Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Як приготувати козлятину?

Як приготувати козлятину?

21-03-2015, 21:27
14 507
Як приготувати козлятину?
Існує досить поширена помилкова думка, що козлятина-не смачне і дуже жорстке м'ясо. Однак це зовсім не так! М'ясо козла, правильно приготовлене, відрізняється незвичайною ніжністю і приголомшливим смаком. Воно навіть трохи нагадує баранину. Маринад для козлятини зазвичай готують із суміші винного оцту і білого вина, з додаванням лаврового листа, перцю або часнику. Давайте розглянемо з вами як правильно приготувати шашлик з козлятини і здивувати всіх цим чудовим блюдом!

Рецепт шашлику з козлятини


Інгредієнти:

  • м'якоть цапа - 2 кг;

  • винний оцет 9 % - 2 ст. ложки;

  • вода - 4 л;

  • зелена цибуля - 50 р;

  • ріпчаста цибуля - 5 шт.;

  • свіжі помідори - 8 шт.;

  • лавровий лист - 3шт.;

  • чорний перець горошком - 5 шт.;

  • естрагон, гвоздика, сіль - за смаком.


  • Приготування
    Як приготувати козлятину? М'якоть добре промиваємо холодною водою, очистити від прожилок, плівочок, гарненько обсушуємо і нарізаємо невеликими шматочками приблизно по 40 р. Складаємо м'ясо в каструлю, заливаємо 2 літрами кип'яченої води і залишаємо на кілька годин.
    А ми цим часом готуємо маринад. Для цього змішуємо оцет, воду, ріпчасту цибулю, порізану тонкими кільцями, перець, лавровий лист, спеції і сіль. Все ретельно перемішуємо.
    Як приготувати козлятину?
    Через дві години воду зливаємо з козлятини і заливаємо приготовленим маринадом м'ясо на 12 годин, ставимо в прохолодне місце. Як тільки м'ясо гарненько промаринується, акуратно нанизуємо його на шампури, чергуючи з кільцями помідорів і маринованої цибулі. Потім смажимо шашлик над розжареним вугіллям, постійно перевертаючи і періодично поливаючи маринадом протягом 20 хвилин до повної готовності. Подаємо шашлики з козлятини гарячими з пір'ям зеленого цибулі, свіжими овочами, овочами гриль та іншими закуски для пікніка . Трохи додаємо сіль за смаком і скроплюємо лимонним соком.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    М'який шашлик з яловичини
    М'який шашлик з яловичини
    У шашлику з яловичини шанувальників не так вже й багато, а пов'язано це з тим, що яловичина сама по собі досить жорстка і при обсмажуванні на вугіллі
    Шашлик з кролика
    Шашлик з кролика
    Хочете порадувати себе найніжнішим соковитим шашликом з одного з найбільш дієтичних видів м'яса? Тоді ваш вибір, безсумнівно впаде на кролика, шашлик
    Як маринувати осетер для шашлику?
    Як маринувати осетер для шашлику?
    Найчастіше на природі готують шашлик зі свинини, яловичини, курки. Однак дуже смачним виходить і шашлик з риби, наприклад, з осетра. Сьогодні ми
    Шашлик з печериць
    Шашлик з печериць
    Шашлик - як багато смаку в цьому слові. Шашлик буває різний, частіше всього з м'яса, однак не варто зациклюватися на цьому інгредієнті. У доповнення
    Шашлик в гранатовому соку
    Шашлик в гранатовому соку
    Шашлик - улюблене багатьма блюдо для пікніка та свята. Різновидів маринаду для нього дуже багато: його готують і в томатному соку, і в майонезі, і з
    Страви з козлятини
    Страви з козлятини
    Страви з козлятини в наш час зустрінеш не часто, а тому, якщо у вас з'явився шматочок такого мяса, то не втрачайте часу! Приготуйте ніжне, апетитне і