Бараняча нога, запечена в духовці
На святковий стіл сім'ї подають різні гарячі страви. Більшість запікають птицю , деякий можуть зупинити свій вибір на запеченому поросяті, наприклад. Але чи часто вам доводилося пробувати готувати баранячу ногу? Соковите і ароматне бараняче м'ясо , яке довго мліло в духовці, - це окреме задоволення, яке повинен спробувати кожен.
Інгредієнти:
бараняча нога - 35-4 кг;
м'ята - пучок;
оливкова олія - 1/4 ст.;
часник - 3 зубчики;
лимонний сік - 2 ст. ложки;
лимонна цедра - 2 ч. ложки;
сіль, перець - за смаком;
біле сухе вино - 1 ст.;
курячий бульйон - 1 1/2 ст.
Приготування
Вимиту і обсушену баранячу ногу кладемо на деко. У мисці змішуємо подрібнену м'яту, оливкова олія, пропущений через прес часник, лимонну цедру і сік, а також сіль (близько 2 чайних ложок) і перець. Натираємо ногу отриманою сумішшю і залишаємо маринуватися на 8-12 годин, накривши харчовою плівкою.
За годину до готування виймаємо м'ясо з холодильника, потім накриваємо фольгою і ставимо в розігріту до 180°С духовку на 15-2 години. На останні 30 хвилин готування, знімаємо фольгу з ноги, щоб вона могла рівномірно підрум'янитися.
Готове м'ясо знімаємо з дека, накриваємо фольгою і залишаємо постояти близько 15 хвилин. Тим часом, що залишився на деку сік і жир змішуємо з вином і бульйоном, ставимо суміш на вогонь і випариваем до тих пір, поки рідини не залишиться приблизно на склянку. Подаємо м'ясо з підливою.
За аналогією готується і бараняча нога, запечена в духовці у рукаві: спершу м'ясо запікається в самому рукаві, потім рукав знімається, нога перекладається на деко на 30-40 хвилин, а з соку і жиру готується ароматна підлива.
Інгредієнти:
бараняча нога - 2 кг;
анчоуси - 50 г;
маслини - 16 шт.;
свіжий розмарин - 2 ст. ложки;
сіль, перець - за смаком.
Приготування
Вимиту і обсушену баранячу ногу надрізаємо впоперек по всій поверхні, щоб утворилися неглибокі кишені. Кладемо ногу на деко.
Анчоуси і їх олія, а також маслини і розмарин, збиваємо в однорідну пасту з допомогою блендера. Додаємо трохи солі і хорошу дрібку перцю до отриманої масі. Закладаємо пасту в зроблені надрізи, рівномірно розподіляючи по всій поверхні.
Ставимо деко з баранячої ногою в духовку, розігріту до 220°С на 30 хвилин. За цей час нога покриється золотистою скоринкою і пустить аромат. Після закінчення півгодини, знижуємо температуру до 200°С і продовжуємо готування ще 60 хвилин.
Інгредієнти:
Для м'яса:
бараняча нога - 15 кг;
рослинне масло - 3 ст. ложки;
часник - 3 зубчики;
йогурт - 255 г;
гарам масала - 1 ст. ложка;
тертий імбир - 1 ч. ложка;
сіль - 1/2 ч. сіль;
гострий перець - 1/4 ч. ложка;
шафран - 5-6 шт.
Для овочів:
баклажан - 1 шт.;
кабачок - 2 шт.;
червоний цибуля - 2 шт.;
морква - 2 шт.;
часник - 4 зубчики;
кумін - 1 ч. ложка;
порошок каррі - 1 ч. ложка.;
оливкова олія - 3 ст. ложки
.
Перед тим, як запекти баранячу ногу, її треба замаринувати. Для цього наколюємо ногу по всій поверхні за допомогою ножа, змішуємо масло, подрібнений часник, йогурт, гарам масала, імбир, сіль, перець і шафран і натираємо цією сумішшю баранину. Залишаємо м'ясо маринуватися пару годин у холодильнику.
Баклажан, кабачок, цибулю і моркву чистимо, миємо й нарізаємо великими кубиками. Поливаємо овочі оливковою олією, посипаємо каррі і кумином, додаємо цілі зубчики часнику.
Викладаємо підготовлені овочі на деко, а поверх розміщуємо баранячу ногу. Накриваємо деко фольгою і ставимо в розігріту до 180°С духовку на 15-2 години або до м'якості м'яса. Готове м'ясо підрум'янюємо під грилем ще 10-15 хвилин.
Бараняча нога, запечена в духовці у фользі
Інгредієнти:
Приготування
Вимиту і обсушену баранячу ногу кладемо на деко. У мисці змішуємо подрібнену м'яту, оливкова олія, пропущений через прес часник, лимонну цедру і сік, а також сіль (близько 2 чайних ложок) і перець. Натираємо ногу отриманою сумішшю і залишаємо маринуватися на 8-12 годин, накривши харчовою плівкою.
За годину до готування виймаємо м'ясо з холодильника, потім накриваємо фольгою і ставимо в розігріту до 180°С духовку на 15-2 години. На останні 30 хвилин готування, знімаємо фольгу з ноги, щоб вона могла рівномірно підрум'янитися.
Готове м'ясо знімаємо з дека, накриваємо фольгою і залишаємо постояти близько 15 хвилин. Тим часом, що залишився на деку сік і жир змішуємо з вином і бульйоном, ставимо суміш на вогонь і випариваем до тих пір, поки рідини не залишиться приблизно на склянку. Подаємо м'ясо з підливою.
За аналогією готується і бараняча нога, запечена в духовці у рукаві: спершу м'ясо запікається в самому рукаві, потім рукав знімається, нога перекладається на деко на 30-40 хвилин, а з соку і жиру готується ароматна підлива.
Бараняча нога, запечена в духовці - рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Вимиту і обсушену баранячу ногу надрізаємо впоперек по всій поверхні, щоб утворилися неглибокі кишені. Кладемо ногу на деко.
Анчоуси і їх олія, а також маслини і розмарин, збиваємо в однорідну пасту з допомогою блендера. Додаємо трохи солі і хорошу дрібку перцю до отриманої масі. Закладаємо пасту в зроблені надрізи, рівномірно розподіляючи по всій поверхні.
Ставимо деко з баранячої ногою в духовку, розігріту до 220°С на 30 хвилин. За цей час нога покриється золотистою скоринкою і пустить аромат. Після закінчення півгодини, знижуємо температуру до 200°С і продовжуємо готування ще 60 хвилин.
Бараняча нога, запечена в духовці з овочами
Інгредієнти:
Для м'яса:
Для овочів:
.
Перед тим, як запекти баранячу ногу, її треба замаринувати. Для цього наколюємо ногу по всій поверхні за допомогою ножа, змішуємо масло, подрібнений часник, йогурт, гарам масала, імбир, сіль, перець і шафран і натираємо цією сумішшю баранину. Залишаємо м'ясо маринуватися пару годин у холодильнику.
Баклажан, кабачок, цибулю і моркву чистимо, миємо й нарізаємо великими кубиками. Поливаємо овочі оливковою олією, посипаємо каррі і кумином, додаємо цілі зубчики часнику.
Викладаємо підготовлені овочі на деко, а поверх розміщуємо баранячу ногу. Накриваємо деко фольгою і ставимо в розігріту до 180°С духовку на 15-2 години або до м'якості м'яса. Готове м'ясо підрум'янюємо під грилем ще 10-15 хвилин.
Рекомендуємо добрі рецепти
М'ясо з овочами в духовці
М'ясо, запечене з овочами в духовці - чудове блюдо як для буденного, так і святкового столу. І сьогодні ми розповімо, як запекти з гарніром свинину,
Свинина з апельсинами
Свинина з апельсинами - таке ж цікаве поєднання, як і свинина з яблуками або медом. Таке святкове гаряче блюдо не залишить байдужим ні гостей, ні
Баранина, запечена в духовці
Баранина - смачне і соковите м'ясо, якщо його правильно приготувати. І сьогодні ми поговоримо про те, як запекти її в духовці. Давайте розглянемо
Як замаринувати баранину?
Баранина - смачне і корисне м'ясо, хоча в нашій країні її готують не так часто, як, наприклад, свинину чи яловичину. При правильному її приготуванні
Солонина - рецепти приготування
Солонина - це прекрасна альтернатива покупної нарізці для святкового столу. І виявляється, її зовсім нескладно приготувати самим. Ми розповімо вам
Бараняча корейка - рецепт
Бараняча корейка, запечена в духовці або приготовані на мангалі, може стати справжнім коронною стравою вашого столу! Ніжне й ароматне м'ясо,