Котлети із щуки - рецепт
Страви, приготовлені з щуки, традиційно подаються до святкового застілля. Зазвичай її фарширують, незважаючи на те, що це дуже трудомісткий і копіткий процес. Якщо у вас немає часу на таку страву, то з щуки можна приготувати котлети, які виходять дуже смачними і схожими на фаршировану рибу. Давайте розглянемо з вами цікаві, але прості рецепти котлет з щуки, а ви самі виберете те, що вам ближче за смаком і душі.
Інгредієнти:
щука - 1 кг;
масло вершкове - 170 г;
цибуля ріпчаста - 3 шт.;
морква - 2 шт.;
рослинна олія;
манна крупа - 2 ст. ложки;
томатний кетчуп - за смаком;
сіль, спеції - за смаком.
Приготування
Як же зробити смачні котлети з щуки? Для початку потрібно приготувати овочі. Беремо цибулю чистимо і нарізаємо кубиками. Половину кладемо на сковороду і обсмажуємо до золотистого кольору. Потім чистимо моркву тремо на крупній тертці. Додаємо до цибулі і готуємо до тих пір, поки овочі не підрум'яняться.
Цим часом, займемося рибою. Беремо щуку, акуратно відокремлюємо від шкіри і кісток і пропускаємо разом з рештою цибулею через м'ясорубку. Додаємо манну крупу, обсмажені овочі, спеції, солимо фарш і гарненько вимішуємо.
Мокрими руками формуємо з рибної маси невеликі котлетки і викладаємо на змащене олією деко з високими бортиками. Ставимо в заздалегідь розігріту до 180°C духовку і чекаємо, поки котлети трохи схопиться. Потім заливаємо їх томатним кетчупом, розведеним кип'яченою водою, і продовжуємо готувати приблизно 20 хвилин на середній температурі. Подаємо котлети з щуки риби разом з відвареною картоплею або гречкою.
Смажені рибні котлети виходять дуже соковитими і шалено смачними незалежно від того в якому вигляді їх вживати: холодному або гарячому.
Інгредієнти:
щука - 2 кг;
свиняче сало - 250 г;
білий хліб - 100 г;
молоко - 200 мл;
рослинне масло - для смаження;
сіль, перець - за смаком.
Приготування
Рецепт приготування котлет з щуки досить простий. Беремо рибу, очищаємо від шкіри і кісток, потрошимо і розбираємо на філе. Ріжемо на шматочки і подрібнюємо разом з салом і цибулею через м'ясорубку або за допомогою блендера. Хліб кришимо в тарілочку і заливаємо молоком. Чекаємо, поки він не вбере всю рідину в себе, віджимаємо і додаємо до рибного фаршу. Солимо, перчимо до смаку і гарненько перемішуємо. З приготовленої однорідної маси формуємо невеликі котлетки і обсмажуємо їх з обох сторін на рослинній олії. Котлети виходять більш соковитими, якщо в самому кінці додати в сковороду трохи води або молока, і згасити їх під закритою кришкою близько 10 хвилин.
Інгредієнти:
філе щуки - 800 г;
свинина - 800 г;
цибуля ріпчаста - 2 шт.;
борошно;
сіль, чорний перець - за смаком.
Приготування
Рибне філе пропускаємо кілька разів через м'ясорубку разом з ріпчастою цибулею і свининою. Солимо, перчимо до смаку і додаємо яйце. Все добре перемішуємо і мокрими руками ліпимо з рибно-м'ясного фаршу котлетки. Потім обвалюємо їх у борошні і смажимо на олії з обох сторін.
Інгредієнти:
філе щуки - 700 г;
цибуля ріпчаста - 1 шт.;
яйце - 1 шт.;
мускатний горіх - 05 ч. ложки;
сир - 100 г;
манна крупа - для панірування;
сіль - за смаком.
Приготування
Рибне філе пропускаємо через м'ясорубку разом з ріпчастою цибулею. Додаємо яйце, мускатний горіх, сіль і ретельно все перемішуємо. Сир натираємо в окрему тарілочку на крупній тертці. З рибного фаршу формуємо невеликі коржі, в середину кладемо шматочки сиру і формуємо котлети. Обвалюємо їх у манній крупі і смажимо з обох боків до утворення рум'яної скоринки. Приємного вам апетиту!
Котлети із щуки в духовці
Інгредієнти:
Приготування
Як же зробити смачні котлети з щуки? Для початку потрібно приготувати овочі. Беремо цибулю чистимо і нарізаємо кубиками. Половину кладемо на сковороду і обсмажуємо до золотистого кольору. Потім чистимо моркву тремо на крупній тертці. Додаємо до цибулі і готуємо до тих пір, поки овочі не підрум'яняться.
Цим часом, займемося рибою. Беремо щуку, акуратно відокремлюємо від шкіри і кісток і пропускаємо разом з рештою цибулею через м'ясорубку. Додаємо манну крупу, обсмажені овочі, спеції, солимо фарш і гарненько вимішуємо.
Мокрими руками формуємо з рибної маси невеликі котлетки і викладаємо на змащене олією деко з високими бортиками. Ставимо в заздалегідь розігріту до 180°C духовку і чекаємо, поки котлети трохи схопиться. Потім заливаємо їх томатним кетчупом, розведеним кип'яченою водою, і продовжуємо готувати приблизно 20 хвилин на середній температурі. Подаємо котлети з щуки риби разом з відвареною картоплею або гречкою.
Смажені котлети з щуки
Смажені рибні котлети виходять дуже соковитими і шалено смачними незалежно від того в якому вигляді їх вживати: холодному або гарячому.
Інгредієнти:
Приготування
Рецепт приготування котлет з щуки досить простий. Беремо рибу, очищаємо від шкіри і кісток, потрошимо і розбираємо на філе. Ріжемо на шматочки і подрібнюємо разом з салом і цибулею через м'ясорубку або за допомогою блендера. Хліб кришимо в тарілочку і заливаємо молоком. Чекаємо, поки він не вбере всю рідину в себе, віджимаємо і додаємо до рибного фаршу. Солимо, перчимо до смаку і гарненько перемішуємо. З приготовленої однорідної маси формуємо невеликі котлетки і обсмажуємо їх з обох сторін на рослинній олії. Котлети виходять більш соковитими, якщо в самому кінці додати в сковороду трохи води або молока, і згасити їх під закритою кришкою близько 10 хвилин.
Котлети із щуки зі свининою
Інгредієнти:
Приготування
Рибне філе пропускаємо кілька разів через м'ясорубку разом з ріпчастою цибулею і свининою. Солимо, перчимо до смаку і додаємо яйце. Все добре перемішуємо і мокрими руками ліпимо з рибно-м'ясного фаршу котлетки. Потім обвалюємо їх у борошні і смажимо на олії з обох сторін.
Котлети з щуки з сиром
Інгредієнти:
Приготування
Рибне філе пропускаємо через м'ясорубку разом з ріпчастою цибулею. Додаємо яйце, мускатний горіх, сіль і ретельно все перемішуємо. Сир натираємо в окрему тарілочку на крупній тертці. З рибного фаршу формуємо невеликі коржі, в середину кладемо шматочки сиру і формуємо котлети. Обвалюємо їх у манній крупі і смажимо з обох боків до утворення рум'яної скоринки. Приємного вам апетиту!
Рекомендуємо добрі рецепти
Котлети з горбуші - рецепт
Іноді так хочеться приготувати рибні котлети, але під рукою, як на зло немає нічого підходящого? Тоді вам допоможуть наші рецепти котлет з горбуші,
Рибні котлети з пікші
Рибні котлети з пікші - відмінну страву для сімейного вечері. Готуються вони дуже просто, швидко. Якщо ж ви дотримуєтеся здорового харчування, то
Страви з щуки - рецепти приготування
Щука є нежирної рибою і відмінно підходить для дієтичного харчування. І зараз ми поділимося з вами цікавими рецептами приготування страв з щуки.
Котлети з щуки з салом
Сьогодні ми з вами поговоримо про рибні котлетки, зокрема мова піде про смачні котлети з щуки з салом. Вони виходять низькокалорійними і чудово
Котлети без яєць
В котлетах в класичному рецепті завжди присутній яйце. Але в силу різних обставин не всі люди вживають цей продукт в їжу. І сьогодні ми розповімо, як
Котлети в пароварці
Котлети в пароварці готуються без зайвого жиру, що робить їх більш корисними, покращує їх смакові якості і засвоюваність. Парові котлети з риби і