Юшка з тріски
Вуха - страву на будь-який час року. Взимку вона чудово насичує і зігріває, а влітку є невід'ємним компонентом будь риболовлі та походу. Готувати вуха можна з величезного розмаїття риби, але сьогодні ми погоримо про рецепти юшки з тріскою - дешевої і цілорічно доступною рибою.
Інгредієнти:
тріска (хвіст) - 1/2 кг;
ріпчаста цибуля - 1 шт.;
картопля - 2-3 шт.;
морква - 1 шт.;
зелень (петрушка, кріп, цибуля) - за смаком;
сіль і запашний перець - за смаком;
лавровий лист - 1-2 шт.
Приготування
Немає необхідності готувати тріску перед варінням бульйону, так як хвіст напевно вже попередньо був очищений продавцем і вам залишається лише промити рибу під холодною водою. Тепер кладемо хвіст в каструлю і заливаємо 15 літрами води. Доводимо рибу до кипіння. Потім зменшуємо вогонь і варимо бульйон з додаванням лаврового листа, близько 15-20 хвилин. Не забувайте періодично знімати з поверхні бульйону піну, щоб він не втратив свою прозорість. Готовий бульйон проціджують, а рибу охолоджуємо і відокремлюємо м'якоть від кісток. Цибулю ріжемо, моркву натираємо на крупній тертці. Робимо зажарку з овочів на рослинному маслі.
Бульйон повертаємо на плиту і додаємо нього картоплю, нарізану невеликими брусочками. Варимо картоплю 15-20 хвилин, потім додаємо зажарку, м'якоть тріски і спеції за смаком. Готової вусі перед подачею необхідно настоятися близько 20-30 хвилин, а потім можна подавати до столу, прикрасивши зеленню.
Юшку з тріски за цим рецептом можна приготувати в мультиварці. Для цього всі інгредієнти закладаємо в чашу одночасно, заливаємо водою і готуємо в режимі «Гасіння» 1 год. Далі виймаємо рибу, відокремлюємо м'якоть і повертаємо її в суп. Ось і все вуха в мультиварці готова!
Інгредієнти:
свіжа тріска 1 кг;
пшоно - 100 г;
картопля - 2-3 шт.;
вода - 25-3 л;
ріпчаста цибуля - 2 шт.;
лавровий лист - 2 шт.;
сіль, перець - за смаком;
зелень - за смаком.
Приготування
Рибу чистимо, потрошимо і промиваємо холодною водою. Кладемо тушку в каструлю, заливаємо водою і варимо 15-20 хвилин, не забуваючи знімати піну. Готовий бульйон проціджують, з риб'ячих кісток знімаємо м'якоть.
Повертаємо бульйон на плиту і додаємо в нього нарізану цибулю і пшоно. Не забуваємо і про спеції: сіль, перець, плюс пару лаврових листків. Через 10-15 хвилин закладаємо очищену і нарізану картоплю. Пшоно не тільки зробить блюдо ситним, але і загустит бульйон.
Варимо юшку на маленькому вогні до готовності овочів, а потім кладемо в неї рибу і зелень.
Юшку з тріски можна приготувати і з рисом, якщо ви не любите пшоно.
Інгредієнти:
філе тріски - 500 г;
картопля - 3-4 шт.;
ріпчаста цибуля - 2 шт.;
вершки - 1 ст.;
сіль, перець - за смаком;
зелень.
Приготування
Філе тріски миємо й нарізаємо великими кубиками. З голови (без зябер) і кісток риби варимо бульйон протягом 15-20 хвилин, не забуваючи знімати утворюється пінку.
Цибулю нарізаємо великими кільцями, очищений картопля - кубиками.
На дно каструлі укладаємо підготовлені овочі і шматки риби, заливаємо їх гарячим бульйоном. Ставимо каструлю на маленький вогонь і варимо юшку хвилин 10-15. У процесі приготування додаємо сіль і перець за смаком, не зайвим буде і листочок лавра, або букет з улюблених трав. За 2-3 хвилини до готовності додаємо в суп злегка підігріті вершки і даємо вусі дійти до слабкого кипіння. Як тільки суп почне кипіти, відразу ж знімаємо його з вогню, додаємо подрібнену свіжу зелень і накриваємо кришкою. Перед подачею юшка повинна настояти 15-20 хвилин, після чого її з гордістю можна буде подавати до столу.
Як приготувати юшку з тріски?
Інгредієнти:
Приготування
Немає необхідності готувати тріску перед варінням бульйону, так як хвіст напевно вже попередньо був очищений продавцем і вам залишається лише промити рибу під холодною водою. Тепер кладемо хвіст в каструлю і заливаємо 15 літрами води. Доводимо рибу до кипіння. Потім зменшуємо вогонь і варимо бульйон з додаванням лаврового листа, близько 15-20 хвилин. Не забувайте періодично знімати з поверхні бульйону піну, щоб він не втратив свою прозорість. Готовий бульйон проціджують, а рибу охолоджуємо і відокремлюємо м'якоть від кісток. Цибулю ріжемо, моркву натираємо на крупній тертці. Робимо зажарку з овочів на рослинному маслі.
Бульйон повертаємо на плиту і додаємо нього картоплю, нарізану невеликими брусочками. Варимо картоплю 15-20 хвилин, потім додаємо зажарку, м'якоть тріски і спеції за смаком. Готової вусі перед подачею необхідно настоятися близько 20-30 хвилин, а потім можна подавати до столу, прикрасивши зеленню.
Юшку з тріски за цим рецептом можна приготувати в мультиварці. Для цього всі інгредієнти закладаємо в чашу одночасно, заливаємо водою і готуємо в режимі «Гасіння» 1 год. Далі виймаємо рибу, відокремлюємо м'якоть і повертаємо її в суп. Ось і все вуха в мультиварці готова!
Рецепт юшки з тріски з пшоном
Інгредієнти:
Приготування
Рибу чистимо, потрошимо і промиваємо холодною водою. Кладемо тушку в каструлю, заливаємо водою і варимо 15-20 хвилин, не забуваючи знімати піну. Готовий бульйон проціджують, з риб'ячих кісток знімаємо м'якоть.
Повертаємо бульйон на плиту і додаємо в нього нарізану цибулю і пшоно. Не забуваємо і про спеції: сіль, перець, плюс пару лаврових листків. Через 10-15 хвилин закладаємо очищену і нарізану картоплю. Пшоно не тільки зробить блюдо ситним, але і загустит бульйон.
Варимо юшку на маленькому вогні до готовності овочів, а потім кладемо в неї рибу і зелень.
Юшку з тріски можна приготувати і з рисом, якщо ви не любите пшоно.
Юшка з філе тріски з вершками
Інгредієнти:
Приготування
Філе тріски миємо й нарізаємо великими кубиками. З голови (без зябер) і кісток риби варимо бульйон протягом 15-20 хвилин, не забуваючи знімати утворюється пінку.
Цибулю нарізаємо великими кільцями, очищений картопля - кубиками.
На дно каструлі укладаємо підготовлені овочі і шматки риби, заливаємо їх гарячим бульйоном. Ставимо каструлю на маленький вогонь і варимо юшку хвилин 10-15. У процесі приготування додаємо сіль і перець за смаком, не зайвим буде і листочок лавра, або букет з улюблених трав. За 2-3 хвилини до готовності додаємо в суп злегка підігріті вершки і даємо вусі дійти до слабкого кипіння. Як тільки суп почне кипіти, відразу ж знімаємо його з вогню, додаємо подрібнену свіжу зелень і накриваємо кришкою. Перед подачею юшка повинна настояти 15-20 хвилин, після чого її з гордістю можна буде подавати до столу.
Рекомендуємо добрі рецепти
Рибний суп з пшоном
Рибний супчик - це корисне і смачне блюдо, яке чудово підійде для легкого обіду або вечері. Сьогодні ми пропонуємо вам приготувати рибний суп з
Рибний суп з тріски - рецепт
Тріска - нежирна і найпоширеніша риба періодично з'являється на нашому столі у вигляді холодцю або просто смажена. Але сьогодні ми хочемо поговорити
Юшка з лосося
Юшка з лосося - це чудовий наваристий суп, який сподобається і дорослим, і дітям. А головне він виходить дуже корисним і поживним. Пропонуємо вашій
Юшка з осетрини - рецепт
Вуха - це смачний легкий супчик, який за традицією вариться з голови і хвоста рибки. І зараз ми розглянемо кілька рецептів створення юшки з осетрини.
Юшка з товстолобика - рецепт
Незважаючи на те, що страви з товстолобика вважаються дієтичними, юшка з цієї риби виходить наваристою і ситної. Звичайно ж сама смачна юшка виходить
Вуха в мультиварці
Якщо вам хочеться приготувати на обід щось швидке, легке, але в теж час досить поживне, смачне та корисне, то пропонуємо вам зварити юшку. Цей