Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Бараняча нога, запечена в духовці

Бараняча нога, запечена в духовці

19-03-2015, 08:42
1 409
Бараняча нога, запечена в духовці
На святковий стіл сім'ї подають різні гарячі страви. Більшість запікають птицю , деякий можуть зупинити свій вибір на запеченому поросяті, наприклад. Але чи часто вам доводилося пробувати готувати баранячу ногу? Соковите і ароматне бараняче м'ясо , яке довго мліло в духовці, - це окреме задоволення, яке повинен спробувати кожен.

Бараняча нога, запечена в духовці у фользі


Інгредієнти:

  • бараняча нога - 35-4 кг;

  • м'ята - пучок;

  • оливкова олія - 1/4 ст.;

  • часник - 3 зубчики;

  • лимонний сік - 2 ст. ложки;

  • лимонна цедра - 2 ч. ложки;

  • сіль, перець - за смаком;

  • біле сухе вино - 1 ст.;

  • курячий бульйон - 1 1/2 ст.


  • Приготування
    Вимиту і обсушену баранячу ногу кладемо на деко. У мисці змішуємо подрібнену м'яту, оливкова олія, пропущений через прес часник, лимонну цедру і сік, а також сіль (близько 2 чайних ложок) і перець. Натираємо ногу отриманою сумішшю і залишаємо маринуватися на 8-12 годин, накривши харчовою плівкою.
    За годину до готування виймаємо м'ясо з холодильника, потім накриваємо фольгою і ставимо в розігріту до 180°С духовку на 15-2 години. На останні 30 хвилин готування, знімаємо фольгу з ноги, щоб вона могла рівномірно підрум'янитися.
    Готове м'ясо знімаємо з дека, накриваємо фольгою і залишаємо постояти близько 15 хвилин. Тим часом, що залишився на деку сік і жир змішуємо з вином і бульйоном, ставимо суміш на вогонь і випариваем до тих пір, поки рідини не залишиться приблизно на склянку. Подаємо м'ясо з підливою.
    За аналогією готується і бараняча нога, запечена в духовці у рукаві: спершу м'ясо запікається в самому рукаві, потім рукав знімається, нога перекладається на деко на 30-40 хвилин, а з соку і жиру готується ароматна підлива.

    Бараняча нога, запечена в духовці - рецепт


    Інгредієнти:

  • бараняча нога - 2 кг;

  • анчоуси - 50 г;

  • маслини - 16 шт.;

  • свіжий розмарин - 2 ст. ложки;

  • сіль, перець - за смаком.


  • Приготування
    Вимиту і обсушену баранячу ногу надрізаємо впоперек по всій поверхні, щоб утворилися неглибокі кишені. Кладемо ногу на деко.
    Анчоуси і їх олія, а також маслини і розмарин, збиваємо в однорідну пасту з допомогою блендера. Додаємо трохи солі і хорошу дрібку перцю до отриманої масі. Закладаємо пасту в зроблені надрізи, рівномірно розподіляючи по всій поверхні.
    Ставимо деко з баранячої ногою в духовку, розігріту до 220°С на 30 хвилин. За цей час нога покриється золотистою скоринкою і пустить аромат. Після закінчення півгодини, знижуємо температуру до 200°С і продовжуємо готування ще 60 хвилин.

    Бараняча нога, запечена в духовці з овочами


    Інгредієнти:
    Для м'яса:

  • бараняча нога - 15 кг;

  • рослинне масло - 3 ст. ложки;

  • часник - 3 зубчики;

  • йогурт - 255 г;

  • гарам масала - 1 ст. ложка;

  • тертий імбир - 1 ч. ложка;

  • сіль - 1/2 ч. сіль;

  • гострий перець - 1/4 ч. ложка;

  • шафран - 5-6 шт.


  • Для овочів:

  • баклажан - 1 шт.;

  • кабачок - 2 шт.;

  • червоний цибуля - 2 шт.;

  • морква - 2 шт.;

  • часник - 4 зубчики;

  • кумін - 1 ч. ложка;

  • порошок каррі - 1 ч. ложка.;

  • оливкова олія - 3 ст. ложки

  • .
    Перед тим, як запекти баранячу ногу, її треба замаринувати. Для цього наколюємо ногу по всій поверхні за допомогою ножа, змішуємо
    Бараняча нога, запечена в духовці
    масло, подрібнений часник, йогурт, гарам масала, імбир, сіль, перець і шафран і натираємо цією сумішшю баранину. Залишаємо м'ясо маринуватися пару годин у холодильнику.
    Баклажан, кабачок, цибулю і моркву чистимо, миємо й нарізаємо великими кубиками. Поливаємо овочі оливковою олією, посипаємо каррі і кумином, додаємо цілі зубчики часнику.
    Викладаємо підготовлені овочі на деко, а поверх розміщуємо баранячу ногу. Накриваємо деко фольгою і ставимо в розігріту до 180°С духовку на 15-2 години або до м'якості м'яса. Готове м'ясо підрум'янюємо під грилем ще 10-15 хвилин.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    М'ясо з овочами в духовці
    М'ясо з овочами в духовці
    М'ясо, запечене з овочами в духовці - чудове блюдо як для буденного, так і святкового столу. І сьогодні ми розповімо, як запекти з гарніром свинину,
    Свинина з апельсинами
    Свинина з апельсинами
    Свинина з апельсинами - таке ж цікаве поєднання, як і свинина з яблуками або медом. Таке святкове гаряче блюдо не залишить байдужим ні гостей, ні
    Баранина, запечена в духовці
    Баранина, запечена в духовці
    Баранина - смачне і соковите м'ясо, якщо його правильно приготувати. І сьогодні ми поговоримо про те, як запекти її в духовці. Давайте розглянемо
    Як замаринувати баранину?
    Як замаринувати баранину?
    Баранина - смачне і корисне м'ясо, хоча в нашій країні її готують не так часто, як, наприклад, свинину чи яловичину. При правильному її приготуванні
    Солонина - рецепти приготування
    Солонина - рецепти приготування
    Солонина - це прекрасна альтернатива покупної нарізці для святкового столу. І виявляється, її зовсім нескладно приготувати самим. Ми розповімо вам
    Бараняча корейка - рецепт
    Бараняча корейка - рецепт
    Бараняча корейка, запечена в духовці або приготовані на мангалі, може стати справжнім коронною стравою вашого столу! Ніжне й ароматне м'ясо,