Хе з щуки
Традиційне в'єтнамське блюдо хе являє собою шматочки риби, зазвичай хижої, мариновані в великій кількості лимонного соку або оцту, з додаванням гострих спецій. В наших краях в домашніх умовах хе можна легко приготувати з поширеною повсюдно щуки. М'якоть щуки ніжна і соковита, а від того смачна у сирому вигляді, а річковий запах риби легко видаляється з допомогою великої кількості лимонної кислоти. Про те, як приготувати хе з щуки читайте далі.
Інгредієнти:
щука - 1 тушка (1-15 кг);
лимонний сік - 100 мл;
рослинна олія - 150 мл;
часник - 2-3 зубчики;
червоний перець - за смаком;
сіль - за смаком;
насіння коріандру - 2 ч. ложки.
Приготування
Перед тим, як готувати хе з щуки, саму рибу необхідно помити, очистити від луски і зрізати плавники. Гнучким і гострим ножем вспариваем риб'яче черево і видаляємо всі нутрощі, черевну порожнину промиваємо. Уздовж хребта риби проходимся тонким ножем і відокремлюємо філе, плавно рухаючись вздовж по ребрах. Готове філе нарізаємо кубиками або соломкою.
Шматочки риби заливаємо лимонним соком і залишаємо на 30-40 хвилин.
Після закінчення часу ви виявите, що в ємності з рибою скупчилася велика кількість рідини - її слід злити. Мариновані шматочки щуки ретельно солимо, заливаємо олією, додаємо часник, червоний перець і мелене насіння коріандру. Перемішуємо рибу зі спеціями і залишаємо ще на 15-20 хвилин, після чого страву можна охолодити і подавати до столу.
Цей рецепт відрізняється своєю простий в приготуванні, так і в смаку. Любителям мінімалізму такий варіант хе неодмінно припаде до смаку.
Інгредієнти:
філе щуки - 500 г;
рисовий оцет - 500 мл;
ріпчаста цибуля - 2 шт.;
цукор - 1 ст. ложка;
сіль - 1 ч. ложка;
перець чилі - 1 шт.;
листя м'яти.
Приготування
Філе щуки перевіряємо на наявність кісток і при необхідності витягаємо їх. Нарізаємо шматочки риби уздовж навпіл, а потім уздовж соломкою. Заливаємо рибні скибочки рисовим оцтом (300 мл) і залишаємо на 1 годину.
Ріпчасту цибулю ріжемо тонкими кільцями і також заливаємо оцтом, змішаним з цукром і сіллю. Залишаємо цибулю на 30 хвилин.
Рибу витягуємо з маринаду і трохи підсушуємо на паперових рушниках. Змішуємо рибу і мариновану цибулю, додаємо до суміші нарізаний перець чилі, з якого попередньо слід видалити насіння, а також нарізані листя м'яти. Подаємо хе до столу охолодженим.
Інгредієнти:
щука - 1 тушка (15-2 кг);
оцет - 3-4 ст. ложки;
сіль - за смаком;
гострий перець мелений - за смаком;
мелений коріандр - 1 ч. ложка;
свіжий огірок - 1 шт.;
ріпчаста цибуля - 2 шт.;
морква - 2 шт.;
рослинне масло - 70 мл;
часник - 2 зубчики.
Приготування
Рибу чистимо, миємо й филируем. Щуку нарізаємо тонкою соломкою і гарненько додаємо сіль. Кладемо посолену рибу в миску, заливаємо оцтом, додаємо пропущений через прес часник і перемішуємо. Даємо рибі промаринуватися в холодильнику близько години.
Поки щука готується, займемося овочами. Моркву миємо, чистимо і натираємо на крупній тертці. Додаємо моркву до риби, перемішуємо і слідом приправляємо все червоним перцем і коріандром. По закінченні часу маринування, надлишки вологи, що вийшли з риби, зливаємо. Готовність риби можна перевірити дуже просто - якщо шматочки щуки побіліли - значить риба готова.
Ріпчасту цибулю нарізаємо кільцями і пасеруємо до м'якості на рослинному маслі. Цибулю разом з маслом додаємо до риби, слідом кладемо в салат нарізаний соломкою свіжий огірок і ще раз все перемішуємо. Перед подачею страви бажано настоятися ще близько години в холодильнику.
Рецепт хе з щуки
Інгредієнти:
Приготування
Перед тим, як готувати хе з щуки, саму рибу необхідно помити, очистити від луски і зрізати плавники. Гнучким і гострим ножем вспариваем риб'яче черево і видаляємо всі нутрощі, черевну порожнину промиваємо. Уздовж хребта риби проходимся тонким ножем і відокремлюємо філе, плавно рухаючись вздовж по ребрах. Готове філе нарізаємо кубиками або соломкою.
Шматочки риби заливаємо лимонним соком і залишаємо на 30-40 хвилин.
Після закінчення часу ви виявите, що в ємності з рибою скупчилася велика кількість рідини - її слід злити. Мариновані шматочки щуки ретельно солимо, заливаємо олією, додаємо часник, червоний перець і мелене насіння коріандру. Перемішуємо рибу зі спеціями і залишаємо ще на 15-20 хвилин, після чого страву можна охолодити і подавати до столу.
Приготування хе з щуки по-корейськи
Цей рецепт відрізняється своєю простий в приготуванні, так і в смаку. Любителям мінімалізму такий варіант хе неодмінно припаде до смаку.
Інгредієнти:
Приготування
Філе щуки перевіряємо на наявність кісток і при необхідності витягаємо їх. Нарізаємо шматочки риби уздовж навпіл, а потім уздовж соломкою. Заливаємо рибні скибочки рисовим оцтом (300 мл) і залишаємо на 1 годину.
Ріпчасту цибулю ріжемо тонкими кільцями і також заливаємо оцтом, змішаним з цукром і сіллю. Залишаємо цибулю на 30 хвилин.
Рибу витягуємо з маринаду і трохи підсушуємо на паперових рушниках. Змішуємо рибу і мариновану цибулю, додаємо до суміші нарізаний перець чилі, з якого попередньо слід видалити насіння, а також нарізані листя м'яти. Подаємо хе до столу охолодженим.
Салат хе з щуки
Інгредієнти:
Приготування
Рибу чистимо, миємо й филируем. Щуку нарізаємо тонкою соломкою і гарненько додаємо сіль. Кладемо посолену рибу в миску, заливаємо оцтом, додаємо пропущений через прес часник і перемішуємо. Даємо рибі промаринуватися в холодильнику близько години.
Поки щука готується, займемося овочами. Моркву миємо, чистимо і натираємо на крупній тертці. Додаємо моркву до риби, перемішуємо і слідом приправляємо все червоним перцем і коріандром. По закінченні часу маринування, надлишки вологи, що вийшли з риби, зливаємо. Готовність риби можна перевірити дуже просто - якщо шматочки щуки побіліли - значить риба готова.
Ріпчасту цибулю нарізаємо кільцями і пасеруємо до м'якості на рослинному маслі. Цибулю разом з маслом додаємо до риби, слідом кладемо в салат нарізаний соломкою свіжий огірок і ще раз все перемішуємо. Перед подачею страви бажано настоятися ще близько години в холодильнику.
Рекомендуємо добрі рецепти
Юшка з щуки - рецепт
Щука вважається по праву царською рибою, але в даний час її нечасто можна зустріти на наших столах. Але якщо все-таки вам вдалося придбати цю рибку,
Як приготувати фаршировану щуку?
Якщо ваш чоловік завзятий рибалка і часто привозить додому рибку, то варто навчитися не тільки її смажити і варити. Здивуйте свою половинку
Котлети із щуки - рецепт
Рибні котлети - неймовірно смачне і соковите блюдо, особливого якщо готувати його з щуки. У створенні такої страви немає нічого складного, а тому
Запечена щука
Щука - одна з найсмачніших риб, яку ще називають царською, так як здавна вона була головною прикрасою столу на багатьох святах. І сьогодні ми
Страви з щуки - рецепти приготування
Щука є нежирної рибою і відмінно підходить для дієтичного харчування. І зараз ми поділимося з вами цікавими рецептами приготування страв з щуки.
Щука в сметані
Щука - чудова смачна рибка. І сьогодні ми розповімо, як її правильно поєднувати зі сметаною. Таке цікаве і ситне страву можна приготувати у вихідний