Бараняча корейка - соковите і дуже смачне м'ясо, яке приголомшливо виглядає на столі. Ресторанний смак і подачу забезпечать наші доступні і прості у виконанні рецепти, серед яких кожен любитель корейки зможе знайти варіацію на свій смак.
Бараняча корейка на кістці - рецепт з розмарином і овочами
Інгредієнти: картопля - 500 г; бараняча корейка - 2 кг; оливкова олія - 2 ч. ложки; розмарин - 2 гілочки; гриби - 6 шт.; помідори - 2 шт.; часник - 3 зубчики; спаржа - пучок; кленовий сироп - 1/4 ст. Приготування Духовку розігріваємо до 180°С. Вимитий і висушений картопля розкладаємо на деко. Корейку (цілих 2 шматка) змащуємо маслом, посипаємо сіллю і натираємо розмарином. Викладаємо м'ясо поверх картоплі і ставимо в духовку на 20 хвилин. Після закінчення часу додаємо на сковороду гриби, спаржу, томати і часник прямо в оболонці. Продовжуємо запікання ще 5-10 хвилин, до готовності м'яса.
Шматки баранини накриваємо фольгою і залишаємо на 10 хвилин, а овочі поливаємо кленовим сиропом і готуємо ще 10 хвилин.
Бараняча корейка "Папрікаш" в духовці - рецепт
Тушковане протягом тривалого часу м'ясо, буквально тане в роті. Не винятком стане і баранина "Папрікаш". Буйство ароматів готового страви здатна закрутити голову навіть самому досвідченому їдцю.
Інгредієнти: вершкове масло - 30 г; оливкова олія - 2 ст. ложки; бараняча корейка - 6 шт.; ріпчаста цибуля - 2 шт.; кмин - 1 ч. ложка; паприка - 1 1/2 ст. ложки; часник - 4 зубчики; лавровий лист - 2 шт.; солодкий перець - 2 шт.; томатна паста - 1 ст. ложка; томати у власному соку - 400 р; яловичий бульйон - 375 мл; червоне вино - 1 ст.; червоний винний оцет - 1 1/2 ст. ложки; картопля - 2 шт.; петрушка - 2 ст. ложки. Приготування Духовку розігріваємо до 170°С. Половину вершкового масла розтоплюємо і змішуємо його зі столовою ложкою оливкової. Обсмажуємо баранину до золотистої скоринки з обох сторін. На маслі, що смажимо цибулю хвилин 10 додаємо до нього кмин, паприку, часник і листя лавра.
Корейку перекладаємо в жаровню, заливаємо сумішшю бульйону, вина, томатів і томатної пасти, кладемо солодкий перець і доводимо рідину до кипіння на плиті. Після, переміщаємо жаровню у духовку на півтори години. Після закінчення часу додаємо картоплю і готуємо все ще півгодини. Подаємо блюдо, посипавши зеленню петрушки.
Якщо ви захочете приготувати баранячу корейку по цьому рецепту в мультиварці, то скористайтеся режимом "Тушкування" на 2 години.
Бараняча корейка на мангалі - рецепт
По особливому смачною виходить бараняча корейка на мангалі. Швидка обжарка дозволяє м'яса залишатися соковитим і ніжним, злегка рожевим всередині. Пряне м'ясо відмінно відтіняє свіжий сметанний соус з коріандром.
Інгредієнти: оливкова олія - 1 ст. ложка; мелений кумін - 1 ч. ложка; мелений коріандр - 1 ч. ложка; часник - 1 зубчик; корейка - 12 шматків; грецький йогурт - 1 ст.; коріандр свіжий - 1 пучок; сіль, перець - за смаком. Приготування Змішуємо оливкова олія, мелений кумін, мелений коріандр і часник, а потім розтираємо масу ступкою. Отриманої ароматною сумішшю натираємо шматочки баранячої корейки і додатково приправляємо все сіллю і перцем. Залишаємо м'ясо просочуватися смаком і ароматом в холодильнику мінімум на півгодини. Після закінчення часу розігріваємо мангал і обсмажуємо на ньому м'ясо по 2-3 хвилини з обох сторін, якщо ви шанувальник ступеня готовності "medium". Готову баранину залишаємо відпочити, а тим часом готуємо простий соус-дип з грецького йогурту (або сметани), свіжого коріандру, солі і перцю. Приємного апетиту!