Шурпа з курки
Традиційна узбецька шурпа готується на основі баранини, але якщо м'ясо баранчика роздобути не вдалося, то цілком прийнятний варіант приготування цього наваристого супу з курки. На лаври автентичності дане блюдо не претендує, але, тим не менш, приготувати його варто хоча б заради його приголомшливого смаку.
Інгредієнти:
курка - 1 шт. (близько 1 5 кг);
цибуля - 2 шт.;
морква - 2 шт.;
картопля - 700 г;
помідори - 2-3 шт.;
зелень коріандру - 1 пучок;
часник - 3-4 зубчики;
зіра - 1 ч. ложка;
сіль, перець - за смаком.
Приготування
Перед тим, як приготувати шурпу з курки, саму курку поділяємо по суглобам, а решту тушку ріжемо навпіл, всі шматочки занурюємо в каструлю з холодною водою. Цибулю нарізаємо тонкими півкільцями, моркву тремо на крупній тертці, картоплю чистимо і ріжемо кубиками, помідори очищаємо від шкірки і нарізаємо півкільцями. Коли курячий бульйон буде готовий, дістаємо шматочки курки, зрізаємо м'ясо з кісток і відправляємо назад в бульйон разом з усіма овочами. Приправляємо шурпу сіллю, перцем, зірою. Як тільки овочі стануть м'якими, знімаємо каструлю з вогню, додаємо подрібнену зелень коріандру і пропущений через чеснокодавку часник. Даємо шурпі настоятися 20-30 хвилин і подаємо до столу.
Приготувати шурпу можна і більше диетичним чином, використавши в рецепті нежирне куряче м'ясо.
Інгредієнти:
куряче філе - 500 г;
помідори - 2 шт.;
картопля - 2 шт.;
морква - 1 шт.;
ріпчаста цибуля - 1 шт.;
часник - 2-3 зубчики;
болгарський перець - 1 шт.;
сіль, перець - за смаком;
коріандр і кріп - по 1/2 пучка;
лавровий лист - 2-3 шт.
Приготування
У сотейнику розігріваємо рослинне масло й обсмажуємо в ньому цибулю і терту моркву. Куряче філе також нарізаємо дрібними шматочками і відправляємо обсмажуватися слідом за овочами. Помідори нарізаємо великими кубиками, перець - соломкою, обсмажуємо овочі разом з курячим м'ясом. Як тільки помідори дадуть сік - заливаємо вміст жаровні гарячою водою, доводимо до кипіння і варимо на невеликому вогні близько півгодини, додавши в каструлю пару листів лавра.
Поки шурпа вариться, займемося картоплею, його необхідно почистити і дрібно нарізати, а потім відправити в каструлю. Як тільки нарізані бульби стануть м'якими, солимо і перчимо шурпу, додаємо часник і зелень, прибираємо з вогню. Даємо шурпі постояти близько 30 хвилин, а потім подаємо до столу.
Рецепт супу-шурпи з курки
Інгредієнти:
Приготування
Перед тим, як приготувати шурпу з курки, саму курку поділяємо по суглобам, а решту тушку ріжемо навпіл, всі шматочки занурюємо в каструлю з холодною водою. Цибулю нарізаємо тонкими півкільцями, моркву тремо на крупній тертці, картоплю чистимо і ріжемо кубиками, помідори очищаємо від шкірки і нарізаємо півкільцями. Коли курячий бульйон буде готовий, дістаємо шматочки курки, зрізаємо м'ясо з кісток і відправляємо назад в бульйон разом з усіма овочами. Приправляємо шурпу сіллю, перцем, зірою. Як тільки овочі стануть м'якими, знімаємо каструлю з вогню, додаємо подрібнену зелень коріандру і пропущений через чеснокодавку часник. Даємо шурпі настоятися 20-30 хвилин і подаємо до столу.
Як готувати шурпу з курки?
Приготувати шурпу можна і більше диетичним чином, використавши в рецепті нежирне куряче м'ясо.
Інгредієнти:
Приготування
У сотейнику розігріваємо рослинне масло й обсмажуємо в ньому цибулю і терту моркву. Куряче філе також нарізаємо дрібними шматочками і відправляємо обсмажуватися слідом за овочами. Помідори нарізаємо великими кубиками, перець - соломкою, обсмажуємо овочі разом з курячим м'ясом. Як тільки помідори дадуть сік - заливаємо вміст жаровні гарячою водою, доводимо до кипіння і варимо на невеликому вогні близько півгодини, додавши в каструлю пару листів лавра.
Поки шурпа вариться, займемося картоплею, його необхідно почистити і дрібно нарізати, а потім відправити в каструлю. Як тільки нарізані бульби стануть м'якими, солимо і перчимо шурпу, додаємо часник і зелень, прибираємо з вогню. Даємо шурпі постояти близько 30 хвилин, а потім подаємо до столу.
Рекомендуємо добрі рецепти
Шурпа в мультиварці
Якщо ви любите готувати перші страви в мультиварці, то вам знадобиться інформація, представлена в цьому матеріалі. Ми розповімо про правильному
Шурпа з качки - чудове блюдо для всієї родини
Шурпа - це густий м'ясний суп, який готують в країнах Середньої Азії та Близького Сходу. І традиційно його роблять з баранини, але якщо ви любите
Шурпа в казані
Шурпа - це густий наваристий суп, приготовлений на м'ясному бульйоні з додаванням овочів і спецій. Це ароматне блюдо азіатської кухні готують
Як приготувати шурпу з яловичини?
Шурпа - це густий наваристий суп, готувати який нескладно. Рецептів цього першого страви досить багато, тому ми постаралися вибрати для вас
Як приготувати шурпу з свинини?
Всім любителям ситних, жирних, наваристих супів присвячується. Ви ще не знаєте, як приготувати шурпу з свинини? В такому випадку, вам терміново
Як приготувати шурпу з баранини?
Ви - любитель скуштувати східної кухні? Вашій увазі представлений рецепт м'ясного супу шурпа. Головна особливість приготування цієї страви полягає в