Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Баранина, тушкована з овочами

Баранина, тушкована з овочами

19-03-2015, 12:47
1 835
Баранина, тушкована з овочами
Не знаєте, чим порадувати сім'ю на вечерю? Пропонуємо вам рішення проблеми - потушкуйте баранину з овочами.

Рецепт баранини, тушкованої з овочами


Інгредієнти:

  • м'якоть баранини - 1 кг;

  • цибулина - 2 шт.;

  • помідор - 1 шт.;

  • морква - 1 шт.;

  • рослинна олія - 50 мл;

  • сіль, приправа - за смаком.


  • Приготування
    Давайте розберемося, як приготувати баранину, тушковану з овочами. М'ясо обробляємо невеликими шматочками і обсмажуємо в олії до золотистого кольору. Потім кидаємо в чавунець нарізану кільцями цибулю, зменшуємо вогонь до мінімуму, закриваємо кришкою і тушкуємо баранину з цибулею хвилин 15.
    А цим часом поки чистимо моркву і ріжемо її кружальцями, а помідор шаткуємо дрібними кубиками. Далі м'ясо ретельно перемішуємо і кидаємо в чавунець моркву, а потім і помідори. Тепер все ще раз гарненько перемішуємо і тушкуємо баранину з овочами на слабенькому вогні при закритій кришці хвилин 20 після чого, приправляємо блюдо спеціями і солимо його за смаком. Готуємо ще приблизно 5 хвилин, потім акуратно знімаємо з вогню і настоюйте під кришкою протягом 15 хвилин, щоб м'ясо з овочами натомилось і просякнув ароматом спецій. Далі подаємо баранину, тушковану з овочами до столу, прикрасивши її свіжою зеленню.

    Баранина, тушкована з овочами і картоплею


    Інгредієнти:

  • м'якоть баранини - 300 г;

  • жир курдючний - 50 г;

  • картопля - 4 шт.;

  • болгарський перець - 2 шт.;

  • цибулина - 2 шт.;

  • морква - 2 шт.;

  • помідори - 3 шт.;

  • часник - 2 зубчики;

  • кінза, кріп - за бажанням;

  • сіль, перець - за смаком.


  • Приготування
    Баранину рубаємо дрібними шматочками, посипаємо зірою і меленим коріандром, солимо до смаку, перемішуємо і прибираємо на 2 години в холодильник. Баранячий жир подрібнюємо кубиками, моркву шаткуємо тонкою соломкою, а цибулю рубаємо четвертинками кілець. З помідорів акуратно знімаємо шкірку і нарізаємо м'якоть кубиками. Часник подрібнюємо, кінзу і кріп дрібно рубаємо. Солодкий болгарський перець нарізаємо маленької соломкою.
    У казані розігріваємо рослинне масло, кладемо кубики жиру і витапливаем їх до шкварок, а потім витягуємо обережно шумівкою. Додаємо до маслу шматочки м'яса, обсмажуємо до золотистого кольору на сильному вогні. Вогонь зменшуємо до мінімуму, м'ясо розрівнюємо, зверху викладаємо цибулю, посипаємо зірою і коріандром.
    Зверху щільним шаром насипаємо моркву, потім помідори, зелень і присипаємо всі часником. Далі викладаємо шар солодкого перцю і нарізаний соломкою картоплю. Закриваємо казан досить щільно кришкою і тушкуємо блюдо близько двох годин на повільному вогні, періодично помішуючи овочі. Перед подачею на стіл солимо, перчимо страву прикрашаємо зеленню і кличемо всіх до столу.

    Баранина, тушкована з овочами в духовці


    Інгредієнти:

  • бараняча корейка - 200 г;

  • помідор - 1 шт.;

  • цибулина - 1шт.;

  • лимонний сік - за смаком;

  • болгарський солодкий перець - 1 шт.;

  • сіль, перець - за смаком.


  • Приготування
    Шматок баранини гарненько натираємо спочатку лимонним соком, далі сумішшю спецій і прибираємо маринуватися в холодильник приблизно на 3 години. Не втрачаючи часу дарма, готуємо поки всі інші інгредієнти. Помідори, солодкий перець, очищений від насіння і цибулю
    Баранина, тушкована з овочами
    нарізаємо кружечками. Баранину прямо з маринадом і разом зі спеціями викладаємо на квадратний аркуш фольги, солимо за смаком. Зверху м'ясо покриваємо рівномірно овочевими шарами з кружечків цибулі, помідорів і кілець болгарського перцю. Кожен шар додаємо сіль за смаком. Фольгу гарненько загортаємо краю піднімаємо вгору і притискаємо їх зверху.
    Кладемо баранину на решітку духовки, і запікаємо при температурі 180 градусів протягом 50 хвилин. При подачі готової страви, акуратно знімаємо спочатку овочевий шар, перекладаємо його в тарілку, поливаємо утворився у фользі соусом, а поруч викладаємо шматочки м'яса.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Баранина в горщиках
    Баранина в горщиках
    Баранина в горщиках, приготовлена в духовці виходить чудово ніжною і соковитою. Таке м'ясне блюдо з додаванням спецій і овочів можна подати на
    Рагу з баранини
    Рагу з баранини
    Ситне рагу з баранини - страва інтернаціональне, яке потрапивши до нас з Сходу вже давно встигла завоювати загальну любов. Приготувати класичне
    Баранина в казані
    Баранина в казані
    Баранина - популярне м'ясо у східних народів. З нього можна зробити безліч корисних і смачних страв. І сьогодні ми розповімо, як її оригінально
    Баранина в мультиварці
    Баранина в мультиварці
    Баранина - смачне і корисне м'ясо, в якому міститься багато фтору. Також воно сприяє профілактиці діабету. І сьогодні ми розповімо, які страви з
    Рецепт харчо з баранини
    Рецепт харчо з баранини
    Харчо - популярна страва грузинської кухні, яке готують з яловичини, свинини чи баранини. Ось про останньому варіанті його створення ми і поговоримо
    Хашлама з баранини
    Хашлама з баранини
    Хашлама - популярне блюдо кавказьких народів. Воно являє собою м'ясо, тушковану у власному соку з овочами. І сьогодні ми розповімо, як смачно