Морква, запечена в духовці
Морква незаслужено займає другорядні ролі в більшості наших рецептів. Пора відновити справедливість і зробити сонячний коренеплід головою столу. Сьогодні ми поговоримо про те, як приготувати запечену моркву.
Інгредієнти:
морква - 1 кг;
мелений мускатний горіх - 1/2 ч. ложки;
бальзамічний оцет;
сіль, перець - за смаком;
оливкова олія;
петрушка - 1 пучок.
Приготування
Духовку розігріваємо до 210 градусів. Моркву миємо й нарізаємо шматочками. Викладаємо шматочки на змащений маслом деко для випікання і посипаємо мускатним горіхом. Поливаємо морква оливковою олією і бальзамічним оцтом зверху, шматочки перемішуємо і заправляємо сіллю і перцем за смаком. Випікаємо моркву в духовці 25 хвилин, після чого подаємо, посипавши свіжою зеленню.
Інгредієнти:
молода морква - 500 г;
вершкове масло - 2 ст. ложки;
мед - 2 ст. ложки;
лимонний сік - 1 ст. ложка;
сіль, чорний перець - за смаком.
Приготування
У каструлю наливаємо воду і доводимо її до кипіння. Солимо воду і кладемо в неї ретельно вимиту моркву. Варимо коренеплід 5 хвилин, до м'якості, після чого рідину зливаємо, а морква викладаємо на деко з маслом, і поливаємо сумішшю меду і лимонного соку. Ставимо моркву в розігріту до 200 градусів духовку і готуємо 7-10 хвилин. Перед подачею приправляємо страву сіллю і перцем.
Інгредієнти:
морква - 1 кг;
оливкова олія - 3 ст. ложки;
сіль, перець - за смаком;
свіжий чебрець - 1 ст. ложка;
орегано - 1 /2 ст. ложки;
петрушка.
Приготування
Духовку розігріваємо до 200 градусів. Деко ретельно змащуємо маслом. При цьому зверніть увагу на те, що розміри листа повинні бути достатніми для того, щоб розмістити всю моркву в один шар. Самі ж коренеплоди ретельно миємо, обсушуємо паперовими рушниками і кладемо в глибоку миску. Поливаємо маслом моркву, приправляємо сіллю, перцем і додаємо подрібнений чебрець і орегано.
Викладаємо моркву на деко і накриваємо його фольгою. Ставимо деко в духовку на 30 хвилин, після чого знижуємо температуру до 180 градусів і продовжуємо готування ще 15 хвилин. Додаємо до запеченої моркви дрібно нарізану петрушку, солимо і перчимо за смаком, після чого подаємо на стіл у гарячому вигляді, або остудивши коренеплоди до кімнатної температури.
Запечена морква
Інгредієнти:
Приготування
Духовку розігріваємо до 210 градусів. Моркву миємо й нарізаємо шматочками. Викладаємо шматочки на змащений маслом деко для випікання і посипаємо мускатним горіхом. Поливаємо морква оливковою олією і бальзамічним оцтом зверху, шматочки перемішуємо і заправляємо сіллю і перцем за смаком. Випікаємо моркву в духовці 25 хвилин, після чого подаємо, посипавши свіжою зеленню.
Морква, печенная в духовці з медової глазур'ю
Інгредієнти:
Приготування
У каструлю наливаємо воду і доводимо її до кипіння. Солимо воду і кладемо в неї ретельно вимиту моркву. Варимо коренеплід 5 хвилин, до м'якості, після чого рідину зливаємо, а морква викладаємо на деко з маслом, і поливаємо сумішшю меду і лимонного соку. Ставимо моркву в розігріту до 200 градусів духовку і готуємо 7-10 хвилин. Перед подачею приправляємо страву сіллю і перцем.
Запечена моркву в фользі
Інгредієнти:
Приготування
Духовку розігріваємо до 200 градусів. Деко ретельно змащуємо маслом. При цьому зверніть увагу на те, що розміри листа повинні бути достатніми для того, щоб розмістити всю моркву в один шар. Самі ж коренеплоди ретельно миємо, обсушуємо паперовими рушниками і кладемо в глибоку миску. Поливаємо маслом моркву, приправляємо сіллю, перцем і додаємо подрібнений чебрець і орегано.
Викладаємо моркву на деко і накриваємо його фольгою. Ставимо деко в духовку на 30 хвилин, після чого знижуємо температуру до 180 градусів і продовжуємо готування ще 15 хвилин. Додаємо до запеченої моркви дрібно нарізану петрушку, солимо і перчимо за смаком, після чого подаємо на стіл у гарячому вигляді, або остудивши коренеплоди до кімнатної температури.
Рекомендуємо добрі рецепти
Запечена щука
Щука - одна з найсмачніших риб, яку ще називають царською, так як здавна вона була головною прикрасою столу на багатьох святах. І сьогодні ми
Риба з морквою
Рибне філе можна приготувати різними способами. Але найпростішим і дешевим є приготування риби з морквою і цибулею. Давайте розглянемо декілька
М'ясо з овочами в духовці
М'ясо, запечене з овочами в духовці - чудове блюдо як для буденного, так і святкового столу. І сьогодні ми розповімо, як запекти з гарніром свинину,
Баранина, запечена в духовці
Баранина - смачне і соковите м'ясо, якщо його правильно приготувати. І сьогодні ми поговоримо про те, як запекти її в духовці. Давайте розглянемо
Запечена буряк
Буряк - популярний овоч у наших краях, який часто додають в салати, закуски, супи заправляють ним. Але мало, хто вживає її як самостійну страву. Їм
Маринована морква
Морква - дуже корисний продукт, адже в ній міститься багато вітаміну А, який необхідний нашому організму. З неї готують салати, додають її у супи і