Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Свиняча корейка в духовці

Свиняча корейка в духовці

18-03-2015, 19:03
3 740
Свиняча корейка в духовці
Свинина дуже затребувана у домашніх господарок. З неї готують безліч різних смачних страв: шніцель, шашлик, плов, котлети і т. д. Ми розглянемо з вами сьогодні, як соковито й оригінально приготувати свинячу корейку в духовці.

Рецепт свинячої корейки в духовці


Інгредієнти:

  • свиняча корейка - 4 шматка;

  • картопля - 5 шт.;

  • цибулина - 1 шт.;

  • часник - 2 зубчики;

  • спеції.


  • Для маринаду:

  • апельсин - 2 шт.;

  • лимон - 1 шт.;

  • мед - 1 ст. ложка;

  • гірчиця - 1 ст. ложка;

  • олія оливкова - 120 мл;

  • орегано, розмарин, сіль - за смаком.


  • Приготування
    Для початку давайте приготуємо маринад. З апельсинів і лимона вичавлюємо сік, з'єднуємо його з оливковим маслом, гірчицею і медом. М'ясо промиваємо, обсушуємо паперовим рушником, посипаємо спеціями і викладаємо в миску. Додаємо порубаний на четвертинки очищений цибулю, подрібнений часничок і заливаємо маринадом. Накриваємо харчовою плівкою і ставимо на всю ніч у холодильник. Картоплю чистимо, нарізаємо невеликими квадратиками, викладаємо у форму для запікання разом з корейкою. Поливаємо все маринадом і відправляємо в духовку приблизно на 45 хвилин. Після закінчення зазначеного часу акуратно виймаємо деко, розсовуємо картопельку по сторонах і присипаємо м'ясо ще раз орегано. Потім закриваємо фольгою й запікаємо ще 30 хвилин.

    Корейка на кістці в духовці


    Інгредієнти:

  • свиняча корейка на кісточки - 1 кг;

  • спеції;

  • цибулина - 3 шт.;

  • зелень кінзи - пучок;

  • оцет столовий - 3 ст. ложки;

  • лавровий лист - 2 шт.


  • Приготування
    Цибулини чистимо і шаткуємо кільцями. Корейку розрізаємо на порційні шматочки, солимо за смаком і викладаємо в емальовану каструльку. Посипаємо м'ясо цибульними кільцями і гілочками кінзи. В іншу миску наливаємо оцту, додаємо лаврушку, приправу і добре перемішуємо. Цей маринад виливаємо в миску з м'ясом, накриваємо зверху кришкою і ставимо приблизно на 12 годин у холодильник. Потім викладаємо шматки корейки в рукав для запікання, закріплюємо з обох сторін і перекладаємо на деко. Запікаємо приблизно 50 хвилин в розігрітій духовці, а потім акуратно розрізаємо рукав і підрум'янюємо м'ясо 10 хвилин. Готову корейку подаємо з овочевим салатом і картоплею.

    Свиняча корейка, запечена в духовці


    Інгредієнти:

  • свиняча корейка - 800 г;

  • чебрець - 1 ст. ложка;

  • курага - 250 г;

  • часник - 2 зубчики;

  • спеції;

  • барбарис - 1 ст. ложка.


  • Для начинки:

  • морква - 15 кг;

  • часник - 3 зубчики;

  • лимон - 2 шт.;

  • мелена паприка - 1 ст. ложка;

  • цукор - 3 ст. ложки;

  • сіль - щіпка;

  • олія рослинна.


  • Приготування
    Для приготування смачної корейки в духовці, м'ясо обробляємо від зайвого жиру, знімаємо шкіру, робимо в ньому проколи і начиняємо свинину шматочками кураги і часнику. Далі неглибоко надрізаємо сальце уздовж і впоперек на відстані 3 сантиметрів і натираємо сумішшю з солі, перець, паприки і чебрецю. Після цього загортаємо корейку в харчову плівку і прибираємо в холодильник на всю ніч. Моркву і часник очищаємо, шаткуємо невеликими шматочками і з'єднуємо зі спеціями, цукром
    Свиняча корейка в духовці
    і лимонним соком. Маринуємо овочі приблизно 10 годин, а потім переходимо безпосередньо до приготування нашого страви. Корейку звільняємо від плівки, покласти в рукав для запікання і ставимо в розігріту духовку на 25 хвилин. Цим часом на сковороду наливаємо трохи рослинного масла і припусків моркву на маленькому вогні. Потім дістаємо м'ясо, акуратно виймаємо з рукава, викладаємо на деко, покритий фольгою, поруч кладемо моркву і знову відправляємо блюдо в духовку ще на 15 хвилин, змінюючи режим на конвекцію. Готове м'ясо нарізаємо шматочками, викладаємо на тарілку і подаємо.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Шашлик з корейки
    Шашлик з корейки
    Шашлик з корейки - смачне і ароматне блюдо, яке припаде до смаку багатьом. Він виходить соковитим і м'яким. Розповімо, як зробити шашлик з корейки
    Страви з свинячої корейки
    Страви з свинячої корейки
    Корейка - це так звані спинні м'язи тварини, що проходять уздовж хребта з зовнішніх сторін. У м'ясі корейки міститься дуже мало жиру, воно є пісним.
    Свиняча корейка, запечена у фользі
    Свиняча корейка, запечена у фользі
    З м'яса корейки можна приготувати безліч цікавих і вишуканих страв. І сьогодні ми розповімо, як смачно запекти свинячу корейку у фользі. Вийде чудова
    Бараняча корейка - рецепт
    Бараняча корейка - рецепт
    Бараняча корейка, запечена в духовці або приготовані на мангалі, може стати справжнім коронною стравою вашого столу! Ніжне й ароматне м'ясо,
    Корейка на кістці на сковороді
    Корейка на кістці на сковороді
    Корейка на кістці - одна з найсмачніших частин свинини, яку можна приготувати різними способами. Один з них - обсмажити на сковороді. Така корейка
    Корейка в мультиварці - рецепт
    Корейка в мультиварці - рецепт
    Корейка прекрасно піддається запікання і гасіння, її можна готувати на кістки або без. Давайте детально розберемося, як зробити свинячу і баранячу