Свиняча корейка в духовці
Свинина дуже затребувана у домашніх господарок. З неї готують безліч різних смачних страв: шніцель, шашлик, плов, котлети і т. д. Ми розглянемо з вами сьогодні, як соковито й оригінально приготувати свинячу корейку в духовці.
Інгредієнти:
свиняча корейка - 4 шматка;
картопля - 5 шт.;
цибулина - 1 шт.;
часник - 2 зубчики;
спеції.
Для маринаду:
апельсин - 2 шт.;
лимон - 1 шт.;
мед - 1 ст. ложка;
гірчиця - 1 ст. ложка;
олія оливкова - 120 мл;
орегано, розмарин, сіль - за смаком.
Приготування
Для початку давайте приготуємо маринад. З апельсинів і лимона вичавлюємо сік, з'єднуємо його з оливковим маслом, гірчицею і медом. М'ясо промиваємо, обсушуємо паперовим рушником, посипаємо спеціями і викладаємо в миску. Додаємо порубаний на четвертинки очищений цибулю, подрібнений часничок і заливаємо маринадом. Накриваємо харчовою плівкою і ставимо на всю ніч у холодильник. Картоплю чистимо, нарізаємо невеликими квадратиками, викладаємо у форму для запікання разом з корейкою. Поливаємо все маринадом і відправляємо в духовку приблизно на 45 хвилин. Після закінчення зазначеного часу акуратно виймаємо деко, розсовуємо картопельку по сторонах і присипаємо м'ясо ще раз орегано. Потім закриваємо фольгою й запікаємо ще 30 хвилин.
Інгредієнти:
свиняча корейка на кісточки - 1 кг;
спеції;
цибулина - 3 шт.;
зелень кінзи - пучок;
оцет столовий - 3 ст. ложки;
лавровий лист - 2 шт.
Приготування
Цибулини чистимо і шаткуємо кільцями. Корейку розрізаємо на порційні шматочки, солимо за смаком і викладаємо в емальовану каструльку. Посипаємо м'ясо цибульними кільцями і гілочками кінзи. В іншу миску наливаємо оцту, додаємо лаврушку, приправу і добре перемішуємо. Цей маринад виливаємо в миску з м'ясом, накриваємо зверху кришкою і ставимо приблизно на 12 годин у холодильник. Потім викладаємо шматки корейки в рукав для запікання, закріплюємо з обох сторін і перекладаємо на деко. Запікаємо приблизно 50 хвилин в розігрітій духовці, а потім акуратно розрізаємо рукав і підрум'янюємо м'ясо 10 хвилин. Готову корейку подаємо з овочевим салатом і картоплею.
Інгредієнти:
свиняча корейка - 800 г;
чебрець - 1 ст. ложка;
курага - 250 г;
часник - 2 зубчики;
спеції;
барбарис - 1 ст. ложка.
Для начинки:
морква - 15 кг;
часник - 3 зубчики;
лимон - 2 шт.;
мелена паприка - 1 ст. ложка;
цукор - 3 ст. ложки;
сіль - щіпка;
олія рослинна.
Приготування
Для приготування смачної корейки в духовці, м'ясо обробляємо від зайвого жиру, знімаємо шкіру, робимо в ньому проколи і начиняємо свинину шматочками кураги і часнику. Далі неглибоко надрізаємо сальце уздовж і впоперек на відстані 3 сантиметрів і натираємо сумішшю з солі, перець, паприки і чебрецю. Після цього загортаємо корейку в харчову плівку і прибираємо в холодильник на всю ніч. Моркву і часник очищаємо, шаткуємо невеликими шматочками і з'єднуємо зі спеціями, цукром і лимонним соком. Маринуємо овочі приблизно 10 годин, а потім переходимо безпосередньо до приготування нашого страви. Корейку звільняємо від плівки, покласти в рукав для запікання і ставимо в розігріту духовку на 25 хвилин. Цим часом на сковороду наливаємо трохи рослинного масла і припусків моркву на маленькому вогні. Потім дістаємо м'ясо, акуратно виймаємо з рукава, викладаємо на деко, покритий фольгою, поруч кладемо моркву і знову відправляємо блюдо в духовку ще на 15 хвилин, змінюючи режим на конвекцію. Готове м'ясо нарізаємо шматочками, викладаємо на тарілку і подаємо.
Рецепт свинячої корейки в духовці
Інгредієнти:
Для маринаду:
Приготування
Для початку давайте приготуємо маринад. З апельсинів і лимона вичавлюємо сік, з'єднуємо його з оливковим маслом, гірчицею і медом. М'ясо промиваємо, обсушуємо паперовим рушником, посипаємо спеціями і викладаємо в миску. Додаємо порубаний на четвертинки очищений цибулю, подрібнений часничок і заливаємо маринадом. Накриваємо харчовою плівкою і ставимо на всю ніч у холодильник. Картоплю чистимо, нарізаємо невеликими квадратиками, викладаємо у форму для запікання разом з корейкою. Поливаємо все маринадом і відправляємо в духовку приблизно на 45 хвилин. Після закінчення зазначеного часу акуратно виймаємо деко, розсовуємо картопельку по сторонах і присипаємо м'ясо ще раз орегано. Потім закриваємо фольгою й запікаємо ще 30 хвилин.
Корейка на кістці в духовці
Інгредієнти:
Приготування
Цибулини чистимо і шаткуємо кільцями. Корейку розрізаємо на порційні шматочки, солимо за смаком і викладаємо в емальовану каструльку. Посипаємо м'ясо цибульними кільцями і гілочками кінзи. В іншу миску наливаємо оцту, додаємо лаврушку, приправу і добре перемішуємо. Цей маринад виливаємо в миску з м'ясом, накриваємо зверху кришкою і ставимо приблизно на 12 годин у холодильник. Потім викладаємо шматки корейки в рукав для запікання, закріплюємо з обох сторін і перекладаємо на деко. Запікаємо приблизно 50 хвилин в розігрітій духовці, а потім акуратно розрізаємо рукав і підрум'янюємо м'ясо 10 хвилин. Готову корейку подаємо з овочевим салатом і картоплею.
Свиняча корейка, запечена в духовці
Інгредієнти:
Для начинки:
Приготування
Для приготування смачної корейки в духовці, м'ясо обробляємо від зайвого жиру, знімаємо шкіру, робимо в ньому проколи і начиняємо свинину шматочками кураги і часнику. Далі неглибоко надрізаємо сальце уздовж і впоперек на відстані 3 сантиметрів і натираємо сумішшю з солі, перець, паприки і чебрецю. Після цього загортаємо корейку в харчову плівку і прибираємо в холодильник на всю ніч. Моркву і часник очищаємо, шаткуємо невеликими шматочками і з'єднуємо зі спеціями, цукром і лимонним соком. Маринуємо овочі приблизно 10 годин, а потім переходимо безпосередньо до приготування нашого страви. Корейку звільняємо від плівки, покласти в рукав для запікання і ставимо в розігріту духовку на 25 хвилин. Цим часом на сковороду наливаємо трохи рослинного масла і припусків моркву на маленькому вогні. Потім дістаємо м'ясо, акуратно виймаємо з рукава, викладаємо на деко, покритий фольгою, поруч кладемо моркву і знову відправляємо блюдо в духовку ще на 15 хвилин, змінюючи режим на конвекцію. Готове м'ясо нарізаємо шматочками, викладаємо на тарілку і подаємо.
Рекомендуємо добрі рецепти
Шашлик з корейки
Шашлик з корейки - смачне і ароматне блюдо, яке припаде до смаку багатьом. Він виходить соковитим і м'яким. Розповімо, як зробити шашлик з корейки
Страви з свинячої корейки
Корейка - це так звані спинні м'язи тварини, що проходять уздовж хребта з зовнішніх сторін. У м'ясі корейки міститься дуже мало жиру, воно є пісним.
Свиняча корейка, запечена у фользі
З м'яса корейки можна приготувати безліч цікавих і вишуканих страв. І сьогодні ми розповімо, як смачно запекти свинячу корейку у фользі. Вийде чудова
Бараняча корейка - рецепт
Бараняча корейка, запечена в духовці або приготовані на мангалі, може стати справжнім коронною стравою вашого столу! Ніжне й ароматне м'ясо,
Корейка на кістці на сковороді
Корейка на кістці - одна з найсмачніших частин свинини, яку можна приготувати різними способами. Один з них - обсмажити на сковороді. Така корейка
Корейка в мультиварці - рецепт
Корейка прекрасно піддається запікання і гасіння, її можна готувати на кістки або без. Давайте детально розберемося, як зробити свинячу і баранячу