Бараняча нога, запечена в духовці

Бараняча нога, запечена в духовці у фользі
Інгредієнти:
Приготування
Вимиту і обсушену баранячу ногу кладемо на деко. У мисці змішуємо подрібнену м'яту, оливкова олія, пропущений через прес часник, лимонну цедру і сік, а також сіль (близько 2 чайних ложок) і перець. Натираємо ногу отриманою сумішшю і залишаємо маринуватися на 8-12 годин, накривши харчовою плівкою.
За годину до готування виймаємо м'ясо з холодильника, потім накриваємо фольгою і ставимо в розігріту до 180°С духовку на 15-2 години. На останні 30 хвилин готування, знімаємо фольгу з ноги, щоб вона могла рівномірно підрум'янитися.
Готове м'ясо знімаємо з дека, накриваємо фольгою і залишаємо постояти близько 15 хвилин. Тим часом, що залишився на деку сік і жир змішуємо з вином і бульйоном, ставимо суміш на вогонь і випариваем до тих пір, поки рідини не залишиться приблизно на склянку. Подаємо м'ясо з підливою.
За аналогією готується і бараняча нога, запечена в духовці у рукаві: спершу м'ясо запікається в самому рукаві, потім рукав знімається, нога перекладається на деко на 30-40 хвилин, а з соку і жиру готується ароматна підлива.
Бараняча нога, запечена в духовці - рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Вимиту і обсушену баранячу ногу надрізаємо впоперек по всій поверхні, щоб утворилися неглибокі кишені. Кладемо ногу на деко.
Анчоуси і їх олія, а також маслини і розмарин, збиваємо в однорідну пасту з допомогою блендера. Додаємо трохи солі і хорошу дрібку перцю до отриманої масі. Закладаємо пасту в зроблені надрізи, рівномірно розподіляючи по всій поверхні.
Ставимо деко з баранячої ногою в духовку, розігріту до 220°С на 30 хвилин. За цей час нога покриється золотистою скоринкою і пустить аромат. Після закінчення півгодини, знижуємо температуру до 200°С і продовжуємо готування ще 60 хвилин.
Бараняча нога, запечена в духовці з овочами
Інгредієнти:
Для м'яса:
Для овочів:
.
Перед тим, як запекти баранячу ногу, її треба замаринувати. Для цього наколюємо ногу по всій поверхні за допомогою ножа, змішуємо

Баклажан, кабачок, цибулю і моркву чистимо, миємо й нарізаємо великими кубиками. Поливаємо овочі оливковою олією, посипаємо каррі і кумином, додаємо цілі зубчики часнику.
Викладаємо підготовлені овочі на деко, а поверх розміщуємо баранячу ногу. Накриваємо деко фольгою і ставимо в розігріту до 180°С духовку на 15-2 години або до м'якості м'яса. Готове м'ясо підрум'янюємо під грилем ще 10-15 хвилин.
Рекомендуємо добрі рецепти

М'ясо з овочами в духовці
М'ясо, запечене з овочами в духовці - чудове блюдо як для буденного, так і святкового столу. І сьогодні ми розповімо, як запекти з гарніром свинину,

Свинина з апельсинами
Свинина з апельсинами - таке ж цікаве поєднання, як і свинина з яблуками або медом. Таке святкове гаряче блюдо не залишить байдужим ні гостей, ні

Баранина, запечена в духовці
Баранина - смачне і соковите м'ясо, якщо його правильно приготувати. І сьогодні ми поговоримо про те, як запекти її в духовці. Давайте розглянемо

Як замаринувати баранину?
Баранина - смачне і корисне м'ясо, хоча в нашій країні її готують не так часто, як, наприклад, свинину чи яловичину. При правильному її приготуванні

Солонина - рецепти приготування
Солонина - це прекрасна альтернатива покупної нарізці для святкового столу. І виявляється, її зовсім нескладно приготувати самим. Ми розповімо вам

Бараняча корейка - рецепт
Бараняча корейка, запечена в духовці або приготовані на мангалі, може стати справжнім коронною стравою вашого столу! Ніжне й ароматне м'ясо,