Запечена щука
По-справжньому царський блюдо - це запечена щука. Здавна ця хижа риба була присутня на більшості свят в якості головного прикраси столу. Чому б не відродити стару традицію і не приготувати це чудове страву до майбутнього бенкету?
Інгредієнти:
щука - 1 шт. (2-25 кг);
ріпчаста цибуля - 1 шт.;
яйце куряче - 1 шт.;
молоко - 1/2 ст.;
хліб білий - 120 г;;
зелень - за смаком;
сіль, перець - за смаком;
сметана - 1 ст. ложка.
Приготування
Щуку миємо і чистимо від луски, плавників риби (крім хвостового) зрізаємо за допомогою кулінарних ножиць. Очищену рибу кладемо на обробну дошку і робимо глибокі надрізи прямо під головою, намагаючись не зачепити нутрощі. Відокремлюємо голову разом з тельбухами. Тепер залишається відокремити шкіру від філе, для цього слід злегка зачепити шкіру гнучким і тонким ножем, намагаючись не пошкодити її, після чого засунути в утворену порожнину пальці і стягнути шкіру "панчохою". Ближче до хвостового плавника хребет відламує.
Відокремлюємо філе від хребта і кісток, після чого прокручуємо рибу через м'ясорубку. Риб'ячий фарш змішуємо з подрібненою зеленню, яйцем, сіллю, перцем і розмоченим у молоці хлібним м'якушем, який також слід попередньо пропустити через м'ясорубку. Начиняємо риб'ячу шкіру отриманою сумішшю і зашиваємо отвір для фарширування ниткою.
До тушки і кладемо голову, після чого змащуємо рибу сметаною і ставимо в розігріту до 220 градусів духовку випікатися до готовності.
Фаршировану щуку , запечену в духовці, прикрашаємо на свій розсуд свіжими овочами, соліннями і зеленню.
Інгредієнти:
щука - 1 шт.;
лимон - 1 шт.;
майонез;
готова суміш спецій для риби - 1 ч. ложка;
вода - 500 мл;
оцет - 3 ст. ложки;
ріпчаста цибуля - 1 шт.;
морква - 1 шт.;
помідори - 4-5 шт.;
сіль, перець - за смаком.
Приготування
Щуку миємо, чистимо і потрошимо. З підготовленої рибини зрізаємо голову і заливаємо її водою, змішаною з оцтом на 15-20 хвилин (так ми позбудемося своєрідного запаху твані). Рибину обсушуємо паперовими рушниками і рівномірно заправляємо сумішшю спецій для риби, змішаної з домашнім майонезом .
У черевну порожнину риби закладаємо кільця цибулі і моркву, а поверх кладемо скибочки лимона. Томати надрізаємо хрест-навхрест і приправляємо сіллю і перцем. Загорнути рибу і томати щільним шаром фольги і викладаємо на деко. Випікаємо щуку 20 хвилин при 200 градусах, після чого фольгу розгортаємо і продовжуємо готування ще 15 хвилин.
Як запекти щуку в рукаві по цьому рецепту? Все дуже просто, спочатку готуйте рибу та овочі в рукаві 20 хвилин, не змащуючи щуку майонезом, а просто присипавши спеціями, після чого рукав порвіте, змастіть рибу соусом і поставте випікатися ще 20 хвилин.
Інгредієнти:
щука - 1 шт. (15-2 кг);
ріпчаста цибуля - 1 шт.;
морква - 1 шт.;
картопля - 500 г;
сік 1/2 лимона;
сіль, перець, суміш сушених трав - за смаком;
рослинна олія;
зелень - для прикраси.
Приготування
Рибу чистимо, миємо й потрошимо, після чого нарізаємо порційними шматками. Шматки щуки занурюємо в маринад з оцту і води, рецепт якого представлений вище. Через 30-40 хвилин шматочки риби обсушуємо і приправляємо сіллю, перцем, травами і соком лимона.
Ріпчасту цибулю нарізаємо тонкими півкільцями, а моркву натираємо на крупній тертці. Пасеруємо овочі до полготовности. Окремо також обсмажуємо до напівготовності картоплю до золотавого кольору.
На змащене деко для випікання викладаємо шматочки риби і покриваємо її пассеровкой і картоплею. Випікаємо рибу 30 хвилин при 200 градусах. Готову страву подаємо із зеленню.
Рецепт щуки, запеченої в духовці цілком
Інгредієнти:
Приготування
Щуку миємо і чистимо від луски, плавників риби (крім хвостового) зрізаємо за допомогою кулінарних ножиць. Очищену рибу кладемо на обробну дошку і робимо глибокі надрізи прямо під головою, намагаючись не зачепити нутрощі. Відокремлюємо голову разом з тельбухами. Тепер залишається відокремити шкіру від філе, для цього слід злегка зачепити шкіру гнучким і тонким ножем, намагаючись не пошкодити її, після чого засунути в утворену порожнину пальці і стягнути шкіру "панчохою". Ближче до хвостового плавника хребет відламує.
Відокремлюємо філе від хребта і кісток, після чого прокручуємо рибу через м'ясорубку. Риб'ячий фарш змішуємо з подрібненою зеленню, яйцем, сіллю, перцем і розмоченим у молоці хлібним м'якушем, який також слід попередньо пропустити через м'ясорубку. Начиняємо риб'ячу шкіру отриманою сумішшю і зашиваємо отвір для фарширування ниткою.
До тушки і кладемо голову, після чого змащуємо рибу сметаною і ставимо в розігріту до 220 градусів духовку випікатися до готовності.
Фаршировану щуку , запечену в духовці, прикрашаємо на свій розсуд свіжими овочами, соліннями і зеленню.
Щука, запечена з овочами у фользі
Інгредієнти:
Приготування
Щуку миємо, чистимо і потрошимо. З підготовленої рибини зрізаємо голову і заливаємо її водою, змішаною з оцтом на 15-20 хвилин (так ми позбудемося своєрідного запаху твані). Рибину обсушуємо паперовими рушниками і рівномірно заправляємо сумішшю спецій для риби, змішаної з домашнім майонезом .
У черевну порожнину риби закладаємо кільця цибулі і моркву, а поверх кладемо скибочки лимона. Томати надрізаємо хрест-навхрест і приправляємо сіллю і перцем. Загорнути рибу і томати щільним шаром фольги і викладаємо на деко. Випікаємо щуку 20 хвилин при 200 градусах, після чого фольгу розгортаємо і продовжуємо готування ще 15 хвилин.
Як запекти щуку в рукаві по цьому рецепту? Все дуже просто, спочатку готуйте рибу та овочі в рукаві 20 хвилин, не змащуючи щуку майонезом, а просто присипавши спеціями, після чого рукав порвіте, змастіть рибу соусом і поставте випікатися ще 20 хвилин.
Щука, запечена з картоплею
Інгредієнти:
Приготування
Рибу чистимо, миємо й потрошимо, після чого нарізаємо порційними шматками. Шматки щуки занурюємо в маринад з оцту і води, рецепт якого представлений вище. Через 30-40 хвилин шматочки риби обсушуємо і приправляємо сіллю, перцем, травами і соком лимона.
Ріпчасту цибулю нарізаємо тонкими півкільцями, а моркву натираємо на крупній тертці. Пасеруємо овочі до полготовности. Окремо також обсмажуємо до напівготовності картоплю до золотавого кольору.
На змащене деко для випікання викладаємо шматочки риби і покриваємо її пассеровкой і картоплею. Випікаємо рибу 30 хвилин при 200 градусах. Готову страву подаємо із зеленню.
Рекомендуємо добрі рецепти
Як приготувати фаршировану щуку?
Якщо ваш чоловік завзятий рибалка і часто привозить додому рибку, то варто навчитися не тільки її смажити і варити. Здивуйте свою половинку
Фарширована скумбрія
Скумбрія, завдяки своєму дивовижному смаку, знайшла любов багатьох людей по всьому світу. І сьогодні ми розповімо, як її правильно і смачно
Страви з щуки - рецепти приготування
Щука є нежирної рибою і відмінно підходить для дієтичного харчування. І зараз ми поділимося з вами цікавими рецептами приготування страв з щуки.
Щука в сметані
Щука - чудова смачна рибка. І сьогодні ми розповімо, як її правильно поєднувати зі сметаною. Таке цікаве і ситне страву можна приготувати у вихідний
Як засолити щуку?
Щука - смачна і популярна риба на наших столах. Готують її різними способами: смажать, варять, тушкують, запікають. І сьогодні ми розповімо, як її
Хе з щуки
Салат хе - в'єтнамське блюдо, яке готується з риби, маринованої в лимонному соку або оцту з додаванням гострих спецій. І зараз ми розповімо, як