В наших краях баранину готують не так часто, як ту ж свинину чи яловичину. Тому не всі знають секрети її приготування. А м'ясо це особливе, і при правильному варіанті підготовки страви з нього виходять просто чудові. У цій статті піде мова про те, як краще замаринувати баранину, щоб м'ясо стало м'яким і соковитим і в результаті ми отримали смачне ласощі.
У чому замаринувати баранину, залежить від ваших смакових уподобань. Нижче наведемо кілька варіантів маринаду, а ви вже вибирайте на свій смак.
Як замаринувати баранину на кісточці з ківі?
Інгредієнти: баранячі ребра - 15 кг; часник - 3 зубчики; лимон - 1 шт.; мед - 2 ст. ложки; ківі - 4 шт.; розмарин - 1 гілочка; цибуля шалот - 4 шт.; сіль, чорний перець. Приготування У глибокій мисці змішуємо сік лимона, мед, подрібнений часник, цибуля шалот, ківі, сіль, перець і розмарин. Вимите і обсушенное м'ясо викладаємо в щільний поліетиленовий пакет, додаємо туди ж маринад. Пакет зав'язуємо, струшуємо, щоб суміш рівномірно розподілилася, і прибираємо в холодильник на добу. За цей час пакет пару раз перевертаємо. Після цього виймаємо м'ясо, обсушуємо за допомогою паперового рушника і викладаємо на змащене олією деко. Запікаємо близько 15 годин при температурі 170 градусів. У процесі приготування поливаємо м'ясо виділяється соком.
Як замаринувати баранину для запікання?
Інгредієнти: бараняча нога вагою 2 кг - 1 шт.; сіль велика - 1 ст. ложка; діжонська гірчиця - 1 ст. ложка; спеції (прованські трави, розмарин, зіра) - 05 ч. ложки. Приготування З м'яса зрізаємо зайве сало, знімаємо плівку і жир, обрубиваем непотрібні кісточки. Спеції перетираємо в ступці, додаємо сіль, перемішуємо. Натираємо м'ясо отриманою сумішшю, потім обмазуємо гірчицею і прибираємо в холодильник на 3 години маринуватися. Духовку нагріваємо до температури 220 градусів, баранину викладаємо в рукав і кладемо на деко. Запікаємо близько 40 хвилин, потім зменшуємо температуру до 180 градусів і готуємо ще півгодини. Тепер рукав розрізаємо зверху, поливаємо м'ясо соком, що утворився і запікаємо 30 хвилин, щоб утворилася скоринка.
Як правильно замаринувати баранину в кавказькому соусі?
Інгредієнти: баранина - 1 кг; цибуля - 300 г; сік лимона - 50 мл; петрушка - 50 г; сіль, чорний перець - за смаком. Приготування Цибулю дрібно-дрібно кришимо або навіть трьом на тертці. Баранину натираємо сіллю, перцем, посипаємо цибулею, подрібненою петрушкою, додаємо лимонний сік, перемішуємо і залишаємо маринуватися в холод на 6 годин.
Як замаринувати баранину в кефірі для смаження шашлику?
Інгредієнти: бараняча корейка - 1 кг; цукор - 1 ч. ложка; кефір - 200 г; цибуля - 3 шт.; сіль, чорний мелений перець. Приготування Баранину добре миємо, потім нарізаємо на шматочки поперек хребта. Кожен шматок солимо і перчимо. Цибулю тремо на крупній тертці, додаємо до м'яса і перемішуємо. Потім вливаємо домашній кефір і знову гарненько перемішуємо. Накриваємо посуд з м'ясом кришкою і залишаємо на 1 годину при кімнатній температурі, а потім прибираємо в холодне місце годин на 12. Викладаємо промаринованное м'ясо на решітку і смажимо над вугіллям з обох сторін до готовності.
Як замаринувати баранину на шашлик?
Інгредієнти: баранячі окосту - 3 кг; помідори - 2 шт.; лимони - 2 шт.; газована вода - 05 л; цибуля - 2 шт.; житній хліб - 300 г; сіль, перець - за смаком. Приготування Баранину ріжемо впоперек волокон невеликими шматочками і складаємо в каструлю. Помідори і цибулю ріжемо півкільцями і додаємо їх до м'яса. Житній хліб ріжемо кубиками і складаємо в окрему миску. Зверху на нього видавлюємо лимонний сік і газовану воду виливаємо. Викладаємо масу в м'ясо, додаємо сіль, перець і перемішуємо. Прибираємо м'ясо в холодильник, щоб воно добре просочилося на 8 годин. А потім вже обсмажуємо до готовності на розжареному вугіллі.