Вернуться назад Распечатать

Бараняча корейка - рецепт

Бараняча корейка - рецепт
Бараняча корейка - соковите і дуже смачне м'ясо, яке приголомшливо виглядає на столі. Ресторанний смак і подачу забезпечать наші доступні і прості у виконанні рецепти, серед яких кожен любитель корейки зможе знайти варіацію на свій смак.

Бараняча корейка на кістці - рецепт з розмарином і овочами


Інгредієнти:

  • картопля - 500 г;

  • бараняча корейка - 2 кг;

  • оливкова олія - 2 ч. ложки;

  • розмарин - 2 гілочки;

  • гриби - 6 шт.;

  • помідори - 2 шт.;

  • часник - 3 зубчики;

  • спаржа - пучок;

  • кленовий сироп - 1/4 ст.


  • Приготування
    Духовку розігріваємо до 180°С. Вимитий і висушений картопля розкладаємо на деко. Корейку (цілих 2 шматка) змащуємо маслом, посипаємо сіллю і натираємо розмарином. Викладаємо м'ясо поверх картоплі і ставимо в духовку на 20 хвилин. Після закінчення часу додаємо на сковороду гриби, спаржу, томати і часник прямо в оболонці. Продовжуємо запікання ще 5-10 хвилин, до готовності м'яса.
    Шматки баранини накриваємо фольгою і залишаємо на 10 хвилин, а овочі поливаємо кленовим сиропом і готуємо ще 10 хвилин.

    Бараняча корейка "Папрікаш" в духовці - рецепт


    Тушковане протягом тривалого часу м'ясо, буквально тане в роті. Не винятком стане і баранина "Папрікаш". Буйство ароматів готового страви здатна закрутити голову навіть самому досвідченому їдцю.
    Інгредієнти:

  • вершкове масло - 30 г;

  • оливкова олія - 2 ст. ложки;

  • бараняча корейка - 6 шт.;

  • ріпчаста цибуля - 2 шт.;

  • кмин - 1 ч. ложка;

  • паприка - 1 1/2 ст. ложки;

  • часник - 4 зубчики;

  • лавровий лист - 2 шт.;

  • солодкий перець - 2 шт.;

  • томатна паста - 1 ст. ложка;

  • томати у власному соку - 400 р;

  • яловичий бульйон - 375 мл;

  • червоне вино - 1 ст.;

  • червоний винний оцет - 1 1/2 ст. ложки;

  • картопля - 2 шт.;

  • петрушка - 2 ст. ложки.


  • Приготування
    Духовку розігріваємо до 170°С. Половину вершкового масла розтоплюємо і змішуємо його зі столовою ложкою оливкової. Обсмажуємо баранину до золотистої скоринки з обох сторін. На маслі, що смажимо цибулю хвилин 10 додаємо до нього кмин, паприку, часник і листя лавра.
    Корейку перекладаємо в жаровню, заливаємо сумішшю бульйону, вина, томатів і томатної пасти, кладемо солодкий перець і доводимо рідину до кипіння на плиті. Після, переміщаємо жаровню у духовку на півтори години. Після закінчення часу додаємо картоплю і готуємо все ще півгодини. Подаємо блюдо, посипавши зеленню петрушки.
    Якщо ви захочете приготувати баранячу корейку по цьому рецепту в мультиварці, то скористайтеся режимом "Тушкування" на 2 години.

    Бараняча корейка на мангалі - рецепт


    По особливому смачною виходить бараняча корейка на мангалі. Швидка обжарка дозволяє м'яса залишатися соковитим і ніжним, злегка рожевим всередині. Пряне м'ясо відмінно відтіняє свіжий сметанний соус з коріандром.
    Інгредієнти:

  • оливкова олія - 1 ст. ложка;

  • мелений кумін - 1 ч. ложка;

  • мелений коріандр - 1 ч. ложка;

  • часник - 1 зубчик;

  • корейка - 12 шматків;

  • грецький йогурт - 1 ст.;

  • коріандр свіжий - 1 пучок;

  • сіль, перець - за смаком.


  • Приготування
    Бараняча корейка - рецепт

    Змішуємо оливкова олія, мелений кумін, мелений коріандр і часник, а потім розтираємо масу ступкою. Отриманої ароматною сумішшю натираємо шматочки баранячої корейки і додатково приправляємо все сіллю і перцем. Залишаємо м'ясо просочуватися смаком і ароматом в холодильнику мінімум на півгодини. Після закінчення часу розігріваємо мангал і обсмажуємо на ньому м'ясо по 2-3 хвилини з обох сторін, якщо ви шанувальник ступеня готовності "medium". Готову баранину залишаємо відпочити, а тим часом готуємо простий соус-дип з грецького йогурту (або сметани), свіжого коріандру, солі і перцю. Приємного апетиту!