Як приготувати шурпу з баранини?

Рецепт приготування шурпи з баранини на багатті
З приходом весни і літа наближається і час пікніків на природі. Пропонуємо вам приготувати шурпу на багатті. Приготована на свіжому повітрі, з запахом димку вона буде особливо смачною.
Інгредієнти:
Приготування
Кількість продуктів в даному рецепті розраховане на приготування великої кількості шурпи. На свій розсуд можете зменшити весь набір інгредієнтів.
Для приготування шурпи з баранини на багатті нам знадобиться казан приблизно на 15 літрів. Встановлюємо його над багаттям, кладемо в нього курдючний жир і розтоплюємо його. Добре промиваємо м'ясо, ріжемо його на шматки, складаємо в казан і смажимо близько 20 хвилин. На м'ясі повинна утворитися рум'яна кірочка, потім його необхідно вийняти і на час відставити в сторону. Тепер, жир викладаємо подрібнену цибулю (15 кг) і натерту на крупній тертці моркву. Обсмажуємо в казані до розм'якшення. М'ясо знову поміщаємо в казан. Трохи заспокоюємо полум'я вогню. Помідори нарізаємо кубиками середньої величини, солодкий перець - соломкою і теж викладаємо в казан. Готуємо маринований цибулю, для цього його (1 кг) ріжемо півкільцями і заливаємо сумішшю води з оцтом (кількість оцту дорівнює кількості води), сіллю і цукром. Для маринування цибулі краще брати будь ароматний оцет.
Вливаємо в казан воду, накриваємо кришкою і варимо суп на багатті близько 25 годин. Вогонь повинен бути не дуже великим - такий, щоб шурпа з баранини в казані просто потихеньку кипіла. Майже в самому кінці додаємо картоплю, краще, щоб він був порізаний крупно. Також кладемо туди сіль, перець за смаком і лавровий лист. Варимо близько 20 хвилин до готовності картоплі. Шурпа з баранини на багатті готова. Перед подачею в кожну тарілку кладемо трохи маринованої цибулі і посипаємо подрібненою зеленню.
Суп шурпа з баранини - рецепт
Якщо немає можливості вибратися на природу, не біда - приготуйте узбецьку шурпу з баранини в домашніх умовах. Єдиний обов'язковий момент - бажано використовувати чавунний казанок. У каструлі шурпа вийде зовсім не такий.
Інгредієнти:
Приготування
Приготування шурпи починається з того, що ми обсмажуємо шматочки курдючного сала в казані. Якщо не змогли знайти курдючне сало, можете замінити його свинячим.

Деякі люблять додавати в шурпу естрагон і базилік, але це вже справа смаку. Приємного апетиту.
Рекомендуємо добрі рецепти

Баранина в казані
Баранина - популярне м'ясо у східних народів. З нього можна зробити безліч корисних і смачних страв. І сьогодні ми розповімо, як її оригінально

Шурпа в мультиварці
Якщо ви любите готувати перші страви в мультиварці, то вам знадобиться інформація, представлена в цьому матеріалі. Ми розповімо про правильному

Шурпа з качки - чудове блюдо для всієї родини
Шурпа - це густий м'ясний суп, який готують в країнах Середньої Азії та Близького Сходу. І традиційно його роблять з баранини, але якщо ви любите

Шурпа в казані
Шурпа - це густий наваристий суп, приготовлений на м'ясному бульйоні з додаванням овочів і спецій. Це ароматне блюдо азіатської кухні готують

Як приготувати шурпу з свинини?
Всім любителям ситних, жирних, наваристих супів присвячується. Ви ще не знаєте, як приготувати шурпу з свинини? В такому випадку, вам терміново

Шурпа з курки
Традиційна українська шурпа готується з баранини, але ми сьогодні трохи відступимо від класичного рецепту і приготуємо цей густий суп з курки - вийде