Свинина дуже затребувана у домашніх господарок. З неї готують безліч різних смачних страв: шніцель, шашлик, плов, котлети і т. д. Ми розглянемо з вами сьогодні, як соковито й оригінально приготувати свинячу корейку в духовці.
Рецепт свинячої корейки в духовці
Інгредієнти: свиняча корейка - 4 шматка; картопля - 5 шт.; цибулина - 1 шт.; часник - 2 зубчики; спеції. Для маринаду: апельсин - 2 шт.; лимон - 1 шт.; мед - 1 ст. ложка; гірчиця - 1 ст. ложка; олія оливкова - 120 мл; орегано, розмарин, сіль - за смаком. Приготування Для початку давайте приготуємо маринад. З апельсинів і лимона вичавлюємо сік, з'єднуємо його з оливковим маслом, гірчицею і медом. М'ясо промиваємо, обсушуємо паперовим рушником, посипаємо спеціями і викладаємо в миску. Додаємо порубаний на четвертинки очищений цибулю, подрібнений часничок і заливаємо маринадом. Накриваємо харчовою плівкою і ставимо на всю ніч у холодильник. Картоплю чистимо, нарізаємо невеликими квадратиками, викладаємо у форму для запікання разом з корейкою. Поливаємо все маринадом і відправляємо в духовку приблизно на 45 хвилин. Після закінчення зазначеного часу акуратно виймаємо деко, розсовуємо картопельку по сторонах і присипаємо м'ясо ще раз орегано. Потім закриваємо фольгою й запікаємо ще 30 хвилин.
Корейка на кістці в духовці
Інгредієнти: свиняча корейка на кісточки - 1 кг; спеції; цибулина - 3 шт.; зелень кінзи - пучок; оцет столовий - 3 ст. ложки; лавровий лист - 2 шт. Приготування Цибулини чистимо і шаткуємо кільцями. Корейку розрізаємо на порційні шматочки, солимо за смаком і викладаємо в емальовану каструльку. Посипаємо м'ясо цибульними кільцями і гілочками кінзи. В іншу миску наливаємо оцту, додаємо лаврушку, приправу і добре перемішуємо. Цей маринад виливаємо в миску з м'ясом, накриваємо зверху кришкою і ставимо приблизно на 12 годин у холодильник. Потім викладаємо шматки корейки в рукав для запікання, закріплюємо з обох сторін і перекладаємо на деко. Запікаємо приблизно 50 хвилин в розігрітій духовці, а потім акуратно розрізаємо рукав і підрум'янюємо м'ясо 10 хвилин. Готову корейку подаємо з овочевим салатом і картоплею.
Свиняча корейка, запечена в духовці
Інгредієнти: свиняча корейка - 800 г; чебрець - 1 ст. ложка; курага - 250 г; часник - 2 зубчики; спеції; барбарис - 1 ст. ложка. Для начинки:
морква - 15 кг; часник - 3 зубчики; лимон - 2 шт.; мелена паприка - 1 ст. ложка; цукор - 3 ст. ложки; сіль - щіпка; олія рослинна. Приготування Для приготування смачної корейки в духовці, м'ясо обробляємо від зайвого жиру, знімаємо шкіру, робимо в ньому проколи і начиняємо свинину шматочками кураги і часнику. Далі неглибоко надрізаємо сальце уздовж і впоперек на відстані 3 сантиметрів і натираємо сумішшю з солі, перець, паприки і чебрецю. Після цього загортаємо корейку в харчову плівку і прибираємо в холодильник на всю ніч. Моркву і часник очищаємо, шаткуємо невеликими шматочками і з'єднуємо зі спеціями, цукром

і лимонним соком. Маринуємо овочі приблизно 10 годин, а потім переходимо безпосередньо до приготування нашого страви. Корейку звільняємо від плівки, покласти в рукав для запікання і ставимо в розігріту духовку на 25 хвилин. Цим часом на сковороду наливаємо трохи рослинного масла і припусків моркву на маленькому вогні. Потім дістаємо м'ясо, акуратно виймаємо з рукава, викладаємо на деко, покритий фольгою, поруч кладемо моркву і знову відправляємо блюдо в духовку ще на 15 хвилин, змінюючи режим на конвекцію. Готове м'ясо нарізаємо шматочками, викладаємо на тарілку і подаємо.