Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Морква, запечена в духовці

Морква, запечена в духовці

17-03-2015, 21:36
7 603
Морква, запечена в духовці
Морква незаслужено займає другорядні ролі в більшості наших рецептів. Пора відновити справедливість і зробити сонячний коренеплід головою столу. Сьогодні ми поговоримо про те, як приготувати запечену моркву.

Запечена морква


Інгредієнти:

  • морква - 1 кг;

  • мелений мускатний горіх - 1/2 ч. ложки;

  • бальзамічний оцет;

  • сіль, перець - за смаком;

  • оливкова олія;

  • петрушка - 1 пучок.


  • Приготування
    Духовку розігріваємо до 210 градусів. Моркву миємо й нарізаємо шматочками. Викладаємо шматочки на змащений маслом деко для випікання і посипаємо мускатним горіхом. Поливаємо морква оливковою олією і бальзамічним оцтом зверху, шматочки перемішуємо і заправляємо сіллю і перцем за смаком. Випікаємо моркву в духовці 25 хвилин, після чого подаємо, посипавши свіжою зеленню.

    Морква, печенная в духовці з медової глазур'ю


    Інгредієнти:

  • молода морква - 500 г;

  • вершкове масло - 2 ст. ложки;

  • мед - 2 ст. ложки;

  • лимонний сік - 1 ст. ложка;

  • сіль, чорний перець - за смаком.


  • Приготування
    У каструлю наливаємо воду і доводимо її до кипіння. Солимо воду і кладемо в неї ретельно вимиту моркву. Варимо коренеплід 5 хвилин, до м'якості, після чого рідину зливаємо, а морква викладаємо на деко з маслом, і поливаємо сумішшю меду і лимонного соку. Ставимо моркву в розігріту до 200 градусів духовку і готуємо 7-10 хвилин. Перед подачею приправляємо страву сіллю і перцем.

    Запечена моркву в фользі


    Інгредієнти:

  • морква - 1 кг;

  • оливкова олія - 3 ст. ложки;

  • сіль, перець - за смаком;

  • свіжий чебрець - 1 ст. ложка;

  • орегано - 1 /2 ст. ложки;

  • петрушка.


  • Приготування
    Морква, запечена в духовці
    Духовку розігріваємо до 200 градусів. Деко ретельно змащуємо маслом. При цьому зверніть увагу на те, що розміри листа повинні бути достатніми для того, щоб розмістити всю моркву в один шар. Самі ж коренеплоди ретельно миємо, обсушуємо паперовими рушниками і кладемо в глибоку миску. Поливаємо маслом моркву, приправляємо сіллю, перцем і додаємо подрібнений чебрець і орегано.
    Викладаємо моркву на деко і накриваємо його фольгою. Ставимо деко в духовку на 30 хвилин, після чого знижуємо температуру до 180 градусів і продовжуємо готування ще 15 хвилин. Додаємо до запеченої моркви дрібно нарізану петрушку, солимо і перчимо за смаком, після чого подаємо на стіл у гарячому вигляді, або остудивши коренеплоди до кімнатної температури.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Запечена щука
    Запечена щука
    Щука - одна з найсмачніших риб, яку ще називають царською, так як здавна вона була головною прикрасою столу на багатьох святах. І сьогодні ми
    Риба з морквою
    Риба з морквою
    Рибне філе можна приготувати різними способами. Але найпростішим і дешевим є приготування риби з морквою і цибулею. Давайте розглянемо декілька
    М'ясо з овочами в духовці
    М'ясо з овочами в духовці
    М'ясо, запечене з овочами в духовці - чудове блюдо як для буденного, так і святкового столу. І сьогодні ми розповімо, як запекти з гарніром свинину,
    Баранина, запечена в духовці
    Баранина, запечена в духовці
    Баранина - смачне і соковите м'ясо, якщо його правильно приготувати. І сьогодні ми поговоримо про те, як запекти її в духовці. Давайте розглянемо
    Запечена буряк
    Запечена буряк
    Буряк - популярний овоч у наших краях, який часто додають в салати, закуски, супи заправляють ним. Але мало, хто вживає її як самостійну страву. Їм
    Маринована морква
    Маринована морква
    Морква - дуже корисний продукт, адже в ній міститься багато вітаміну А, який необхідний нашому організму. З неї готують салати, додають її у супи і