Баранина, тушкована з овочами
Не знаєте, чим порадувати сім'ю на вечерю? Пропонуємо вам рішення проблеми - потушкуйте баранину з овочами.
Інгредієнти:
м'якоть баранини - 1 кг;
цибулина - 2 шт.;
помідор - 1 шт.;
морква - 1 шт.;
рослинна олія - 50 мл;
сіль, приправа - за смаком.
Приготування
Давайте розберемося, як приготувати баранину, тушковану з овочами. М'ясо обробляємо невеликими шматочками і обсмажуємо в олії до золотистого кольору. Потім кидаємо в чавунець нарізану кільцями цибулю, зменшуємо вогонь до мінімуму, закриваємо кришкою і тушкуємо баранину з цибулею хвилин 15.
А цим часом поки чистимо моркву і ріжемо її кружальцями, а помідор шаткуємо дрібними кубиками. Далі м'ясо ретельно перемішуємо і кидаємо в чавунець моркву, а потім і помідори. Тепер все ще раз гарненько перемішуємо і тушкуємо баранину з овочами на слабенькому вогні при закритій кришці хвилин 20 після чого, приправляємо блюдо спеціями і солимо його за смаком. Готуємо ще приблизно 5 хвилин, потім акуратно знімаємо з вогню і настоюйте під кришкою протягом 15 хвилин, щоб м'ясо з овочами натомилось і просякнув ароматом спецій. Далі подаємо баранину, тушковану з овочами до столу, прикрасивши її свіжою зеленню.
Інгредієнти:
м'якоть баранини - 300 г;
жир курдючний - 50 г;
картопля - 4 шт.;
болгарський перець - 2 шт.;
цибулина - 2 шт.;
морква - 2 шт.;
помідори - 3 шт.;
часник - 2 зубчики;
кінза, кріп - за бажанням;
сіль, перець - за смаком.
Приготування
Баранину рубаємо дрібними шматочками, посипаємо зірою і меленим коріандром, солимо до смаку, перемішуємо і прибираємо на 2 години в холодильник. Баранячий жир подрібнюємо кубиками, моркву шаткуємо тонкою соломкою, а цибулю рубаємо четвертинками кілець. З помідорів акуратно знімаємо шкірку і нарізаємо м'якоть кубиками. Часник подрібнюємо, кінзу і кріп дрібно рубаємо. Солодкий болгарський перець нарізаємо маленької соломкою.
У казані розігріваємо рослинне масло, кладемо кубики жиру і витапливаем їх до шкварок, а потім витягуємо обережно шумівкою. Додаємо до маслу шматочки м'яса, обсмажуємо до золотистого кольору на сильному вогні. Вогонь зменшуємо до мінімуму, м'ясо розрівнюємо, зверху викладаємо цибулю, посипаємо зірою і коріандром.
Зверху щільним шаром насипаємо моркву, потім помідори, зелень і присипаємо всі часником. Далі викладаємо шар солодкого перцю і нарізаний соломкою картоплю. Закриваємо казан досить щільно кришкою і тушкуємо блюдо близько двох годин на повільному вогні, періодично помішуючи овочі. Перед подачею на стіл солимо, перчимо страву прикрашаємо зеленню і кличемо всіх до столу.
Інгредієнти:
бараняча корейка - 200 г;
помідор - 1 шт.;
цибулина - 1шт.;
лимонний сік - за смаком;
болгарський солодкий перець - 1 шт.;
сіль, перець - за смаком.
Приготування
Шматок баранини гарненько натираємо спочатку лимонним соком, далі сумішшю спецій і прибираємо маринуватися в холодильник приблизно на 3 години. Не втрачаючи часу дарма, готуємо поки всі інші інгредієнти. Помідори, солодкий перець, очищений від насіння і цибулю нарізаємо кружечками. Баранину прямо з маринадом і разом зі спеціями викладаємо на квадратний аркуш фольги, солимо за смаком. Зверху м'ясо покриваємо рівномірно овочевими шарами з кружечків цибулі, помідорів і кілець болгарського перцю. Кожен шар додаємо сіль за смаком. Фольгу гарненько загортаємо краю піднімаємо вгору і притискаємо їх зверху.
Кладемо баранину на решітку духовки, і запікаємо при температурі 180 градусів протягом 50 хвилин. При подачі готової страви, акуратно знімаємо спочатку овочевий шар, перекладаємо його в тарілку, поливаємо утворився у фользі соусом, а поруч викладаємо шматочки м'яса.
Рецепт баранини, тушкованої з овочами
Інгредієнти:
Приготування
Давайте розберемося, як приготувати баранину, тушковану з овочами. М'ясо обробляємо невеликими шматочками і обсмажуємо в олії до золотистого кольору. Потім кидаємо в чавунець нарізану кільцями цибулю, зменшуємо вогонь до мінімуму, закриваємо кришкою і тушкуємо баранину з цибулею хвилин 15.
А цим часом поки чистимо моркву і ріжемо її кружальцями, а помідор шаткуємо дрібними кубиками. Далі м'ясо ретельно перемішуємо і кидаємо в чавунець моркву, а потім і помідори. Тепер все ще раз гарненько перемішуємо і тушкуємо баранину з овочами на слабенькому вогні при закритій кришці хвилин 20 після чого, приправляємо блюдо спеціями і солимо його за смаком. Готуємо ще приблизно 5 хвилин, потім акуратно знімаємо з вогню і настоюйте під кришкою протягом 15 хвилин, щоб м'ясо з овочами натомилось і просякнув ароматом спецій. Далі подаємо баранину, тушковану з овочами до столу, прикрасивши її свіжою зеленню.
Баранина, тушкована з овочами і картоплею
Інгредієнти:
Приготування
Баранину рубаємо дрібними шматочками, посипаємо зірою і меленим коріандром, солимо до смаку, перемішуємо і прибираємо на 2 години в холодильник. Баранячий жир подрібнюємо кубиками, моркву шаткуємо тонкою соломкою, а цибулю рубаємо четвертинками кілець. З помідорів акуратно знімаємо шкірку і нарізаємо м'якоть кубиками. Часник подрібнюємо, кінзу і кріп дрібно рубаємо. Солодкий болгарський перець нарізаємо маленької соломкою.
У казані розігріваємо рослинне масло, кладемо кубики жиру і витапливаем їх до шкварок, а потім витягуємо обережно шумівкою. Додаємо до маслу шматочки м'яса, обсмажуємо до золотистого кольору на сильному вогні. Вогонь зменшуємо до мінімуму, м'ясо розрівнюємо, зверху викладаємо цибулю, посипаємо зірою і коріандром.
Зверху щільним шаром насипаємо моркву, потім помідори, зелень і присипаємо всі часником. Далі викладаємо шар солодкого перцю і нарізаний соломкою картоплю. Закриваємо казан досить щільно кришкою і тушкуємо блюдо близько двох годин на повільному вогні, періодично помішуючи овочі. Перед подачею на стіл солимо, перчимо страву прикрашаємо зеленню і кличемо всіх до столу.
Баранина, тушкована з овочами в духовці
Інгредієнти:
Приготування
Шматок баранини гарненько натираємо спочатку лимонним соком, далі сумішшю спецій і прибираємо маринуватися в холодильник приблизно на 3 години. Не втрачаючи часу дарма, готуємо поки всі інші інгредієнти. Помідори, солодкий перець, очищений від насіння і цибулю нарізаємо кружечками. Баранину прямо з маринадом і разом зі спеціями викладаємо на квадратний аркуш фольги, солимо за смаком. Зверху м'ясо покриваємо рівномірно овочевими шарами з кружечків цибулі, помідорів і кілець болгарського перцю. Кожен шар додаємо сіль за смаком. Фольгу гарненько загортаємо краю піднімаємо вгору і притискаємо їх зверху.
Кладемо баранину на решітку духовки, і запікаємо при температурі 180 градусів протягом 50 хвилин. При подачі готової страви, акуратно знімаємо спочатку овочевий шар, перекладаємо його в тарілку, поливаємо утворився у фользі соусом, а поруч викладаємо шматочки м'яса.
Рекомендуємо добрі рецепти
Баранина в горщиках
Баранина в горщиках, приготовлена в духовці виходить чудово ніжною і соковитою. Таке м'ясне блюдо з додаванням спецій і овочів можна подати на
Рагу з баранини
Ситне рагу з баранини - страва інтернаціональне, яке потрапивши до нас з Сходу вже давно встигла завоювати загальну любов. Приготувати класичне
Баранина в казані
Баранина - популярне м'ясо у східних народів. З нього можна зробити безліч корисних і смачних страв. І сьогодні ми розповімо, як її оригінально
Баранина в мультиварці
Баранина - смачне і корисне м'ясо, в якому міститься багато фтору. Також воно сприяє профілактиці діабету. І сьогодні ми розповімо, які страви з
Рецепт харчо з баранини
Харчо - популярна страва грузинської кухні, яке готують з яловичини, свинини чи баранини. Ось про останньому варіанті його створення ми і поговоримо
Хашлама з баранини
Хашлама - популярне блюдо кавказьких народів. Воно являє собою м'ясо, тушковану у власному соку з овочами. І сьогодні ми розповімо, як смачно