Бараняча корейка - рецепт
Бараняча корейка - соковите і дуже смачне м'ясо, яке приголомшливо виглядає на столі. Ресторанний смак і подачу забезпечать наші доступні і прості у виконанні рецепти, серед яких кожен любитель корейки зможе знайти варіацію на свій смак.
Інгредієнти:
картопля - 500 г;
бараняча корейка - 2 кг;
оливкова олія - 2 ч. ложки;
розмарин - 2 гілочки;
гриби - 6 шт.;
помідори - 2 шт.;
часник - 3 зубчики;
спаржа - пучок;
кленовий сироп - 1/4 ст.
Приготування
Духовку розігріваємо до 180°С. Вимитий і висушений картопля розкладаємо на деко. Корейку (цілих 2 шматка) змащуємо маслом, посипаємо сіллю і натираємо розмарином. Викладаємо м'ясо поверх картоплі і ставимо в духовку на 20 хвилин. Після закінчення часу додаємо на сковороду гриби, спаржу, томати і часник прямо в оболонці. Продовжуємо запікання ще 5-10 хвилин, до готовності м'яса.
Шматки баранини накриваємо фольгою і залишаємо на 10 хвилин, а овочі поливаємо кленовим сиропом і готуємо ще 10 хвилин.
Тушковане протягом тривалого часу м'ясо, буквально тане в роті. Не винятком стане і баранина "Папрікаш". Буйство ароматів готового страви здатна закрутити голову навіть самому досвідченому їдцю.
Інгредієнти:
вершкове масло - 30 г;
оливкова олія - 2 ст. ложки;
бараняча корейка - 6 шт.;
ріпчаста цибуля - 2 шт.;
кмин - 1 ч. ложка;
паприка - 1 1/2 ст. ложки;
часник - 4 зубчики;
лавровий лист - 2 шт.;
солодкий перець - 2 шт.;
томатна паста - 1 ст. ложка;
томати у власному соку - 400 р;
яловичий бульйон - 375 мл;
червоне вино - 1 ст.;
червоний винний оцет - 1 1/2 ст. ложки;
картопля - 2 шт.;
петрушка - 2 ст. ложки.
Приготування
Духовку розігріваємо до 170°С. Половину вершкового масла розтоплюємо і змішуємо його зі столовою ложкою оливкової. Обсмажуємо баранину до золотистої скоринки з обох сторін. На маслі, що смажимо цибулю хвилин 10 додаємо до нього кмин, паприку, часник і листя лавра.
Корейку перекладаємо в жаровню, заливаємо сумішшю бульйону, вина, томатів і томатної пасти, кладемо солодкий перець і доводимо рідину до кипіння на плиті. Після, переміщаємо жаровню у духовку на півтори години. Після закінчення часу додаємо картоплю і готуємо все ще півгодини. Подаємо блюдо, посипавши зеленню петрушки.
Якщо ви захочете приготувати баранячу корейку по цьому рецепту в мультиварці, то скористайтеся режимом "Тушкування" на 2 години.
По особливому смачною виходить бараняча корейка на мангалі. Швидка обжарка дозволяє м'яса залишатися соковитим і ніжним, злегка рожевим всередині. Пряне м'ясо відмінно відтіняє свіжий сметанний соус з коріандром.
Інгредієнти:
оливкова олія - 1 ст. ложка;
мелений кумін - 1 ч. ложка;
мелений коріандр - 1 ч. ложка;
часник - 1 зубчик;
корейка - 12 шматків;
грецький йогурт - 1 ст.;
коріандр свіжий - 1 пучок;
сіль, перець - за смаком.
Приготування
Змішуємо оливкова олія, мелений кумін, мелений коріандр і часник, а потім розтираємо масу ступкою. Отриманої ароматною сумішшю натираємо шматочки баранячої корейки і додатково приправляємо все сіллю і перцем. Залишаємо м'ясо просочуватися смаком і ароматом в холодильнику мінімум на півгодини. Після закінчення часу розігріваємо мангал і обсмажуємо на ньому м'ясо по 2-3 хвилини з обох сторін, якщо ви шанувальник ступеня готовності "medium". Готову баранину залишаємо відпочити, а тим часом готуємо простий соус-дип з грецького йогурту (або сметани), свіжого коріандру, солі і перцю. Приємного апетиту!
Бараняча корейка на кістці - рецепт з розмарином і овочами
Інгредієнти:
Приготування
Духовку розігріваємо до 180°С. Вимитий і висушений картопля розкладаємо на деко. Корейку (цілих 2 шматка) змащуємо маслом, посипаємо сіллю і натираємо розмарином. Викладаємо м'ясо поверх картоплі і ставимо в духовку на 20 хвилин. Після закінчення часу додаємо на сковороду гриби, спаржу, томати і часник прямо в оболонці. Продовжуємо запікання ще 5-10 хвилин, до готовності м'яса.
Шматки баранини накриваємо фольгою і залишаємо на 10 хвилин, а овочі поливаємо кленовим сиропом і готуємо ще 10 хвилин.
Бараняча корейка "Папрікаш" в духовці - рецепт
Тушковане протягом тривалого часу м'ясо, буквально тане в роті. Не винятком стане і баранина "Папрікаш". Буйство ароматів готового страви здатна закрутити голову навіть самому досвідченому їдцю.
Інгредієнти:
Приготування
Духовку розігріваємо до 170°С. Половину вершкового масла розтоплюємо і змішуємо його зі столовою ложкою оливкової. Обсмажуємо баранину до золотистої скоринки з обох сторін. На маслі, що смажимо цибулю хвилин 10 додаємо до нього кмин, паприку, часник і листя лавра.
Корейку перекладаємо в жаровню, заливаємо сумішшю бульйону, вина, томатів і томатної пасти, кладемо солодкий перець і доводимо рідину до кипіння на плиті. Після, переміщаємо жаровню у духовку на півтори години. Після закінчення часу додаємо картоплю і готуємо все ще півгодини. Подаємо блюдо, посипавши зеленню петрушки.
Якщо ви захочете приготувати баранячу корейку по цьому рецепту в мультиварці, то скористайтеся режимом "Тушкування" на 2 години.
Бараняча корейка на мангалі - рецепт
По особливому смачною виходить бараняча корейка на мангалі. Швидка обжарка дозволяє м'яса залишатися соковитим і ніжним, злегка рожевим всередині. Пряне м'ясо відмінно відтіняє свіжий сметанний соус з коріандром.
Інгредієнти:
Приготування
Змішуємо оливкова олія, мелений кумін, мелений коріандр і часник, а потім розтираємо масу ступкою. Отриманої ароматною сумішшю натираємо шматочки баранячої корейки і додатково приправляємо все сіллю і перцем. Залишаємо м'ясо просочуватися смаком і ароматом в холодильнику мінімум на півгодини. Після закінчення часу розігріваємо мангал і обсмажуємо на ньому м'ясо по 2-3 хвилини з обох сторін, якщо ви шанувальник ступеня готовності "medium". Готову баранину залишаємо відпочити, а тим часом готуємо простий соус-дип з грецького йогурту (або сметани), свіжого коріандру, солі і перцю. Приємного апетиту!
Рекомендуємо добрі рецепти
Шашлик з корейки
Шашлик з корейки - смачне і ароматне блюдо, яке припаде до смаку багатьом. Він виходить соковитим і м'яким. Розповімо, як зробити шашлик з корейки
Свиняча корейка, запечена у фользі
З м'яса корейки можна приготувати безліч цікавих і вишуканих страв. І сьогодні ми розповімо, як смачно запекти свинячу корейку у фользі. Вийде чудова
Бараняча нога, запечена в духовці
Якщо ви не знаєте, що приготувати на святковий стіл в якості гарячого блюда, тому що старі рецепти набридли і хочеться новенького, спробуйте запекти
Свиняча корейка в духовці
Свиняча корейка - дуже ніжна і нежирна частину свинини, тому так улюблена багатьма господинями. Готувати корейку можна різними способами, але ми вам
Корейка на кістці на сковороді
Корейка на кістці - одна з найсмачніших частин свинини, яку можна приготувати різними способами. Один з них - обсмажити на сковороді. Така корейка
Корейка в мультиварці - рецепт
Корейка прекрасно піддається запікання і гасіння, її можна готувати на кістки або без. Давайте детально розберемося, як зробити свинячу і баранячу