Страви, приготовлені з щуки, традиційно подаються до святкового застілля. Зазвичай її фарширують, незважаючи на те, що це дуже трудомісткий і копіткий процес. Якщо у вас немає часу на таку страву, то з щуки можна приготувати котлети, які виходять дуже смачними і схожими на фаршировану рибу. Давайте розглянемо з вами цікаві, але прості рецепти котлет з щуки, а ви самі виберете те, що вам ближче за смаком і душі.
Котлети із щуки в духовці
Інгредієнти: щука - 1 кг; масло вершкове - 170 г; цибуля ріпчаста - 3 шт.; морква - 2 шт.; рослинна олія; манна крупа - 2 ст. ложки; томатний кетчуп - за смаком; сіль, спеції - за смаком. Приготування Як же зробити смачні котлети з щуки? Для початку потрібно приготувати овочі. Беремо цибулю чистимо і нарізаємо кубиками. Половину кладемо на сковороду і обсмажуємо до золотистого кольору. Потім чистимо моркву тремо на крупній тертці. Додаємо до цибулі і готуємо до тих пір, поки овочі не підрум'яняться.
Цим часом, займемося рибою. Беремо щуку, акуратно відокремлюємо від шкіри і кісток і пропускаємо разом з рештою цибулею через м'ясорубку. Додаємо манну крупу, обсмажені овочі, спеції, солимо фарш і гарненько вимішуємо.
Мокрими руками формуємо з рибної маси невеликі котлетки і викладаємо на змащене олією деко з високими бортиками. Ставимо в заздалегідь розігріту до 180°C духовку і чекаємо, поки котлети трохи схопиться. Потім заливаємо їх томатним кетчупом, розведеним кип'яченою водою, і продовжуємо готувати приблизно 20 хвилин на середній температурі. Подаємо котлети з щуки риби разом з відвареною картоплею або гречкою.
Смажені котлети з щуки
Смажені рибні котлети виходять дуже соковитими і шалено смачними незалежно від того в якому вигляді їх вживати: холодному або гарячому.
Інгредієнти: щука - 2 кг; свиняче сало - 250 г; білий хліб - 100 г; молоко - 200 мл; рослинне масло - для смаження; сіль, перець - за смаком. Приготування Рецепт приготування котлет з щуки досить простий. Беремо рибу, очищаємо від шкіри і кісток, потрошимо і розбираємо на філе. Ріжемо на шматочки і подрібнюємо разом з салом і цибулею через м'ясорубку або за допомогою блендера. Хліб кришимо в тарілочку і заливаємо молоком. Чекаємо, поки він не вбере всю рідину в себе, віджимаємо і додаємо до рибного фаршу. Солимо, перчимо до смаку і гарненько перемішуємо. З приготовленої однорідної маси формуємо невеликі котлетки і обсмажуємо їх з обох сторін на рослинній олії. Котлети виходять більш соковитими, якщо в самому кінці додати в сковороду трохи води або молока, і згасити їх під закритою кришкою близько 10 хвилин.
Котлети із щуки зі свининою
Інгредієнти: філе щуки - 800 г; свинина - 800 г; цибуля ріпчаста - 2 шт.; борошно; сіль, чорний перець - за смаком. Приготування Рибне філе пропускаємо кілька разів через м'ясорубку разом з ріпчастою цибулею і свининою. Солимо, перчимо до смаку і додаємо яйце. Все добре перемішуємо і мокрими руками ліпимо з рибно-м'ясного фаршу котлетки. Потім обвалюємо їх у борошні і смажимо на олії з обох сторін.
Котлети з щуки з сиром
Інгредієнти: філе щуки - 700 г; цибуля ріпчаста - 1 шт.; яйце - 1 шт.; мускатний горіх - 05 ч. ложки; сир - 100 г; манна крупа - для панірування; сіль - за смаком. Приготування Рибне філе пропускаємо через м'ясорубку разом з ріпчастою цибулею. Додаємо яйце, мускатний горіх, сіль і ретельно все перемішуємо. Сир натираємо в окрему тарілочку на крупній тертці. З рибного фаршу формуємо невеликі коржі, в середину кладемо шматочки сиру і формуємо котлети. Обвалюємо їх у манній крупі і смажимо з обох боків до утворення рум'яної скоринки. Приємного вам апетиту!