Страви з щуки - рецепти приготування
Щука відноситься до найбільш нежирним сортам риби, завдяки цьому вона стає корисним дієтичним продуктом харчування. Пропонуємо вам кілька рецептів приготування страв із щуки.
Інгредієнти:
щука - 1 шт.;
рис - 100 г;
цибулина - 1 шт.;
спеції.
Приготування
Зараз розповімо, як приготувати смачну страву з щуки. Перш за все, давайте спочатку разделаем її. Для цього гарненько промиваємо її холодною водою, обсушуємо на паперовому рушнику, акуратно очищаємо від луски, видаляємо зябра, виймаємо нутрощі, не распаривая черевце, і дуже обережно знімаємо шкіру. Отримане філе знімаємо з хребта щуки, зрізаємо м'ясо з кісток і видаляємо всі дрібні кістки.
Рис відварюємо у підсоленій воді до готовності. Зрізане щуч'є м'ясо перекручуємо через м'ясорубку у фарш, додаємо цибулька, приправляємо сіллю, перцем і з'єднуємо з відвареним рисом. Гарненько вимішуємо ложкою начинку і наповнюємо їй «шкіру» щуки, але не дуже щільно.
Деко для запікання застеляємо фольгою, щоб риба під час приготування не пригоріла, і її було зручно знімати. Змащуємо деко соняшниковим маслом і ставимо запікати в духовку приблизно на 30-35 хвилин при температурі 180 градусів. Готову фаршировану рибу подаємо на стіл зі свіжими овочами, розрізавши ножем на невеликі порційні шматочки і прикрасивши зверху сіточкою майонезу.
Інгредієнти:
спеції;
свіжа щука - 1 кг;
борошно пшеничне - 200 г;
олія - для смаження;
лимон - 1 шт.
Приготування
Розглянемо ще один спосіб приготування цікавого страви з щуки. Підготовлену рибу гарненько промиваємо, обтираем серветкою, розрізаємо на порції. Потім отримане філе підсолюємо трохи, поливаємо лимонним соком, посипаємо білим перцем і сухими травами за бажанням. Даємо щуку 15 хвилин настоятися і просочитися. Далі ретельно обвалюємо філе риби в борошні і обсмажуємо з обох сторін. Готові порції викладаємо на блюдо і подаємо на стіл з часточками лимона і свіжою зеленню!
Інгредієнти:
щука - 3 шт.;
цибулина - 300 г;
свиняче сало - 30 г;
батон - 5 скибочок;
яйце - 2 шт.;
часник - 3 зубчики;
спеції;
панірувальні сухарі;
молоко - 200 мл;
масло рослинне - 150 мл.
Приготування
Щуку очищаємо з допомогою скребка від луски, розрізаємо їй черево, видаляємо всі нутрощі, відрізаємо голову, плавники і хвіст. Потім промиваємо рибу під холодною водою, викладаємо на обробну дошку і робимо глибокий розріз по хребту, підрізаючи філе так, щоб воно повністю відокремилася від кісток. З отриманої щучої м'якоті видаляємо великі кістки, знімаємо шкірку і філе розрізаємо на невеликі шматочки. У миску наливаємо молоко, замочуємо в ньому шматочок батона, даємо хлібу розм'якнути протягом 15 хвилин.
Цим часом очищаємо від лушпиння цибулину, часник і промиваємо овочі разом з салом під проточною водою. Далі обсушуємо все на рушник і рубаємо сало та цибулю окремо на шматочки. Потім перекручуємо на м'ясорубці всі підготовлені інгредієнти: щуч'є філе, часничок, цибулька, сало і вимочений батон. Отриманий фарш підсолюємо, перемішуємо до однорідної консистенції, розбиваємо яйця і формуємо невеликі котлети.
Після цього висипаємо в миску панірувальні сухарі і обвалюємо всі котлетки, надаючи їм долонями довгасту форму. Тепер запалюємо плиту, ставимо на неї сковороду, наливаємо масло, акуратно опускаємо щучі котлетки і обсмажуємо їх з одного боку хвилин 7 до золотистої рум'яної скоринки, а потім - з іншого. Готову страву подаємо на стіл з гарячим овочевим салатом, відварними макаронними виробами і рисом.
Рецепт фаршированої щуки
Інгредієнти:
Приготування
Зараз розповімо, як приготувати смачну страву з щуки. Перш за все, давайте спочатку разделаем її. Для цього гарненько промиваємо її холодною водою, обсушуємо на паперовому рушнику, акуратно очищаємо від луски, видаляємо зябра, виймаємо нутрощі, не распаривая черевце, і дуже обережно знімаємо шкіру. Отримане філе знімаємо з хребта щуки, зрізаємо м'ясо з кісток і видаляємо всі дрібні кістки.
Рис відварюємо у підсоленій воді до готовності. Зрізане щуч'є м'ясо перекручуємо через м'ясорубку у фарш, додаємо цибулька, приправляємо сіллю, перцем і з'єднуємо з відвареним рисом. Гарненько вимішуємо ложкою начинку і наповнюємо їй «шкіру» щуки, але не дуже щільно.
Деко для запікання застеляємо фольгою, щоб риба під час приготування не пригоріла, і її було зручно знімати. Змащуємо деко соняшниковим маслом і ставимо запікати в духовку приблизно на 30-35 хвилин при температурі 180 градусів. Готову фаршировану рибу подаємо на стіл зі свіжими овочами, розрізавши ножем на невеликі порційні шматочки і прикрасивши зверху сіточкою майонезу.
Рецепт страви з філе щуки
Інгредієнти:
Приготування
Розглянемо ще один спосіб приготування цікавого страви з щуки. Підготовлену рибу гарненько промиваємо, обтираем серветкою, розрізаємо на порції. Потім отримане філе підсолюємо трохи, поливаємо лимонним соком, посипаємо білим перцем і сухими травами за бажанням. Даємо щуку 15 хвилин настоятися і просочитися. Далі ретельно обвалюємо філе риби в борошні і обсмажуємо з обох сторін. Готові порції викладаємо на блюдо і подаємо на стіл з часточками лимона і свіжою зеленню!
Рецепт котлет з щуки
Інгредієнти:
Приготування
Щуку очищаємо з допомогою скребка від луски, розрізаємо їй черево, видаляємо всі нутрощі, відрізаємо голову, плавники і хвіст. Потім промиваємо рибу під холодною водою, викладаємо на обробну дошку і робимо глибокий розріз по хребту, підрізаючи філе так, щоб воно повністю відокремилася від кісток. З отриманої щучої м'якоті видаляємо великі кістки, знімаємо шкірку і філе розрізаємо на невеликі шматочки. У миску наливаємо молоко, замочуємо в ньому шматочок батона, даємо хлібу розм'якнути протягом 15 хвилин.
Цим часом очищаємо від лушпиння цибулину, часник і промиваємо овочі разом з салом під проточною водою. Далі обсушуємо все на рушник і рубаємо сало та цибулю окремо на шматочки. Потім перекручуємо на м'ясорубці всі підготовлені інгредієнти: щуч'є філе, часничок, цибулька, сало і вимочений батон. Отриманий фарш підсолюємо, перемішуємо до однорідної консистенції, розбиваємо яйця і формуємо невеликі котлети.
Після цього висипаємо в миску панірувальні сухарі і обвалюємо всі котлетки, надаючи їм долонями довгасту форму. Тепер запалюємо плиту, ставимо на неї сковороду, наливаємо масло, акуратно опускаємо щучі котлетки і обсмажуємо їх з одного боку хвилин 7 до золотистої рум'яної скоринки, а потім - з іншого. Готову страву подаємо на стіл з гарячим овочевим салатом, відварними макаронними виробами і рисом.
Рекомендуємо добрі рецепти
Як приготувати фаршировану щуку?
Якщо ваш чоловік завзятий рибалка і часто привозить додому рибку, то варто навчитися не тільки її смажити і варити. Здивуйте свою половинку
Котлети із щуки - рецепт
Рибні котлети - неймовірно смачне і соковите блюдо, особливого якщо готувати його з щуки. У створенні такої страви немає нічого складного, а тому
Запечена щука
Щука - одна з найсмачніших риб, яку ще називають царською, так як здавна вона була головною прикрасою столу на багатьох святах. І сьогодні ми
Щука в сметані
Щука - чудова смачна рибка. І сьогодні ми розповімо, як її правильно поєднувати зі сметаною. Таке цікаве і ситне страву можна приготувати у вихідний
Котлети з щуки з салом
Сьогодні ми з вами поговоримо про рибні котлетки, зокрема мова піде про смачні котлети з щуки з салом. Вони виходять низькокалорійними і чудово
Хе з щуки
Салат хе - в'єтнамське блюдо, яке готується з риби, маринованої в лимонному соку або оцту з додаванням гострих спецій. І зараз ми розповімо, як