Шурпа в казані
Шурпа - досить густий і наваристий суп, зварений на м'ясному бульйоні , з додаванням овочів і спецій. Це блюдо азіатської кухні, яке має багато варіацій приготування. Найчастіше шурпа вариться в казані з баранини, але може бути використана також яловичина, риба і навіть птах.
Інгредієнти:
баранина - 400 г;
рослинне масло - 100 мл;
морква - 3 шт.;
цибулина - 4 шт.;
картопля - 5 шт.;
часник -3 зубчики;
помідори - 3 шт.;
вода - 05 склянки;
болгарський перець - 2 шт.;
сіль, перець, спеції - за смаком;
червоний пекучий перець;
зіра - 1 ч. ложка;
коріандр - 1 ч. ложка;
лавровий листочок -2 шт;
бульйон - 3 л;
зелень - за бажанням.
Приготування
Отже, для приготування шурпи розігріваємо на вогні казан, наливаємо в нього масло і, коли воно гарненько розжариться, викладаємо м'ясо і обсмажуємо його до утворення рум'яної скоринки. Цим часом, нарізаємо тонкими півкільцями очищений ріпчасту цибулю і додаємо його до м'яса, давши їм потомитися, разом хвилин 10 а потім ретельно перемішуємо. Морквину шаткуємо тонкими кружечками завтовшки близько 3 мм, викладаємо поверх м'яса і теж тушкуємо хвилин 10 поддевом м'ясо шумівкою по краях, щоб воно не підгоріло. Потім все ретельно перемішуємо.
Далі додаємо болгарський перчик, нарізаний соломкою, подрібнені помідори, спеції, вливаємо воду і смажимо, постійно помішуючи. Після цього кидаємо картоплю, очищену і розрізану на скибочки. Потім заливаємо до країв казана бульйон, засипаємо зелень, закриваємо кришкою, збільшуємо вогонь і доводимо все до кипіння. Коли шурпа з баранини у казані закипить, знімаємо кришку, зменшуємо вогонь і варимо приблизно 40 хвилин. Пробуємо страву на сіль і при необхідності досолює. При подачі посипаємо супчик свіжою зеленню і видавленим часником.
Рецепт шурпи в казані
Інгредієнти:
Приготування
Отже, для приготування шурпи розігріваємо на вогні казан, наливаємо в нього масло і, коли воно гарненько розжариться, викладаємо м'ясо і обсмажуємо його до утворення рум'яної скоринки. Цим часом, нарізаємо тонкими півкільцями очищений ріпчасту цибулю і додаємо його до м'яса, давши їм потомитися, разом хвилин 10 а потім ретельно перемішуємо. Морквину шаткуємо тонкими кружечками завтовшки близько 3 мм, викладаємо поверх м'яса і теж тушкуємо хвилин 10 поддевом м'ясо шумівкою по краях, щоб воно не підгоріло. Потім все ретельно перемішуємо.
Далі додаємо болгарський перчик, нарізаний соломкою, подрібнені помідори, спеції, вливаємо воду і смажимо, постійно помішуючи. Після цього кидаємо картоплю, очищену і розрізану на скибочки. Потім заливаємо до країв казана бульйон, засипаємо зелень, закриваємо кришкою, збільшуємо вогонь і доводимо все до кипіння. Коли шурпа з баранини у казані закипить, знімаємо кришку, зменшуємо вогонь і варимо приблизно 40 хвилин. Пробуємо страву на сіль і при необхідності досолює. При подачі посипаємо супчик свіжою зеленню і видавленим часником.
Рекомендуємо добрі рецепти
Баранина в казані
Баранина - популярне м'ясо у східних народів. З нього можна зробити безліч корисних і смачних страв. І сьогодні ми розповімо, як її оригінально
Шурпа в мультиварці
Якщо ви любите готувати перші страви в мультиварці, то вам знадобиться інформація, представлена в цьому матеріалі. Ми розповімо про правильному
Шурпа з качки - чудове блюдо для всієї родини
Шурпа - це густий м'ясний суп, який готують в країнах Середньої Азії та Близького Сходу. І традиційно його роблять з баранини, але якщо ви любите
Як приготувати шурпу з свинини?
Всім любителям ситних, жирних, наваристих супів присвячується. Ви ще не знаєте, як приготувати шурпу з свинини? В такому випадку, вам терміново
Як приготувати шурпу з баранини?
Ви - любитель скуштувати східної кухні? Вашій увазі представлений рецепт м'ясного супу шурпа. Головна особливість приготування цієї страви полягає в
Шурпа з курки
Традиційна українська шурпа готується з баранини, але ми сьогодні трохи відступимо від класичного рецепту і приготуємо цей густий суп з курки - вийде