Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Шурпа в мультиварці

Шурпа в мультиварці

19-01-2015, 12:13
1 005
Шурпа в мультиварці
Шурпа - це густий наваристий заправний суп, популярний в кулінарних традиціях багатьох народів Сходу та Східної Європи. Як показує досвід використання сучасної кухонної техніки, багато страви (в тому числі, і суп-шурпу) можна готувати в мультиварці.

Використовувати сучасні мультиварки для приготування традиційних страв іноді навіть зручніше, ніж готувати на звичайній газовій або електричній плиті, оскільки можна задати потрібну програму, а далі «розумний» девайс самостійно управляє режимом приготування того чи іншого блюда. Звичайно ж, до приготування шурпи в мультиварці непогано б просто вміти готувати шурпу (тобто, розуміти загальні принципи приготування), однак не впадайте у відчай, якщо такого досвіду у вас немає. Ми навчимо вас, як приготувати шурпу в мультиварці правильно.

У приготуванні шурпи зазвичай використовують баранину, телятину або яловичину, м'ясо птахів (курятину, індичатину), рідше рибу. Також шурпу можна готувати з конини, козлятини і дичини, але не зі свинини.

Шурпа в мультиварці


Рецепт шурпи в мультиварці (розрахунок приблизно на 6 порцій або на 45 літра чаші).
Інгредієнти:

  • нежирна баранина - близько 1 кг;

  • цибуля ріпчаста - 1 цибулина;

  • морква - 1 шт.;

  • перець солодкий - 1-2 стручки;

  • пекучий перчик-05-1 стручка;

  • картопля - 2-3 шт.;

  • томатна паста - 1-2 столових ложки;

  • зелень - базилік, петрушка, естрагон - по 2-3 гілочки;

  • часник - 5-8 зубчиків.


  • Приготування
    Нарізаємо м'ясо досить великими шматками і покласти в чашу мультиварки. Встановлюємо режим «варка на пару» і не підходимо до приладу протягом 20 хвилин. У цей час ріжемо очищений цибулька кубиками, моркву - великої короткою соломкою. Після сигналу мультиварки закладаємо підготовлені овочі і встановлюємо режим ще на 20 хвилин. Тим часом чистимо і нарізаємо картоплю і перець.
    Через розрахунковий час додаємо крупно нарізаний картопля, солодкий перець, нарізаний соломкою і максимально дрібно нашатковану пекучий перчик. Додаємо спеції і додаємо сіль. Наливаємо воду і томатну пасту. Встановлюємо режим «суп»» на 20-30 хвилин. Готовий суп-шурпу розливаємо по тарілках або суповим чашках і присипаємо подрібненою зеленню і часником. Ложка сметани теж не завадить. Ось так ви можете особисто переконатися в тому, що шурпа з баранини, приготована в мультиварці, виходить цілком непогано.

    Пряна шурпа з яловичини в мультиварці


    Смачну шурпу в мультиварці також можна приготувати з яловичини або телятини.
    Інгредієнти:

  • нестарая яловичина (можна шматки на кісточках) - близько 1 кг;

  • морква -1 шт;

  • цибуля ріпчаста - 1-2 шт.;

  • солодкий перець - 1-2 стручки;

  • сухі спеції для шурпи (можна використовувати суміш для плову);

  • томат-паста - 2 ст. ложки;

  • баклажан-1 шт.;

  • часник - 5-8 зубчиків;

  • чорний перець - 6-8 горошин;

  • лавровий лист - 3-4 шт.;

  • гвоздичка - 4-5 шт.;

  • зелень різна - за смаком.


  • Приготування
    В мультиварці варимо м'ясо протягом приблизно 2-3-х годин (залежить від м'яса) в 3 літрах води разом з цілою цибулиною, лавровим листом, перцем-горошком і гвоздичкой. Нарізаємо овочі, картоплю - великими шматочками, моркву і перець - короткою товстою соломкою. Баклажан наріжемо кубиками або брусочками, вимочим окремо в холодній воді і промиємо,
    Шурпа в мультиварці
    щоб пішла гіркота. М'ясо з бульйону розбираємо, сам бульйон проціджуємо і викидаємо непотрібне.
    М'ясо нарізаємо шматочками і разом з картоплею та морквою заливаємо в чашу мультиварки невеликою кількістю бульйону. Вибираємо режим «гасіння» і встановлюємо таймер на 15-20 хвилин. Коли час закінчиться, закладаємо перець і баклажан і ставимо ще на 10-15 хвилин в режимі «гасіння». Якщо необхідно, додаємо потрібну кількість бульйону, вибираємо режим «суп» і час - 10 хвилин. Готову шурпу краще подати в косах (предмети на зразок великих піал) або супових чашках. Перед подачею приправляємо перше блюдо подрібненою зеленню і часником.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Баранина в мультиварці
    Баранина в мультиварці
    Баранина - смачне і корисне м'ясо, в якому міститься багато фтору. Також воно сприяє профілактиці діабету. І сьогодні ми розповімо, які страви з
    Шурпа з качки - чудове блюдо для всієї родини
    Шурпа з качки - чудове блюдо для всієї родини
    Шурпа - це густий м'ясний суп, який готують в країнах Середньої Азії та Близького Сходу. І традиційно його роблять з баранини, але якщо ви любите
    Як приготувати шурпу з яловичини?
    Як приготувати шурпу з яловичини?
    Шурпа - це густий наваристий суп, готувати який нескладно. Рецептів цього першого страви досить багато, тому ми постаралися вибрати для вас
    Як приготувати шурпу з свинини?
    Як приготувати шурпу з свинини?
    Всім любителям ситних, жирних, наваристих супів присвячується. Ви ще не знаєте, як приготувати шурпу з свинини? В такому випадку, вам терміново
    Як приготувати шурпу з баранини?
    Як приготувати шурпу з баранини?
    Ви - любитель скуштувати східної кухні? Вашій увазі представлений рецепт м'ясного супу шурпа. Головна особливість приготування цієї страви полягає в
    Шурпа з курки
    Шурпа з курки
    Традиційна українська шурпа готується з баранини, але ми сьогодні трохи відступимо від класичного рецепту і приготуємо цей густий суп з курки - вийде