Морква незаслужено займає другорядні ролі в більшості наших рецептів. Пора відновити справедливість і зробити сонячний коренеплід головою столу. Сьогодні ми поговоримо про те, як приготувати запечену моркву.
Запечена морква
Інгредієнти: морква - 1 кг; мелений мускатний горіх - 1/2 ч. ложки; бальзамічний оцет; сіль, перець - за смаком; оливкова олія; петрушка - 1 пучок. Приготування Духовку розігріваємо до 210 градусів. Моркву миємо й нарізаємо шматочками. Викладаємо шматочки на змащений маслом деко для випікання і посипаємо мускатним горіхом. Поливаємо морква оливковою олією і бальзамічним оцтом зверху, шматочки перемішуємо і заправляємо сіллю і перцем за смаком. Випікаємо моркву в духовці 25 хвилин, після чого подаємо, посипавши свіжою зеленню.
Морква, печенная в духовці з медової глазур'ю
Інгредієнти: молода морква - 500 г; вершкове масло - 2 ст. ложки; мед - 2 ст. ложки; лимонний сік - 1 ст. ложка; сіль, чорний перець - за смаком. Приготування У каструлю наливаємо воду і доводимо її до кипіння. Солимо воду і кладемо в неї ретельно вимиту моркву. Варимо коренеплід 5 хвилин, до м'якості, після чого рідину зливаємо, а морква викладаємо на деко з маслом, і поливаємо сумішшю меду і лимонного соку. Ставимо моркву в розігріту до 200 градусів духовку і готуємо 7-10 хвилин. Перед подачею приправляємо страву сіллю і перцем.
Запечена моркву в фользі
Інгредієнти: морква - 1 кг; оливкова олія - 3 ст. ложки; сіль, перець - за смаком; свіжий чебрець - 1 ст. ложка; орегано - 1 /2 ст. ложки; петрушка. Приготування Духовку розігріваємо до 200 градусів. Деко ретельно змащуємо маслом. При цьому зверніть увагу на те, що розміри листа повинні бути достатніми для того, щоб розмістити всю моркву в один шар. Самі ж коренеплоди ретельно миємо, обсушуємо паперовими рушниками і кладемо в глибоку миску. Поливаємо маслом моркву, приправляємо сіллю, перцем і додаємо подрібнений чебрець і орегано.
Викладаємо моркву на деко і накриваємо його фольгою. Ставимо деко в духовку на 30 хвилин, після чого знижуємо температуру до 180 градусів і продовжуємо готування ще 15 хвилин. Додаємо до запеченої моркви дрібно нарізану петрушку, солимо і перчимо за смаком, після чого подаємо на стіл у гарячому вигляді, або остудивши коренеплоди до кімнатної температури.