Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Юшка з щуки - рецепт

Юшка з щуки - рецепт

26-03-2015, 17:30
1 307
Юшка з щуки - рецепт
Хочете відчути себе російським паном? Тоді приготуйте юшку з щуки. Це блюдо колись було частим гостем бурхливих бенкетів, але з часом то мода на хижу рибу канула в Лету, то популяція щуки в наших краях значно порідшала, так, або інакше, юшку з щуки на сучасному столі можна зустріти досить рідко.
Відродити традиції можна, приготувавши суп за нашим рецептом. Подайте його з пирогами або шматком курника щоб повністю насолодитися староруської кухнею.

Рецепт приготування юшки з щуки будинку


Не секрет, що найсмачніша юшка виходить саме в похідних умовах. Але що робити, якщо за вікном зима і про вихід на природу залишається тільки мріяти? Невже можна забути про наваристому рибному супі з запахом багаття? Звичайно немає, спробуйте лише слідувати рецептом, представленому нижче, і у вас вийде блюдо ні чим не уступає похідному.
Інгредієнти:

  • щука - 2 кг;

  • картопля - 4-5 шт.;

  • пшоно або рис - 2/3 ст.;

  • морква - 1 шт.;

  • ріпчаста цибуля - 1 шт.;

  • горілка - 50 мл;

  • лавровий лист - 3-4 шт.;

  • кріп сушений - 1 ст. ложка;

  • сіль, перець - за смаком.


  • Приготування
    Щуку потрошимо, голову і плавники зрізаємо і ретельно промиваємо. Решту рибу ріжемо великими шматками.
    Половину великого ріпчастої цибулі або цілу цибулину середнього розміру, розрізаємо навпіл і кладемо в казан разом з морквою, а також головами і хвостами риби. Кладемо лавровий лист. Ставимо бульйон вариться близько години, постійно знімаючи утворюється на поверхні піну.
    Поки рибний бульйон вариться, промиваємо рис або іншу обрану крупу, до чистої води, чистимо й нарізаємо картоплю, а також подрібнюємо залишився цибулю і моркву.
    Готовий бульйон проціджуємо через марлю і повертаємо на вогонь. Закладаємо в бульйон рис і картопля з іншими овочами, додаємо сіль, перець, залишки лаврушки і кріп. Варимо овочі 10-15 хвилин, закладаємо великі шматки риби. Ще через 10 хвилин переходимо до процедури додавання аромату. Підпалюємо липові або березові гілочки і тушкуємо їх прямо в супі. Повторюємо процедуру 5-7 разів, після чого вливаємо горілку, знімаємо юшку з вогню і залишаємо настоятися 10-15 хвилин. Смачна юшка з щуки, за нашим рецептом, гарантована!

    Угорський рецепт юшки з голів щуки


    Халасле - угорський рибний суп, часто готують з коропа, але так як це національне блюдо, яке має свої регіональні особливості, не рідко зустрічаються рецепти такої юшки з голови щуки. Також у готовий суп не рідко додають локшину, її слід відварити окремо, а вже потім викласти індивідуально на тарілку.
    Інгредієнти:

  • щука - 15 кг;

  • помідори - 2-3 шт.;

  • ріпчаста цибуля - 2-3 шт.;

  • болгарський перець - 1 шт.;

  • томатна паста - 1 /2 ст. ложки;

  • сіль, перець, цукор - за смаком;

  • копчена паприка - 1 ч. ложка;

  • рослинне масло - для смаження;

  • лавровий лист - 2 шт.


  • Приготування
    Рибу чистимо, потрошимо, миємо. Хвіст, плавники і голову зрізаємо, а тушку нарізаємо великими шматками.
    Ріпчасту цибулю дрібно нарізаємо і обсмажуємо на рослинному маслі. До смаженій цибулі додаємо подрібнені томати без шкірки, відрізані плавники і голову, і заливаємо все 2 літрами води. Ставимо каструлю з усім вмістом на вогонь і доводимо рідину до
    Юшка з щуки - рецепт
    кипіння. Далі зменшуємо вогонь і варимо бульйон 15-2 години, періодично знімаючи шумівкою піну, що утворюється.
    Готовий бульйон проціджують через кілька шарів марлі, змішуємо з томатною пастою і повертаємо на вогонь. Додаємо в бульйон лавровий лист, нарізаний соломкою болгарський перець, паприку, а також сіль, чорний мелений перець і цукор за смаком. Через пару хвилин закладаємо шматки риби. Варимо угорську юшку 10-12 хвилин і знімаємо з вогню. Традиційно угорський рецепт юшки з щуки містить безліч різних добавок, що від картоплі до сиру, але можна просто посипати готову страву зеленню і подати до столу.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Юшка з тріски
    Юшка з тріски
    Вуха - це апетитне і універсальне блюдо в будь-який час року. Взимку вона відмінно зігріває і насичує, а влітку є відмінним компонентом будь-якого
    Юшка з лосося
    Юшка з лосося
    Юшка з лосося - це чудовий наваристий суп, який сподобається і дорослим, і дітям. А головне він виходить дуже корисним і поживним. Пропонуємо вашій
    Щука в сметані
    Щука в сметані
    Щука - чудова смачна рибка. І сьогодні ми розповімо, як її правильно поєднувати зі сметаною. Таке цікаве і ситне страву можна приготувати у вихідний
    Юшка з осетрини - рецепт
    Юшка з осетрини - рецепт
    Вуха - це смачний легкий супчик, який за традицією вариться з голови і хвоста рибки. І зараз ми розглянемо кілька рецептів створення юшки з осетрини.
    Юшка з товстолобика - рецепт
    Юшка з товстолобика - рецепт
    Незважаючи на те, що страви з товстолобика вважаються дієтичними, юшка з цієї риби виходить наваристою і ситної. Звичайно ж сама смачна юшка виходить
    Вуха в мультиварці
    Вуха в мультиварці
    Якщо вам хочеться приготувати на обід щось швидке, легке, але в теж час досить поживне, смачне та корисне, то пропонуємо вам зварити юшку. Цей