Існує досить поширена помилкова думка, що козлятина-не смачне і дуже жорстке м'ясо. Однак це зовсім не так! М'ясо козла, правильно приготовлене, відрізняється незвичайною ніжністю і приголомшливим смаком. Воно навіть трохи нагадує баранину. Маринад для козлятини зазвичай готують із суміші винного оцту і білого вина, з додаванням лаврового листа, перцю або часнику. Давайте розглянемо з вами як правильно приготувати шашлик з козлятини і здивувати всіх цим чудовим блюдом!
Рецепт шашлику з козлятини
Інгредієнти: м'якоть цапа - 2 кг; винний оцет 9 % - 2 ст. ложки; вода - 4 л; зелена цибуля - 50 р; ріпчаста цибуля - 5 шт.; свіжі помідори - 8 шт.; лавровий лист - 3шт.; чорний перець горошком - 5 шт.; естрагон, гвоздика, сіль - за смаком. Приготування Як приготувати козлятину? М'якоть добре промиваємо холодною водою, очистити від прожилок, плівочок, гарненько обсушуємо і нарізаємо невеликими шматочками приблизно по 40 р. Складаємо м'ясо в каструлю, заливаємо 2 літрами кип'яченої води і залишаємо на кілька годин.
А ми цим часом готуємо маринад. Для цього змішуємо оцет, воду, ріпчасту цибулю, порізану тонкими кільцями, перець, лавровий лист, спеції і сіль. Все ретельно перемішуємо.
Через дві години воду зливаємо з козлятини і заливаємо приготовленим маринадом м'ясо на 12 годин, ставимо в прохолодне місце. Як тільки м'ясо гарненько промаринується, акуратно нанизуємо його на шампури, чергуючи з кільцями помідорів і маринованої цибулі. Потім смажимо шашлик над розжареним вугіллям, постійно перевертаючи і періодично поливаючи маринадом протягом 20 хвилин до повної готовності. Подаємо шашлики з козлятини гарячими з пір'ям зеленого цибулі, свіжими овочами, овочами гриль та іншими закуски для пікніка . Трохи додаємо сіль за смаком і скроплюємо лимонним соком.