Страви з козлятини
Розведення кіз - одна з найбільш успішно розвивалися галузей сільського господарства практично у всьому світі. Ці тварини не занадто вимогливі до їжі, невибагливі у догляді і при цьому дають цінне молоко, вовну, шкіру і м'ясо, яке зазвичай не заражена паразитами. Козлятина є дуже цінним білковим продуктом. Козяче м'ясо на вигляд світліше баранини і менш жирне, його цілком можна віднести до дієтичних продуктів. Приготування різних страв з козлятини схоже на приготування їжі з м'яса ягняти, которомуона практично не поступається за смаком і поживними властивостями.
Найбільш смачним вважається м'ясо козенят та відгодованих ярок. При правильному забої й обробленні воно не має специфічного запаху иотличается особливо ніжним смаком і соковитістю.
Перед приготуванням страв з козлятини м'ясо дорослих тварин краще маринувати в світлому столовому вини з застосуванням ароматних трав, сухих спецій, фруктів, ягід, цитрусових та часнику. Маринують зазвичай не більше доби (залежить від статі і віку тварини), хоча б 4 години.
Добре готувати страви з козлятини в духовці, оскільки запікання - відносно здоровий спосіб термічної обробки продуктів.
Готуємо порційне жарке в горщиках.
Інгредієнти на 1 порцію:
козлятина - 170-200 г;
вино світле столове - 1-2 склянки;
картопля - 1-2 шт. середнього розміру;
цибуля ріпчаста - 1 шт.;
перець солодкий червоний - 1 шт. дрібний;
лавровий лист - 1-2 аркуша;
перець-горошок - 2-3 шт.;
гвоздичка - 1 бутончик;
часник - 1 зубчик;
часточка лимона - 1 шт.;
сіль - за смаком;
ароматна зелень (петрушка, кінза, кріп, естрагон, чебрець, базилік, розмарин, любисток) - по 1 гілочці.
Приготування
Приготування козлятини - процес нескладний: нарізане шматочками приблизно по 30 г м'ясо, замаринуем у вині зі спеціями хоча б години на 4.
У кожен з горщиків покладемо на дно трохи козячого жиру, а зверху шматочки м'яса і маленьку очищену цибулину цілком. Додамо лавровий лист, перець-горошок, гвоздичку. Заллємо водою так, щоб покрило на 2 пальці, додамо трохи вина, трохи присолим і перемішаємо. Закриємо горщики кришками і відправляємо в духовку, попередньо розігріту до середньої температури хвилин на 40-50 (залежить від м'яса). Після закінчення зазначеного часу витягаємо горщики з духовки, виймаємо цибулинки і викидаємо. Додаємо в кожен горщик шматочками картоплю і перець, нарізаний короткою товстою соломкою, підливаємо трохи води. Перемішуємо. Накриваємо горщики і відправляємо в духовку ще хвилин на 20. Готову печеню приправляємо часточкою лимона, дрібно нарізаним часником, гострим червоним перцем і подрібненою зеленню. Подаємо в горщиках з коржами та столовим вином.
Тушкована козлятинатоже дуже смачна. Приготування тушкованою козлятини виглядає приблизно також, як приготування тушкованої баранини або телятини.
Якщо ви взагалі любите готувати різне м'ясо, то для більшої різноманітності пропонуємо вам спробувати тушковану оленину або ж поекспериментувати з кроликом в сметанному соусі.
Найбільш смачним вважається м'ясо козенят та відгодованих ярок. При правильному забої й обробленні воно не має специфічного запаху иотличается особливо ніжним смаком і соковитістю.
Перед приготуванням страв з козлятини м'ясо дорослих тварин краще маринувати в світлому столовому вини з застосуванням ароматних трав, сухих спецій, фруктів, ягід, цитрусових та часнику. Маринують зазвичай не більше доби (залежить від статі і віку тварини), хоча б 4 години.
Добре готувати страви з козлятини в духовці, оскільки запікання - відносно здоровий спосіб термічної обробки продуктів.
Як приготувати козлятину в духовці?
Готуємо порційне жарке в горщиках.
Інгредієнти на 1 порцію:
Приготування
Приготування козлятини - процес нескладний: нарізане шматочками приблизно по 30 г м'ясо, замаринуем у вині зі спеціями хоча б години на 4.
У кожен з горщиків покладемо на дно трохи козячого жиру, а зверху шматочки м'яса і маленьку очищену цибулину цілком. Додамо лавровий лист, перець-горошок, гвоздичку. Заллємо водою так, щоб покрило на 2 пальці, додамо трохи вина, трохи присолим і перемішаємо. Закриємо горщики кришками і відправляємо в духовку, попередньо розігріту до середньої температури хвилин на 40-50 (залежить від м'яса). Після закінчення зазначеного часу витягаємо горщики з духовки, виймаємо цибулинки і викидаємо. Додаємо в кожен горщик шматочками картоплю і перець, нарізаний короткою товстою соломкою, підливаємо трохи води. Перемішуємо. Накриваємо горщики і відправляємо в духовку ще хвилин на 20. Готову печеню приправляємо часточкою лимона, дрібно нарізаним часником, гострим червоним перцем і подрібненою зеленню. Подаємо в горщиках з коржами та столовим вином.
Тушкована козлятинатоже дуже смачна. Приготування тушкованою козлятини виглядає приблизно також, як приготування тушкованої баранини або телятини.
Якщо ви взагалі любите готувати різне м'ясо, то для більшої різноманітності пропонуємо вам спробувати тушковану оленину або ж поекспериментувати з кроликом в сметанному соусі.
Рекомендуємо добрі рецепти
Як приготувати козлятину?
Якщо ви вирішили приготувати незвичайний шашлик, то радимо вам придивитися до такого м'яса, як коза. Воно дуже смачне, ніжне і соковите, головне
Дивовижна капуста з м'ясом у горщиках
Капуста з м'ясом - це прекрасне поєднання, при чому як зі свіжою, так і з квашеною. І сьогодні ми пропонуємо вам парочку цікавих і смачних рецептів
Печеня з баранини
Баранина - смачне дієтичне м'ясо, яке їдять у багатьох країнах світу. З неї можна зробити багато цікавих страв. І сьогодні мова піде про жаркому з
Яловичі реберця в духовці
Яловичі реберця в духовці готуються досить просто, якщо у вас під рукою є кілька приголомшливо простих, чітких і зрозумілих рецептів. Про них і піде
Шурпа в мультиварці
Якщо ви любите готувати перші страви в мультиварці, то вам знадобиться інформація, представлена в цьому матеріалі. Ми розповімо про правильному
Пити - рецепт
Азербайджанський суп піті, як і більшість рецептів національної кухні, - ситне і смачне блюдо. Готується такий суп в глиняних горщиках, за допомогою