Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Як приготувати фаршировану щуку?

Як приготувати фаршировану щуку?

22-03-2015, 13:39
1 924
Як приготувати фаршировану щуку?
Щука - одна з найсмачніших риб. Існує безліч різноманітних рецептів приготування фаршированої щуки. Одним з найбільш легких і швидких рецептів приготування є рецепт фаршированої щуки, запеченої в духовці цілком. У народі побутує помилкова думка, що це сама кістлява риба і її краще не фарширувати, а зробити з неї котлети. Але це не так! У більш великої риби кісток зовсім не багато і вони зовсім не завадять вам насолодитися приголомшливим смаком приготованого блюда.
Вам варто хоча б раз приготувати таку страву, як фарширована щука, запечена в духовці і переконатися, що це дуже просто і дивовижно смачно. Отже, як же правильно і чим можна фарширувати щуку?

Щука фарширована грибами


Інгредієнти:

  • щука - 1-15 кг;

  • яйце - 1 шт.;

  • олія рослинна;

  • сіль, перець - за смаком.


  • Для грибної начинки:

  • печериці - 300 г;

  • цибуля - 1 шт.;

  • морква - 1 шт.;

  • батон - 150 г;

  • молоко - 1 ст.;

  • сіль, перець - за смаком;

  • свіжа зелень - для прикраси.


  • Приготування
    Щуку промиваємо і очищаємо від луски і добре просушуємо на рушник. Акуратно вирізаємо зябра, використовуючи ножа з довгим лезом. Поперек зябрових кісток робимо надрізи з обох сторін, залишаючи недоторканою ділянку шкіри, що з'єднує спинку з головою. Голову риби дуже акуратно відвертаємо тому і відокремлюємо від м'якоті. Ножицями отрезем плавники і хвіст. Видаляємо всі нутрощі і промиваємо холодною водою. В результаті у нас виходить два набору. Один - шкіра риби, хвіст і плавники, а інший - тушка риби з м'якоттю.
    Відкладаємо рибу і приступаємо до приготування начинки. Батон кладемо в миску і заливаємо молоком на 10 хвилин. Добре набряклий хліб віджимаємо і кришимо на шматочки. Очищаємо цибулю і дрібно ріжемо. Моркву тремо на крупній тертці. Печериці промиваємо, сушимо і нарізати пластинками. На заздалегідь розігрітій сковороді з рослинним маслом обсмажуємо цибулю, моркву, печериці, солимо, перчимо за смаком. У чашу блендера кладемо м'якоть риби, батон, яйце і подрібнюємо до однорідної маси. Змішуємо отриману масу з обсмаженої начинкою і додаємо вершкове масло. Все добре перемішуємо.
    Шкіру риби зсередини злегка натираємо сіллю, чорним перцем і наповнюємо рівномірно начинкою, використовуючи кондитерський мішок або столову ложку. Заповнюємо не дуже туго, інакше при запіканні шкіра може лопнути. На деко, змащене маслом, викладаємо нашу фаршировану грибами щуку і для краси приставляємо поруч голову. Змащуємо рибу збитим яйцем і ставимо в розігріту духовку. Випікаємо приблизно 50-60 хвилин, залежно від розміру щуки, при температурі 180 градусів. Запечену фаршировану щуку ріжемо на порційні шматки, викладаємо на блюдо і прикрашаємо свіжою зеленню: кропом, петрушкою, базиліком або кінзою. Подаємо на стіл в гарячому або холодному вигляді.

    Щука фарширована рисом і чорносливом


    Якщо ви не хочете запечену, з хрусткою скоринкою рибу, то можна приготувати її за іншим рецептом і з іншою начинкою. Вона вийде більш м'яка, ніжна, тушкована у власному соку. Отже, як же зробити фаршировану щуку у фользі?
    Інгредієнти:

  • щука - 15 кг;

  • рис - 500 г;

  • чорнослив - 200 г;

  • цибуля - 1 шт.;

  • морква - 1 шт.;
  • Як приготувати фаршировану щуку?

  • вода - 05 склянки;

  • сіль, перець, майонез - за смаком.


  • Приготування
    Розбираємо щуку, натираємо зсередини спеціями і змащуємо майонезом. Залишаємо маринуватися і робимо начинку. Відварюємо рис до напівготовності, чорнослив промиваємо та нарізаємо шматочками. Цибулю і моркву обсмажуємо. Все перемішуємо і закладаємо в рибу. Кладемо її на фольгу. Сторони фольги з'єднуємо і загортаємо краї, залишаючи маленький отвір, у яке вливаємо воду. Тушкуємо рибу 30 хвилин. Фарширована щука у фользі готова!
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Котлети із щуки - рецепт
    Котлети із щуки - рецепт
    Рибні котлети - неймовірно смачне і соковите блюдо, особливого якщо готувати його з щуки. У створенні такої страви немає нічого складного, а тому
    Запечена щука
    Запечена щука
    Щука - одна з найсмачніших риб, яку ще називають царською, так як здавна вона була головною прикрасою столу на багатьох святах. І сьогодні ми
    Страви з щуки - рецепти приготування
    Страви з щуки - рецепти приготування
    Щука є нежирної рибою і відмінно підходить для дієтичного харчування. І зараз ми поділимося з вами цікавими рецептами приготування страв з щуки.
    Щука в сметані
    Щука в сметані
    Щука - чудова смачна рибка. І сьогодні ми розповімо, як її правильно поєднувати зі сметаною. Таке цікаве і ситне страву можна приготувати у вихідний
    Як засолити щуку?
    Як засолити щуку?
    Щука - смачна і популярна риба на наших столах. Готують її різними способами: смажать, варять, тушкують, запікають. І сьогодні ми розповімо, як її
    Хе з щуки
    Хе з щуки
    Салат хе - в'єтнамське блюдо, яке готується з риби, маринованої в лимонному соку або оцту з додаванням гострих спецій. І зараз ми розповімо, як