Як приготувати фаршировану щуку?
Щука - одна з найсмачніших риб. Існує безліч різноманітних рецептів приготування фаршированої щуки. Одним з найбільш легких і швидких рецептів приготування є рецепт фаршированої щуки, запеченої в духовці цілком. У народі побутує помилкова думка, що це сама кістлява риба і її краще не фарширувати, а зробити з неї котлети. Але це не так! У більш великої риби кісток зовсім не багато і вони зовсім не завадять вам насолодитися приголомшливим смаком приготованого блюда.
Вам варто хоча б раз приготувати таку страву, як фарширована щука, запечена в духовці і переконатися, що це дуже просто і дивовижно смачно. Отже, як же правильно і чим можна фарширувати щуку?
Інгредієнти:
щука - 1-15 кг;
яйце - 1 шт.;
олія рослинна;
сіль, перець - за смаком.
Для грибної начинки:
печериці - 300 г;
цибуля - 1 шт.;
морква - 1 шт.;
батон - 150 г;
молоко - 1 ст.;
сіль, перець - за смаком;
свіжа зелень - для прикраси.
Приготування
Щуку промиваємо і очищаємо від луски і добре просушуємо на рушник. Акуратно вирізаємо зябра, використовуючи ножа з довгим лезом. Поперек зябрових кісток робимо надрізи з обох сторін, залишаючи недоторканою ділянку шкіри, що з'єднує спинку з головою. Голову риби дуже акуратно відвертаємо тому і відокремлюємо від м'якоті. Ножицями отрезем плавники і хвіст. Видаляємо всі нутрощі і промиваємо холодною водою. В результаті у нас виходить два набору. Один - шкіра риби, хвіст і плавники, а інший - тушка риби з м'якоттю.
Відкладаємо рибу і приступаємо до приготування начинки. Батон кладемо в миску і заливаємо молоком на 10 хвилин. Добре набряклий хліб віджимаємо і кришимо на шматочки. Очищаємо цибулю і дрібно ріжемо. Моркву тремо на крупній тертці. Печериці промиваємо, сушимо і нарізати пластинками. На заздалегідь розігрітій сковороді з рослинним маслом обсмажуємо цибулю, моркву, печериці, солимо, перчимо за смаком. У чашу блендера кладемо м'якоть риби, батон, яйце і подрібнюємо до однорідної маси. Змішуємо отриману масу з обсмаженої начинкою і додаємо вершкове масло. Все добре перемішуємо.
Шкіру риби зсередини злегка натираємо сіллю, чорним перцем і наповнюємо рівномірно начинкою, використовуючи кондитерський мішок або столову ложку. Заповнюємо не дуже туго, інакше при запіканні шкіра може лопнути. На деко, змащене маслом, викладаємо нашу фаршировану грибами щуку і для краси приставляємо поруч голову. Змащуємо рибу збитим яйцем і ставимо в розігріту духовку. Випікаємо приблизно 50-60 хвилин, залежно від розміру щуки, при температурі 180 градусів. Запечену фаршировану щуку ріжемо на порційні шматки, викладаємо на блюдо і прикрашаємо свіжою зеленню: кропом, петрушкою, базиліком або кінзою. Подаємо на стіл в гарячому або холодному вигляді.
Якщо ви не хочете запечену, з хрусткою скоринкою рибу, то можна приготувати її за іншим рецептом і з іншою начинкою. Вона вийде більш м'яка, ніжна, тушкована у власному соку. Отже, як же зробити фаршировану щуку у фользі?
Інгредієнти:
щука - 15 кг;
рис - 500 г;
чорнослив - 200 г;
цибуля - 1 шт.;
морква - 1 шт.;
вода - 05 склянки;
сіль, перець, майонез - за смаком.
Приготування
Розбираємо щуку, натираємо зсередини спеціями і змащуємо майонезом. Залишаємо маринуватися і робимо начинку. Відварюємо рис до напівготовності, чорнослив промиваємо та нарізаємо шматочками. Цибулю і моркву обсмажуємо. Все перемішуємо і закладаємо в рибу. Кладемо її на фольгу. Сторони фольги з'єднуємо і загортаємо краї, залишаючи маленький отвір, у яке вливаємо воду. Тушкуємо рибу 30 хвилин. Фарширована щука у фользі готова!
Вам варто хоча б раз приготувати таку страву, як фарширована щука, запечена в духовці і переконатися, що це дуже просто і дивовижно смачно. Отже, як же правильно і чим можна фарширувати щуку?
Щука фарширована грибами
Інгредієнти:
Для грибної начинки:
Приготування
Щуку промиваємо і очищаємо від луски і добре просушуємо на рушник. Акуратно вирізаємо зябра, використовуючи ножа з довгим лезом. Поперек зябрових кісток робимо надрізи з обох сторін, залишаючи недоторканою ділянку шкіри, що з'єднує спинку з головою. Голову риби дуже акуратно відвертаємо тому і відокремлюємо від м'якоті. Ножицями отрезем плавники і хвіст. Видаляємо всі нутрощі і промиваємо холодною водою. В результаті у нас виходить два набору. Один - шкіра риби, хвіст і плавники, а інший - тушка риби з м'якоттю.
Відкладаємо рибу і приступаємо до приготування начинки. Батон кладемо в миску і заливаємо молоком на 10 хвилин. Добре набряклий хліб віджимаємо і кришимо на шматочки. Очищаємо цибулю і дрібно ріжемо. Моркву тремо на крупній тертці. Печериці промиваємо, сушимо і нарізати пластинками. На заздалегідь розігрітій сковороді з рослинним маслом обсмажуємо цибулю, моркву, печериці, солимо, перчимо за смаком. У чашу блендера кладемо м'якоть риби, батон, яйце і подрібнюємо до однорідної маси. Змішуємо отриману масу з обсмаженої начинкою і додаємо вершкове масло. Все добре перемішуємо.
Шкіру риби зсередини злегка натираємо сіллю, чорним перцем і наповнюємо рівномірно начинкою, використовуючи кондитерський мішок або столову ложку. Заповнюємо не дуже туго, інакше при запіканні шкіра може лопнути. На деко, змащене маслом, викладаємо нашу фаршировану грибами щуку і для краси приставляємо поруч голову. Змащуємо рибу збитим яйцем і ставимо в розігріту духовку. Випікаємо приблизно 50-60 хвилин, залежно від розміру щуки, при температурі 180 градусів. Запечену фаршировану щуку ріжемо на порційні шматки, викладаємо на блюдо і прикрашаємо свіжою зеленню: кропом, петрушкою, базиліком або кінзою. Подаємо на стіл в гарячому або холодному вигляді.
Щука фарширована рисом і чорносливом
Якщо ви не хочете запечену, з хрусткою скоринкою рибу, то можна приготувати її за іншим рецептом і з іншою начинкою. Вона вийде більш м'яка, ніжна, тушкована у власному соку. Отже, як же зробити фаршировану щуку у фользі?
Інгредієнти:
Приготування
Розбираємо щуку, натираємо зсередини спеціями і змащуємо майонезом. Залишаємо маринуватися і робимо начинку. Відварюємо рис до напівготовності, чорнослив промиваємо та нарізаємо шматочками. Цибулю і моркву обсмажуємо. Все перемішуємо і закладаємо в рибу. Кладемо її на фольгу. Сторони фольги з'єднуємо і загортаємо краї, залишаючи маленький отвір, у яке вливаємо воду. Тушкуємо рибу 30 хвилин. Фарширована щука у фользі готова!
Рекомендуємо добрі рецепти
Котлети із щуки - рецепт
Рибні котлети - неймовірно смачне і соковите блюдо, особливого якщо готувати його з щуки. У створенні такої страви немає нічого складного, а тому
Запечена щука
Щука - одна з найсмачніших риб, яку ще називають царською, так як здавна вона була головною прикрасою столу на багатьох святах. І сьогодні ми
Страви з щуки - рецепти приготування
Щука є нежирної рибою і відмінно підходить для дієтичного харчування. І зараз ми поділимося з вами цікавими рецептами приготування страв з щуки.
Щука в сметані
Щука - чудова смачна рибка. І сьогодні ми розповімо, як її правильно поєднувати зі сметаною. Таке цікаве і ситне страву можна приготувати у вихідний
Як засолити щуку?
Щука - смачна і популярна риба на наших столах. Готують її різними способами: смажать, варять, тушкують, запікають. І сьогодні ми розповімо, як її
Хе з щуки
Салат хе - в'єтнамське блюдо, яке готується з риби, маринованої в лимонному соку або оцту з додаванням гострих спецій. І зараз ми розповімо, як