірчиця - 4 ч. ложки;

  • часник - 3 зубчики;

  • картопля - 500 г;

  • брюссельська капуста - 500 г;

  • морква - 500 р.


  • Приготування
    Вирізку маринуємо в суміші вина, соєвого соусу , розмарину, гірчиці і подрібненого часнику.
    Викладаємо шматочки картоплі, капусту та моркву на деко, заливаємо все маринадом і перемішуємо. Запікаємо овочі при 210 градусах 30 хвилин. Зливаємо маринад з вирізки, викладаємо її поверх овочів і готуємо ще 30-45 хвилин.
    Через 15 хвилин, коли м'ясо настоїться, яловичину можна буде нарізати і подавати до столу.

    М'ясо з овочами і картоплею в духовці


    Інгредієнти:

  • качині ніжки - 2 шт.;

  • сіль, перець - за смаком;

  • морква - 2 шт.;

  • картопля - 2 шт.;

  • цибуля-порей - 2 шт.;

  • часник - 3 зубчики;

  • чебрець - 4 гілочки;

  • лавровий лист - 1 шт.;

  • курячий бульйон - 1 ст.;

  • сухе біле вино - 1 ст.


  • Приготування
    Духовку розігріваємо до 200 градусів. Качині ніжки обсушуємо
    М'ясо з овочами в духовці
    і приправляємо сіллю і перцем з обох сторін. Обсмажуємо качку на сухій сковороді від 6 до 10 хвилин з одного боку і ще пару хвилин з іншого, поки скоринка не стане золотистою.
    На витопившемся жиру обсмажуємо овочі 7-10 хвилин, не забувши приправити їх сіллю і перцем. В кінці додаємо до овочів часник і чебрець, продовжуємо готування ще близько хвилини. Викладаємо ніжки на подушку з овочів, заливаємо все сумішшю вина і бульйону, кладемо лавровий лист і ставимо в духовку на 30 хвилин. Після закінчення часу зменшуємо температуру до 180 градусів і продовжуємо готування ще хвилин 15-20.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Лосось з овочами
    Лосось з овочами
    У правильне і збалансоване харчування для нашого організму обов'язково повинні входити м'ясо, риба, овочі. І в сьогоднішній статті ми поговоримо про
    Качка з овочами в духовці
    Качка з овочами в духовці
    Не знаєте такого корисного і смачного приготувати на вечерю? Пропонуємо універсальний варіант - качку з овочами в духовці. Таке просте блюдо
    Куряча грудка з овочами
    Куряча грудка з овочами
    З курячого м'яса можна зробити безліч смачних і вишуканих страв. У нашій статті ми поговоримо, як приготувати курячу грудку з додаванням овочів. Це
    М'ясо, тушковане з овочами
    М'ясо, тушковане з овочами
    Всі ми знаємо про користь тушкованих страв. І сьогодні ми пропонуємо вам варіанти смачного сімейного обіду, який приготувати досить просто - м'ясо,
    Грудинка, запечена у фользі
    Грудинка, запечена у фользі
    Грудинка - м'ясо відноситься до першого сорту, до того ж дієтичне. І сьогодні розповімо, як її правильно і смачно запекти у фользі. Така вишукана
    Бараняча нога, запечена в духовці
    Бараняча нога, запечена в духовці
    Якщо ви не знаєте, що приготувати на святковий стіл в якості гарячого блюда, тому що старі рецепти набридли і хочеться новенького, спробуйте запекти