Як приготувати шурпу з баранини?
Шурпа - це густий м'ясний суп, який є національною стравою багатьох народів Середньої Азії, Близького Сходу. Особливістю цієї страви є те, що м'ясо для нього обов'язково попередньо обсмажується. У цій статті ми вам розповімо, як правильно приготувати шурпу.
З приходом весни і літа наближається і час пікніків на природі. Пропонуємо вам приготувати шурпу на багатті. Приготована на свіжому повітрі, з запахом димку вона буде особливо смачною.
Інгредієнти:
баранина - 3 кг;
курдючний жир - 200 г;
цибуля - 25 кг;
свіжі помідори - 15 кг;
морква (велика) - 2-3 шт.;
перець солодкий - 600 г;
картопля - 2 5 кг;
зелень кропу і петрушки - 200 г;
лавровий лист - 6 шт.;
сіль, перець, узбецькі спеції - за смаком;
вода - 8 л.
Приготування
Кількість продуктів в даному рецепті розраховане на приготування великої кількості шурпи. На свій розсуд можете зменшити весь набір інгредієнтів.
Для приготування шурпи з баранини на багатті нам знадобиться казан приблизно на 15 літрів. Встановлюємо його над багаттям, кладемо в нього курдючний жир і розтоплюємо його. Добре промиваємо м'ясо, ріжемо його на шматки, складаємо в казан і смажимо близько 20 хвилин. На м'ясі повинна утворитися рум'яна кірочка, потім його необхідно вийняти і на час відставити в сторону. Тепер, жир викладаємо подрібнену цибулю (15 кг) і натерту на крупній тертці моркву. Обсмажуємо в казані до розм'якшення. М'ясо знову поміщаємо в казан. Трохи заспокоюємо полум'я вогню. Помідори нарізаємо кубиками середньої величини, солодкий перець - соломкою і теж викладаємо в казан. Готуємо маринований цибулю, для цього його (1 кг) ріжемо півкільцями і заливаємо сумішшю води з оцтом (кількість оцту дорівнює кількості води), сіллю і цукром. Для маринування цибулі краще брати будь ароматний оцет.
Вливаємо в казан воду, накриваємо кришкою і варимо суп на багатті близько 25 годин. Вогонь повинен бути не дуже великим - такий, щоб шурпа з баранини в казані просто потихеньку кипіла. Майже в самому кінці додаємо картоплю, краще, щоб він був порізаний крупно. Також кладемо туди сіль, перець за смаком і лавровий лист. Варимо близько 20 хвилин до готовності картоплі. Шурпа з баранини на багатті готова. Перед подачею в кожну тарілку кладемо трохи маринованої цибулі і посипаємо подрібненою зеленню.
Якщо немає можливості вибратися на природу, не біда - приготуйте узбецьку шурпу з баранини в домашніх умовах. Єдиний обов'язковий момент - бажано використовувати чавунний казанок. У каструлі шурпа вийде зовсім не такий.
Інгредієнти:
баранина - 05 кг;
сало курдючне - 100 г;
помідори - 500 г;
картопля - 600 г;
цибуля - 5 шт.;
кислі яблука - 2 шт.;
червоний гострий перець - 1 шт.;
кріп, кінза - по 50 г;
лавровий лист - 3 шт.
Приготування
Приготування шурпи починається з того, що ми обсмажуємо шматочки курдючного сала в казані. Якщо не змогли знайти курдючне сало, можете замінити його свинячим. Коли з сала утворилися шкварки, їх виймаємо з казана, а в отриманому жирі обсмажуємо шматочки м'яса, подрібнені цибулю, моркву і помідори близько 10 хвилин. Потім додаємо нарізану картоплю, перемішуємо і смажимо ще 5 хвилин. Після цього вливаємо в казан близько 25 літрів води, доводимо до кипіння, додаємо лавровий лист, сіль. Варимо близько 1 години. Коли шурпа майже готова, додаємо в неї подрібнені яблука. Готуємо ще хвилин 15-20. Практично перед вимиканням додаємо перець і подрібнену зелень кропу і кінзи. Шурпа з баранини готова!
Деякі люблять додавати в шурпу естрагон і базилік, але це вже справа смаку. Приємного апетиту.
Рецепт приготування шурпи з баранини на багатті
З приходом весни і літа наближається і час пікніків на природі. Пропонуємо вам приготувати шурпу на багатті. Приготована на свіжому повітрі, з запахом димку вона буде особливо смачною.
Інгредієнти:
Приготування
Кількість продуктів в даному рецепті розраховане на приготування великої кількості шурпи. На свій розсуд можете зменшити весь набір інгредієнтів.
Для приготування шурпи з баранини на багатті нам знадобиться казан приблизно на 15 літрів. Встановлюємо його над багаттям, кладемо в нього курдючний жир і розтоплюємо його. Добре промиваємо м'ясо, ріжемо його на шматки, складаємо в казан і смажимо близько 20 хвилин. На м'ясі повинна утворитися рум'яна кірочка, потім його необхідно вийняти і на час відставити в сторону. Тепер, жир викладаємо подрібнену цибулю (15 кг) і натерту на крупній тертці моркву. Обсмажуємо в казані до розм'якшення. М'ясо знову поміщаємо в казан. Трохи заспокоюємо полум'я вогню. Помідори нарізаємо кубиками середньої величини, солодкий перець - соломкою і теж викладаємо в казан. Готуємо маринований цибулю, для цього його (1 кг) ріжемо півкільцями і заливаємо сумішшю води з оцтом (кількість оцту дорівнює кількості води), сіллю і цукром. Для маринування цибулі краще брати будь ароматний оцет.
Вливаємо в казан воду, накриваємо кришкою і варимо суп на багатті близько 25 годин. Вогонь повинен бути не дуже великим - такий, щоб шурпа з баранини в казані просто потихеньку кипіла. Майже в самому кінці додаємо картоплю, краще, щоб він був порізаний крупно. Також кладемо туди сіль, перець за смаком і лавровий лист. Варимо близько 20 хвилин до готовності картоплі. Шурпа з баранини на багатті готова. Перед подачею в кожну тарілку кладемо трохи маринованої цибулі і посипаємо подрібненою зеленню.
Суп шурпа з баранини - рецепт
Якщо немає можливості вибратися на природу, не біда - приготуйте узбецьку шурпу з баранини в домашніх умовах. Єдиний обов'язковий момент - бажано використовувати чавунний казанок. У каструлі шурпа вийде зовсім не такий.
Інгредієнти:
Приготування
Приготування шурпи починається з того, що ми обсмажуємо шматочки курдючного сала в казані. Якщо не змогли знайти курдючне сало, можете замінити його свинячим. Коли з сала утворилися шкварки, їх виймаємо з казана, а в отриманому жирі обсмажуємо шматочки м'яса, подрібнені цибулю, моркву і помідори близько 10 хвилин. Потім додаємо нарізану картоплю, перемішуємо і смажимо ще 5 хвилин. Після цього вливаємо в казан близько 25 літрів води, доводимо до кипіння, додаємо лавровий лист, сіль. Варимо близько 1 години. Коли шурпа майже готова, додаємо в неї подрібнені яблука. Готуємо ще хвилин 15-20. Практично перед вимиканням додаємо перець і подрібнену зелень кропу і кінзи. Шурпа з баранини готова!
Деякі люблять додавати в шурпу естрагон і базилік, але це вже справа смаку. Приємного апетиту.
Рекомендуємо добрі рецепти
Баранина в казані
Баранина - популярне м'ясо у східних народів. З нього можна зробити безліч корисних і смачних страв. І сьогодні ми розповімо, як її оригінально
Шурпа в мультиварці
Якщо ви любите готувати перші страви в мультиварці, то вам знадобиться інформація, представлена в цьому матеріалі. Ми розповімо про правильному
Шурпа з качки - чудове блюдо для всієї родини
Шурпа - це густий м'ясний суп, який готують в країнах Середньої Азії та Близького Сходу. І традиційно його роблять з баранини, але якщо ви любите
Шурпа в казані
Шурпа - це густий наваристий суп, приготовлений на м'ясному бульйоні з додаванням овочів і спецій. Це ароматне блюдо азіатської кухні готують
Як приготувати шурпу з свинини?
Всім любителям ситних, жирних, наваристих супів присвячується. Ви ще не знаєте, як приготувати шурпу з свинини? В такому випадку, вам терміново
Шурпа з курки
Традиційна українська шурпа готується з баранини, але ми сьогодні трохи відступимо від класичного рецепту і приготуємо цей густий суп з курки - вийде