Як приготувати козлятину?
Існує досить поширена помилкова думка, що козлятина-не смачне і дуже жорстке м'ясо. Однак це зовсім не так! М'ясо козла, правильно приготовлене, відрізняється незвичайною ніжністю і приголомшливим смаком. Воно навіть трохи нагадує баранину. Маринад для козлятини зазвичай готують із суміші винного оцту і білого вина, з додаванням лаврового листа, перцю або часнику. Давайте розглянемо з вами як правильно приготувати шашлик з козлятини і здивувати всіх цим чудовим блюдом!
Інгредієнти:
м'якоть цапа - 2 кг;
винний оцет 9 % - 2 ст. ложки;
вода - 4 л;
зелена цибуля - 50 р;
ріпчаста цибуля - 5 шт.;
свіжі помідори - 8 шт.;
лавровий лист - 3шт.;
чорний перець горошком - 5 шт.;
естрагон, гвоздика, сіль - за смаком.
Приготування
Як приготувати козлятину? М'якоть добре промиваємо холодною водою, очистити від прожилок, плівочок, гарненько обсушуємо і нарізаємо невеликими шматочками приблизно по 40 р. Складаємо м'ясо в каструлю, заливаємо 2 літрами кип'яченої води і залишаємо на кілька годин.
А ми цим часом готуємо маринад. Для цього змішуємо оцет, воду, ріпчасту цибулю, порізану тонкими кільцями, перець, лавровий лист, спеції і сіль. Все ретельно перемішуємо. Через дві години воду зливаємо з козлятини і заливаємо приготовленим маринадом м'ясо на 12 годин, ставимо в прохолодне місце. Як тільки м'ясо гарненько промаринується, акуратно нанизуємо його на шампури, чергуючи з кільцями помідорів і маринованої цибулі. Потім смажимо шашлик над розжареним вугіллям, постійно перевертаючи і періодично поливаючи маринадом протягом 20 хвилин до повної готовності. Подаємо шашлики з козлятини гарячими з пір'ям зеленого цибулі, свіжими овочами, овочами гриль та іншими закуски для пікніка . Трохи додаємо сіль за смаком і скроплюємо лимонним соком.
Рецепт шашлику з козлятини
Інгредієнти:
Приготування
Як приготувати козлятину? М'якоть добре промиваємо холодною водою, очистити від прожилок, плівочок, гарненько обсушуємо і нарізаємо невеликими шматочками приблизно по 40 р. Складаємо м'ясо в каструлю, заливаємо 2 літрами кип'яченої води і залишаємо на кілька годин.
А ми цим часом готуємо маринад. Для цього змішуємо оцет, воду, ріпчасту цибулю, порізану тонкими кільцями, перець, лавровий лист, спеції і сіль. Все ретельно перемішуємо. Через дві години воду зливаємо з козлятини і заливаємо приготовленим маринадом м'ясо на 12 годин, ставимо в прохолодне місце. Як тільки м'ясо гарненько промаринується, акуратно нанизуємо його на шампури, чергуючи з кільцями помідорів і маринованої цибулі. Потім смажимо шашлик над розжареним вугіллям, постійно перевертаючи і періодично поливаючи маринадом протягом 20 хвилин до повної готовності. Подаємо шашлики з козлятини гарячими з пір'ям зеленого цибулі, свіжими овочами, овочами гриль та іншими закуски для пікніка . Трохи додаємо сіль за смаком і скроплюємо лимонним соком.
Рекомендуємо добрі рецепти
М'який шашлик з яловичини
У шашлику з яловичини шанувальників не так вже й багато, а пов'язано це з тим, що яловичина сама по собі досить жорстка і при обсмажуванні на вугіллі
Шашлик з кролика
Хочете порадувати себе найніжнішим соковитим шашликом з одного з найбільш дієтичних видів м'яса? Тоді ваш вибір, безсумнівно впаде на кролика, шашлик
Як маринувати осетер для шашлику?
Найчастіше на природі готують шашлик зі свинини, яловичини, курки. Однак дуже смачним виходить і шашлик з риби, наприклад, з осетра. Сьогодні ми
Шашлик з печериць
Шашлик - як багато смаку в цьому слові. Шашлик буває різний, частіше всього з м'яса, однак не варто зациклюватися на цьому інгредієнті. У доповнення
Шашлик в гранатовому соку
Шашлик - улюблене багатьма блюдо для пікніка та свята. Різновидів маринаду для нього дуже багато: його готують і в томатному соку, і в майонезі, і з
Страви з козлятини
Страви з козлятини в наш час зустрінеш не часто, а тому, якщо у вас з'явився шматочок такого мяса, то не втрачайте часу! Приготуйте ніжне, апетитне і