Не знаєте, чим порадувати сім'ю на вечерю? Пропонуємо вам рішення проблеми - потушкуйте баранину з овочами.
Рецепт баранини, тушкованої з овочами
Інгредієнти: м'якоть баранини - 1 кг; цибулина - 2 шт.; помідор - 1 шт.; морква - 1 шт.; рослинна олія - 50 мл; сіль, приправа - за смаком. Приготування Давайте розберемося, як приготувати баранину, тушковану з овочами. М'ясо обробляємо невеликими шматочками і обсмажуємо в олії до золотистого кольору. Потім кидаємо в чавунець нарізану кільцями цибулю, зменшуємо вогонь до мінімуму, закриваємо кришкою і тушкуємо баранину з цибулею хвилин 15.
А цим часом поки чистимо моркву і ріжемо її кружальцями, а помідор шаткуємо дрібними кубиками. Далі м'ясо ретельно перемішуємо і кидаємо в чавунець моркву, а потім і помідори. Тепер все ще раз гарненько перемішуємо і тушкуємо баранину з овочами на слабенькому вогні при закритій кришці хвилин 20 після чого, приправляємо блюдо спеціями і солимо його за смаком. Готуємо ще приблизно 5 хвилин, потім акуратно знімаємо з вогню і настоюйте під кришкою протягом 15 хвилин, щоб м'ясо з овочами натомилось і просякнув ароматом спецій. Далі подаємо баранину, тушковану з овочами до столу, прикрасивши її свіжою зеленню.
Баранина, тушкована з овочами і картоплею
Інгредієнти: м'якоть баранини - 300 г; жир курдючний - 50 г; картопля - 4 шт.; болгарський перець - 2 шт.; цибулина - 2 шт.; морква - 2 шт.; помідори - 3 шт.; часник - 2 зубчики; кінза, кріп - за бажанням; сіль, перець - за смаком. Приготування Баранину рубаємо дрібними шматочками, посипаємо зірою і меленим коріандром, солимо до смаку, перемішуємо і прибираємо на 2 години в холодильник. Баранячий жир подрібнюємо кубиками, моркву шаткуємо тонкою соломкою, а цибулю рубаємо четвертинками кілець. З помідорів акуратно знімаємо шкірку і нарізаємо м'якоть кубиками. Часник подрібнюємо, кінзу і кріп дрібно рубаємо. Солодкий болгарський перець нарізаємо маленької соломкою.
У казані розігріваємо рослинне масло, кладемо кубики жиру і витапливаем їх до шкварок, а потім витягуємо обережно шумівкою. Додаємо до маслу шматочки м'яса, обсмажуємо до золотистого кольору на сильному вогні. Вогонь зменшуємо до мінімуму, м'ясо розрівнюємо, зверху викладаємо цибулю, посипаємо зірою і коріандром.
Зверху щільним шаром насипаємо моркву, потім помідори, зелень і присипаємо всі часником. Далі викладаємо шар солодкого перцю і нарізаний соломкою картоплю. Закриваємо казан досить щільно кришкою і тушкуємо блюдо близько двох годин на повільному вогні, періодично помішуючи овочі. Перед подачею на стіл солимо, перчимо страву прикрашаємо зеленню і кличемо всіх до столу.
Баранина, тушкована з овочами в духовці
Інгредієнти: бараняча корейка - 200 г; помідор - 1 шт.; цибулина - 1шт.; лимонний сік - за смаком; болгарський солодкий перець - 1 шт.; сіль, перець - за смаком. Приготування Шматок баранини гарненько натираємо спочатку лимонним соком, далі сумішшю спецій і прибираємо маринуватися в холодильник приблизно на 3 години. Не втрачаючи часу дарма, готуємо поки всі інші інгредієнти. Помідори, солодкий перець, очищений від насіння і цибулю
нарізаємо кружечками. Баранину прямо з маринадом і разом зі спеціями викладаємо на квадратний аркуш фольги, солимо за смаком. Зверху м'ясо покриваємо рівномірно овочевими шарами з кружечків цибулі, помідорів і кілець болгарського перцю. Кожен шар додаємо сіль за смаком. Фольгу гарненько загортаємо краю піднімаємо вгору і притискаємо їх зверху.
Кладемо баранину на решітку духовки, і запікаємо при температурі 180 градусів протягом 50 хвилин. При подачі готової страви, акуратно знімаємо спочатку овочевий шар, перекладаємо його в тарілку, поливаємо утворився у фользі соусом, а поруч викладаємо шматочки м'яса.