Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Баранина, запечена у фользі

Баранина, запечена у фользі

19-03-2015, 09:40
1 226
Баранина, запечена у фользі
Баранину особливо м'ясо молодих тварин, а також ягнятину можна вважати дієтичним м'ясом. З баранини традиційно готують різні корисні, цікаві та вишукані страви. Наприклад, можна запекти баранину у фользі в аерогрилі, на вугіллі або в звичайному духовій шафі.

Як запікати баранину у фользі?


На ринку (або в м'ясному відділі) вибираємо верхню частину задньої ноги (окіст), лопатку або грудинку.
Інгредієнти:

  • бараняче м'ясо нежирне 1 шматком на кісточці - від 800 м до 16 кг;

  • перець чорний духмяний;

  • насіння коріандру;

  • насіння фенхелю;

  • гвоздика;

  • сік лимона;

  • вино червоне, світле або рожеве несульфитированное або пиво;

  • перець червоний гострий;

  • часник;

  • ароматні свіжі (або сухі трави (майоран, орегано, естрагон, розмарин, кінза та ін).


  • Приготування
    Баранина має специфічний присмак і аромат, тому м'ясо перед приготуванням можна замаринувати, це додасть йому додаткові смакові відтінки. Замаринуем м'ясо на ніч (ну, або годин на 8).
    Приготуємо маринад. Ті спеції, які в насінні, истолчем в ступці, які мелені - просто додамо потроху. В принципі, можна використовувати готові суміші спецій без солі і глутамату натрію, наприклад, хмелі-сунелі або подібні. Часник і трави дрібно нарубим. Додамо вино (або домашнє пиво ) і сік лимона. Консистенція повинна бути досить густий, щоб обмазати шматок. У більш рідкому маринаді можете маринувати м'ясо до 2-х діб в закритому посуді в холодильнику. Маринад не солимо. Обмазуємо шматок баранини і залишаємо (або поливаємо в тісному контейнері маринадом і іноді перевертаємо).
    В альтернативному варіанті можна приготувати маринад в індійському стилі (кефір або йогурт + суміш каррі, часник, трави), або в мексиканській (рідка сметана або пульке + соус моле або сальса, трохи текіли).
    Коли минуло 8-12 годин, шматок баранини нашпиговиваем шматочками часнику і загортаємо у фольгу так, щоб сочок при запіканні не витікав. Можна для надійності повторити запаковивание баранини у фольгу, особливо, якщо ви будете готувати в аерогрилі або на вугіллі. Такі заздалегідь підготовлені згортки зручні для запікання на природі: на пікніку або на дачі.
    Запакований у фольгу шматок м'яса запікаємо до готовності при температурі 200-220 градусів С до готовності.
    У багатьох виникає питання: скільки (тобто, як довго, протягом якого часу) запікати баранину у фользі. Однозначно точної відповіді на це питання немає, все залежить від віку, статі і м'якості м'яса конкретної тварини, величини запекаемого шматка. Приблизний час запікання від 15 годин (ягнятина) до 2-3-х годин.
    Якщо готуєте баранину у фользі на вугіллі, треба 2-3 рази підкладати додатково прогоріли вугілля під решітку. Або закопайте пакунки з м'ясом у вугілля глибоко.
    Готову запечену у фользі баранину перед обробленням на шматки треба трохи остудити. Подавайте м'ясо зі свіжими овочами і фруктами, з різними соусами (краще гострими). Як гарнір можна порекомендувати картопля, бобові, поленту. З алкогольних напоїв найбільше підходять червоне столове вино, ракія, бренді, темне пиво.

    Баранина з картоплею в фользі


    Приблизно таким чином можна приготувати молоду баранину (ягнятину) з картоплею та іншими овочами у фользі.
    Інгредієнти:

  • порційні шматочки молодої баранини не занадто великого розміру (типу, відбивна на кісточці);

  • картопля молода невеликий, краще довгастої форми;

  • брокколі або кольорова капуста;

  • солодкий червоний перець;

  • груша або айва;

  • Баранина, запечена у фользі

  • ароматні трави;

  • часник.


  • Приготування
    Пакуємо окремо кожен шматочок м'яса на кісточці. Кладемо його на лист фольги, а поруч - 2-4 картоплини (з шкіркою), качанчики брокколі. Скибочки айви або груші, а також шматочки солодкого перцю можна викладати зверху на м'ясо, так воно краще просочиться соками.
    Запаковуємо все у фольгу (можна повторити шар). Запікаємо протягом близько півтори години при температурі 200 градусів за С.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Горбуша в фользі
    Горбуша в фользі
    У горбуші міститься багато корисних речовин і вітамінів А, Е та інших. Приготувати її можна безліччю різних способів. Але найбільш щадним і корисним
    Баранина, тушкована з овочами
    Баранина, тушкована з овочами
    Баранина, тушкована з овочами - це смачне і корисне блюдо, приготувати яку не складе особливої праці. Давайте розглянемо декілька простих, але в теж
    Запечена телятина у фользі
    Запечена телятина у фользі
    Іноді, так хочеться приготувати що-небудь ніжне, вишукане, але в теж час ситне - є відмінний варіант досить простого страви - запечена телятина у
    Баранина, запечена в духовці
    Баранина, запечена в духовці
    Баранина - смачне і соковите м'ясо, якщо його правильно приготувати. І сьогодні ми поговоримо про те, як запекти її в духовці. Давайте розглянемо
    Як замаринувати баранину?
    Як замаринувати баранину?
    Баранина - смачне і корисне м'ясо, хоча в нашій країні її готують не так часто, як, наприклад, свинину чи яловичину. При правильному її приготуванні
    Баранина у вині - рецепт
    Баранина у вині - рецепт
    Якщо ви хочете здивувати своїх гостей незвичайно смачним гарячим блюдом - приготуйте баранину у вині. Нехай це займе чимало часу (розраховуйте на те,