М'ясо з овочами в духовці
М'ясо, приготоване одночасно з гарніром - зручне і смачне рішення не тільки для буденної, але і для святкової трапези. Запікати можна як яловичину, так і свинину, баранину або навіть м'ясо птиці, правда, варто врахувати індивідуальні особливості приготування кожного, чим ми і займемося далі.
Інгредієнти:
свиняча грудинка - 12 кг;
велика морська сіль - 3 ч. ложки;
оцет - 1 ст. ложка;
яблука - 2 шт.;
ріпчаста цибуля - 1 шт.;
сидр яблучний - 1 1/2 ст.;
пастернак - 4 шт.;
морква - 4-5 шт.;
картопля - 3 шт.;
чебрець - 1 пучок;
часник - 12 зубчиків;
оливкова олія - 1 1/2 ст. ложки;
вершкове масло - 30 г;
зернова гірчиця - 1 ст. ложка.
Приготування
Духовку розігріваємо до 160 градусів. Шкірку на грудинці злегка надрізаємо ножем хрест-навхрест, після чого натираємо її оцтом і сіллю. На деко викладаємо скибочки яблук і цибулі, заливаємо їх яблучним сидром поверх розкладаємо грудинку шкірою вгору і ставимо все в духовку на 3 години.
Через півтори години готування навколо м'яса розкладаємо овочі: морква, пастернак, картоплю, приправляємо їх сіллю і перцем, посипаємо чебрецем, кладемо зубчики часнику, розкладаємо кубики вершкового масла, а зверху збризкуємо все оливковою олією. Відправляємо в духовку.
Через 3 години збільшуємо температуру до 230 градусів і продовжуємо готування ще 20-30 хвилин. Блюдо готове. Дайте м'ясу настоятися хвилин 15 а потім нарізайте і подавайте до столу.
Інгредієнти:
бараняча нога - 18 кг;
часник - 2 зубчики;
картопля - 1 кг;
гарбуз - 1 кг;
оливкова олія - 2 ст. ложки;
зелений горошок - 2 ст.
Приготування
Духовку розігріваємо до 180 градусів. Баранячу ногу змащуємо розтертим з оливковою олією і часником, а також сіллю і перцем. Запікаємо ногу протягом півтори годин, після чого перекладаємо подрумяненное м'ясо в глиняний горщик або гусятницю, накриваємо нарізаними овочами і ставимо запікатися назад в духовку. М'ясо під овочами в духовці буде готове через 40 хвилин.
Інгредієнти:
яловича вирізка - 1 кг;
сухе біле вино - 3/4 ст.;
соєвий соус - 3/4 ст.;
розмарин - 4 ч. ложки;
діжонська гірчиця - 4 ч. ложки;
часник - 3 зубчики;
картопля - 500 г;
брюссельська капуста - 500 г;
морква - 500 р.
Приготування
Вирізку маринуємо в суміші вина, соєвого соусу , розмарину, гірчиці і подрібненого часнику.
Викладаємо шматочки картоплі, капусту та моркву на деко, заливаємо все маринадом і перемішуємо. Запікаємо овочі при 210 градусах 30 хвилин. Зливаємо маринад з вирізки, викладаємо її поверх овочів і готуємо ще 30-45 хвилин.
Через 15 хвилин, коли м'ясо настоїться, яловичину можна буде нарізати і подавати до столу.
Інгредієнти:
качині ніжки - 2 шт.;
сіль, перець - за смаком;
морква - 2 шт.;
картопля - 2 шт.;
цибуля-порей - 2 шт.;
часник - 3 зубчики;
чебрець - 4 гілочки;
лавровий лист - 1 шт.;
курячий бульйон - 1 ст.;
сухе біле вино - 1 ст.
Приготування
Духовку розігріваємо до 200 градусів. Качині ніжки обсушуємо і приправляємо сіллю і перцем з обох сторін. Обсмажуємо качку на сухій сковороді від 6 до 10 хвилин з одного боку і ще пару хвилин з іншого, поки скоринка не стане золотистою.
На витопившемся жиру обсмажуємо овочі 7-10 хвилин, не забувши приправити їх сіллю і перцем. В кінці додаємо до овочів часник і чебрець, продовжуємо готування ще близько хвилини. Викладаємо ніжки на подушку з овочів, заливаємо все сумішшю вина і бульйону, кладемо лавровий лист і ставимо в духовку на 30 хвилин. Після закінчення часу зменшуємо температуру до 180 градусів і продовжуємо готування ще хвилин 15-20.
Рецепт м'яса з овочами в духовці
Інгредієнти:
Приготування
Духовку розігріваємо до 160 градусів. Шкірку на грудинці злегка надрізаємо ножем хрест-навхрест, після чого натираємо її оцтом і сіллю. На деко викладаємо скибочки яблук і цибулі, заливаємо їх яблучним сидром поверх розкладаємо грудинку шкірою вгору і ставимо все в духовку на 3 години.
Через півтори години готування навколо м'яса розкладаємо овочі: морква, пастернак, картоплю, приправляємо їх сіллю і перцем, посипаємо чебрецем, кладемо зубчики часнику, розкладаємо кубики вершкового масла, а зверху збризкуємо все оливковою олією. Відправляємо в духовку.
Через 3 години збільшуємо температуру до 230 градусів і продовжуємо готування ще 20-30 хвилин. Блюдо готове. Дайте м'ясу настоятися хвилин 15 а потім нарізайте і подавайте до столу.
М'ясо з овочами в горщику в духовці
Інгредієнти:
Приготування
Духовку розігріваємо до 180 градусів. Баранячу ногу змащуємо розтертим з оливковою олією і часником, а також сіллю і перцем. Запікаємо ногу протягом півтори годин, після чого перекладаємо подрумяненное м'ясо в глиняний горщик або гусятницю, накриваємо нарізаними овочами і ставимо запікатися назад в духовку. М'ясо під овочами в духовці буде готове через 40 хвилин.
Запечене м'ясо з овочами в духовці
Інгредієнти:
Приготування
Вирізку маринуємо в суміші вина, соєвого соусу , розмарину, гірчиці і подрібненого часнику.
Викладаємо шматочки картоплі, капусту та моркву на деко, заливаємо все маринадом і перемішуємо. Запікаємо овочі при 210 градусах 30 хвилин. Зливаємо маринад з вирізки, викладаємо її поверх овочів і готуємо ще 30-45 хвилин.
Через 15 хвилин, коли м'ясо настоїться, яловичину можна буде нарізати і подавати до столу.
М'ясо з овочами і картоплею в духовці
Інгредієнти:
Приготування
Духовку розігріваємо до 200 градусів. Качині ніжки обсушуємо і приправляємо сіллю і перцем з обох сторін. Обсмажуємо качку на сухій сковороді від 6 до 10 хвилин з одного боку і ще пару хвилин з іншого, поки скоринка не стане золотистою.
На витопившемся жиру обсмажуємо овочі 7-10 хвилин, не забувши приправити їх сіллю і перцем. В кінці додаємо до овочів часник і чебрець, продовжуємо готування ще близько хвилини. Викладаємо ніжки на подушку з овочів, заливаємо все сумішшю вина і бульйону, кладемо лавровий лист і ставимо в духовку на 30 хвилин. Після закінчення часу зменшуємо температуру до 180 градусів і продовжуємо готування ще хвилин 15-20.
Рекомендуємо добрі рецепти
Лосось з овочами
У правильне і збалансоване харчування для нашого організму обов'язково повинні входити м'ясо, риба, овочі. І в сьогоднішній статті ми поговоримо про
Качка з овочами в духовці
Не знаєте такого корисного і смачного приготувати на вечерю? Пропонуємо універсальний варіант - качку з овочами в духовці. Таке просте блюдо
Куряча грудка з овочами
З курячого м'яса можна зробити безліч смачних і вишуканих страв. У нашій статті ми поговоримо, як приготувати курячу грудку з додаванням овочів. Це
М'ясо, тушковане з овочами
Всі ми знаємо про користь тушкованих страв. І сьогодні ми пропонуємо вам варіанти смачного сімейного обіду, який приготувати досить просто - м'ясо,
Грудинка, запечена у фользі
Грудинка - м'ясо відноситься до першого сорту, до того ж дієтичне. І сьогодні розповімо, як її правильно і смачно запекти у фользі. Така вишукана
Бараняча нога, запечена в духовці
Якщо ви не знаєте, що приготувати на святковий стіл в якості гарячого блюда, тому що старі рецепти набридли і хочеться новенького, спробуйте запекти