Баранина, запечена в духовці
Баранина стає надзвичайно соковитою і ніжною після правильної готування. Для того, щоб покуштувати смачного баранчика не обов'язково викладати шалені суми в ресторанах, достатньо лише повторити наші рецепти в домашніх умовах.
Інгредієнти:
оливкова олія - 3/4 ст.;
сушений перець чилі - 1 ст. ложка;
сушений орегано - 2 ст. ложки;
часник - 4 зубчики;
петрушка - 1 пучок;
сіль, перець - за смаком;
бараняча нога - 3 кг;
картопля - 8 шт.
Приготування
Духовку розігріваємо до 260 градусів. У невеликій мисці змішуємо масло, подрібнений перець чилі, орегано, пропущений через прес часник, подрібнену петрушку і сіль з перцем. Отриманою пастою натираємо поверхню баранячої ноги і викладаємо її на деко для випікання. Даємо м'яса підрум'яниться 30 хвилин, після чого знижуємо температуру в духовій шафі до 200 градусів, накриваємо баранину фольгою і продовжуємо готування ще 40 хвилин.
Як тільки баранина в духовці у фользі виділить жир, дістаємо деко, змащуємо ногу жиром, а з боків укладаємо бульби картоплі. Баранина з картоплею у духовці буде готова тоді, коли бульби стануть м'якими, а температура м'яса досягне 60 градусів. Перед подачею м'яса необхідно дати відпочити 15-20 хвилин перед нарізкою.
Інгредієнти:
бараняча лопатка - 2 кг;
оливкова олія - 8 ст. ложок;
орегано - 3 гілочки;
розмарин - 3 гілочки;
часник - 4 зубчики;
червоне вино - 600 мл;
томати у власному соку - 800 г;
цукор - 1 ст. ложка.
Приготування
Духовку розігріваємо до 220 градусів. Масло наливаємо у блендер і збиваємо з орегано, часником і розмарином. Додаємо в суміш сіль за смаком і натираємо її баранячу лопатку. Кладемо м'ясо на деко і випікаємо 20 хвилин, після чого кладемо зарумянившуюся лопатку в рукав і повертаємо в духовку, попередньо зменшивши температуру до 150 градусів. М'ясо повинно запікатися близько 3 годин, при цьому рукав не дасть випарується виділяється під час готування соку.
Тепер рукав слід обережно відкрити і залити в нього вино і томати у власному соку . Зробіть кілька отворів для виходу пари і продовжуйте готування ще 40 хвилин. Коли м'ясо буде готове, витягаємо його і залишаємо відпочити перед подачею, а соус зливаємо на сковороду і випариваем до загустіння.
Інгредієнти:
Для маринаду:
сік 2 лимонів;
лимонна цедра (терта) - 2 ч. ложки;
оливкова олія - 1/4 ст.;
суміш італійських трав - 1 ч. ложка.
Для шашлику:
баранина - 750 г;
червоний цибуля - 1 шт.;
болгарський перець (різних кольорів) - 3 шт.;
сало - 6 шматочків.
Приготування
Баранину нарізаємо кубиками і кладемо в скляний посуд. Солимо і перчимо м'ясо, а потім заливаємо його сумішшю з лимонного соку, цедри, прованських трав і масла. Даємо м'яса промаринуватися хвилин 10.
Тим часом нарізаємо овочі великими кубиками і також закладаємо в маринад. Ще через 10 хвилин по черзі наколюємо м'ясо і овочі на шампур.
Дно великої сковороди або деко застеляємо фольгою і викладаємо на нього шматочки сала. Саме сало стримає витапливающийся з м'яса жир від передчасного димлення. Ставимо на сковороду решітку і кладемо на неї шампури або шпажки з шашликом. Духовку розігріваємо до 250 градусів і запікаємо м'ясо до повної готовності. При цьому перші 10 хвилин готуємо шашлик до золотистого кольору зверху, а потім перевертаємо його, щоб він добре підрум'яниться знизу, там, де йому заважала фольга, відбиває тепло.
Готовий шашлик, крім запаху багаття, буде мало чим відрізнятися від звичної нам версії страви, приготованої на природі.
Як приготувати баранину в духовці?
Інгредієнти:
Приготування
Духовку розігріваємо до 260 градусів. У невеликій мисці змішуємо масло, подрібнений перець чилі, орегано, пропущений через прес часник, подрібнену петрушку і сіль з перцем. Отриманою пастою натираємо поверхню баранячої ноги і викладаємо її на деко для випікання. Даємо м'яса підрум'яниться 30 хвилин, після чого знижуємо температуру в духовій шафі до 200 градусів, накриваємо баранину фольгою і продовжуємо готування ще 40 хвилин.
Як тільки баранина в духовці у фользі виділить жир, дістаємо деко, змащуємо ногу жиром, а з боків укладаємо бульби картоплі. Баранина з картоплею у духовці буде готова тоді, коли бульби стануть м'якими, а температура м'яса досягне 60 градусів. Перед подачею м'яса необхідно дати відпочити 15-20 хвилин перед нарізкою.
Рецепт баранини в духовці в рукаві
Інгредієнти:
Приготування
Духовку розігріваємо до 220 градусів. Масло наливаємо у блендер і збиваємо з орегано, часником і розмарином. Додаємо в суміш сіль за смаком і натираємо її баранячу лопатку. Кладемо м'ясо на деко і випікаємо 20 хвилин, після чого кладемо зарумянившуюся лопатку в рукав і повертаємо в духовку, попередньо зменшивши температуру до 150 градусів. М'ясо повинно запікатися близько 3 годин, при цьому рукав не дасть випарується виділяється під час готування соку.
Тепер рукав слід обережно відкрити і залити в нього вино і томати у власному соку . Зробіть кілька отворів для виходу пари і продовжуйте готування ще 40 хвилин. Коли м'ясо буде готове, витягаємо його і залишаємо відпочити перед подачею, а соус зливаємо на сковороду і випариваем до загустіння.
Шашлик з баранини з овочами в духовці
Інгредієнти:
Для маринаду:
Для шашлику:
Приготування
Баранину нарізаємо кубиками і кладемо в скляний посуд. Солимо і перчимо м'ясо, а потім заливаємо його сумішшю з лимонного соку, цедри, прованських трав і масла. Даємо м'яса промаринуватися хвилин 10.
Тим часом нарізаємо овочі великими кубиками і також закладаємо в маринад. Ще через 10 хвилин по черзі наколюємо м'ясо і овочі на шампур.
Дно великої сковороди або деко застеляємо фольгою і викладаємо на нього шматочки сала. Саме сало стримає витапливающийся з м'яса жир від передчасного димлення. Ставимо на сковороду решітку і кладемо на неї шампури або шпажки з шашликом. Духовку розігріваємо до 250 градусів і запікаємо м'ясо до повної готовності. При цьому перші 10 хвилин готуємо шашлик до золотистого кольору зверху, а потім перевертаємо його, щоб він добре підрум'яниться знизу, там, де йому заважала фольга, відбиває тепло.
Готовий шашлик, крім запаху багаття, буде мало чим відрізнятися від звичної нам версії страви, приготованої на природі.
Рекомендуємо добрі рецепти
М'ясо з овочами в духовці
М'ясо, запечене з овочами в духовці - чудове блюдо як для буденного, так і святкового столу. І сьогодні ми розповімо, як запекти з гарніром свинину,
Як замаринувати баранину?
Баранина - смачне і корисне м'ясо, хоча в нашій країні її готують не так часто, як, наприклад, свинину чи яловичину. При правильному її приготуванні
Баранина, запечена у фользі
Баранину вважають дієтичним м'ясом, особливо якщо це м'ясо молодої тварини. З неї можна зробити цікаві та різноманітні страви до будь-якого застілля.
Бараняча нога, запечена в духовці
Якщо ви не знаєте, що приготувати на святковий стіл в якості гарячого блюда, тому що старі рецепти набридли і хочеться новенького, спробуйте запекти
Бараняча корейка - рецепт
Бараняча корейка, запечена в духовці або приготовані на мангалі, може стати справжнім коронною стравою вашого столу! Ніжне й ароматне м'ясо,
Морква, запечена в духовці
Морква - корисний і смачний коренеплід, який використовують у приготуванні багатьох страв: супів, салатів, пирогів і т. д. І сьогодні ми поділимося з