Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Як замаринувати баранину?

Як замаринувати баранину?

19-03-2015, 09:43
7 234
Як замаринувати баранину?
В наших краях баранину готують не так часто, як ту ж свинину чи яловичину. Тому не всі знають секрети її приготування. А м'ясо це особливе, і при правильному варіанті підготовки страви з нього виходять просто чудові. У цій статті піде мова про те, як краще замаринувати баранину, щоб м'ясо стало м'яким і соковитим і в результаті ми отримали смачне ласощі.
У чому замаринувати баранину, залежить від ваших смакових уподобань. Нижче наведемо кілька варіантів маринаду, а ви вже вибирайте на свій смак.
Як замаринувати баранину на кісточці з ківі?
Інгредієнти:

  • баранячі ребра - 15 кг;

  • часник - 3 зубчики;

  • лимон - 1 шт.;

  • мед - 2 ст. ложки;

  • ківі - 4 шт.;

  • розмарин - 1 гілочка;

  • цибуля шалот - 4 шт.;

  • сіль, чорний перець.


  • Приготування
    У глибокій мисці змішуємо сік лимона, мед, подрібнений часник, цибуля шалот, ківі, сіль, перець і розмарин. Вимите і обсушенное м'ясо викладаємо в щільний поліетиленовий пакет, додаємо туди ж маринад. Пакет зав'язуємо, струшуємо, щоб суміш рівномірно розподілилася, і прибираємо в холодильник на добу. За цей час пакет пару раз перевертаємо. Після цього виймаємо м'ясо, обсушуємо за допомогою паперового рушника і викладаємо на змащене олією деко. Запікаємо близько 15 годин при температурі 170 градусів. У процесі приготування поливаємо м'ясо виділяється соком.
    Як замаринувати баранину для запікання?
    Інгредієнти:

  • бараняча нога вагою 2 кг - 1 шт.;

  • сіль велика - 1 ст. ложка;

  • діжонська гірчиця - 1 ст. ложка;

  • спеції (прованські трави, розмарин, зіра) - 05 ч. ложки.


  • Приготування
    З м'яса зрізаємо зайве сало, знімаємо плівку і жир, обрубиваем непотрібні кісточки. Спеції перетираємо в ступці, додаємо сіль, перемішуємо. Натираємо м'ясо отриманою сумішшю, потім обмазуємо гірчицею і прибираємо в холодильник на 3 години маринуватися. Духовку нагріваємо до температури 220 градусів, баранину викладаємо в рукав і кладемо на деко. Запікаємо близько 40 хвилин, потім зменшуємо температуру до 180 градусів і готуємо ще півгодини. Тепер рукав розрізаємо зверху, поливаємо м'ясо соком, що утворився і запікаємо 30 хвилин, щоб утворилася скоринка.
    Як правильно замаринувати баранину в кавказькому соусі?
    Інгредієнти:

  • баранина - 1 кг;

  • цибуля - 300 г;

  • сік лимона - 50 мл;

  • петрушка - 50 г;

  • сіль, чорний перець - за смаком.


  • Приготування
    Цибулю дрібно-дрібно кришимо або навіть трьом на тертці. Баранину натираємо сіллю, перцем, посипаємо цибулею, подрібненою петрушкою, додаємо лимонний сік, перемішуємо і залишаємо маринуватися в холод на 6 годин.
    Як замаринувати баранину в кефірі для смаження шашлику?
    Інгредієнти:

  • бараняча корейка - 1 кг;

  • цукор - 1 ч. ложка;

  • кефір - 200 г;

  • цибуля - 3 шт.;

  • сіль, чорний мелений перець.


  • Приготування
    Баранину добре миємо, потім нарізаємо на шматочки поперек хребта. Кожен шматок солимо і перчимо. Цибулю тремо на крупній тертці, додаємо до м'яса і перемішуємо. Потім вливаємо домашній кефір і знову гарненько перемішуємо. Накриваємо посуд з м'ясом кришкою і залишаємо на 1 годину при кімнатній температурі, а потім прибираємо в холодне місце годин на 12. Викладаємо промаринованное м'ясо на решітку і смажимо над вугіллям з обох сторін до готовності.
    Як замаринувати баранину на шашлик?
    Інгредієнти:

  • баранячі окосту - 3 кг;

  • помідори - 2 шт.;

  • лимони - 2 шт.;

  • газована вода - 05 л;

  • цибуля - 2 шт.;

  • Як замаринувати баранину?

  • житній хліб - 300 г;

  • сіль, перець - за смаком.


  • Приготування
    Баранину ріжемо впоперек волокон невеликими шматочками і складаємо в каструлю. Помідори і цибулю ріжемо півкільцями і додаємо їх до м'яса. Житній хліб ріжемо кубиками і складаємо в окрему миску. Зверху на нього видавлюємо лимонний сік і газовану воду виливаємо. Викладаємо масу в м'ясо, додаємо сіль, перець і перемішуємо. Прибираємо м'ясо в холодильник, щоб воно добре просочилося на 8 годин. А потім вже обсмажуємо до готовності на розжареному вугіллі.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Як приготувати козлятину?
    Як приготувати козлятину?
    Якщо ви вирішили приготувати незвичайний шашлик, то радимо вам придивитися до такого м'яса, як коза. Воно дуже смачне, ніжне і соковите, головне
    Баранина, тушкована з овочами
    Баранина, тушкована з овочами
    Баранина, тушкована з овочами - це смачне і корисне блюдо, приготувати яку не складе особливої праці. Давайте розглянемо декілька простих, але в теж
    Баранина, запечена в духовці
    Баранина, запечена в духовці
    Баранина - смачне і соковите м'ясо, якщо його правильно приготувати. І сьогодні ми поговоримо про те, як запекти її в духовці. Давайте розглянемо
    Свинина з овочами - рецепт
    Свинина з овочами - рецепт
    Свинина - смачне і соковите м'ясо, яке чудово поєднується з овочами. Давайте докладніше розберемося, які страви можна приготувати з цього м'яса з
    Баранина, запечена у фользі
    Баранина, запечена у фользі
    Баранину вважають дієтичним м'ясом, особливо якщо це м'ясо молодої тварини. З неї можна зробити цікаві та різноманітні страви до будь-якого застілля.
    Бараняча нога, запечена в духовці
    Бараняча нога, запечена в духовці
    Якщо ви не знаєте, що приготувати на святковий стіл в якості гарячого блюда, тому що старі рецепти набридли і хочеться новенького, спробуйте запекти