Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!

Шурпа в казані

5-01-2015, 09:57
976
Шурпа в казані
Шурпа - досить густий і наваристий суп, зварений на м'ясному бульйоні , з додаванням овочів і спецій. Це блюдо азіатської кухні, яке має багато варіацій приготування. Найчастіше шурпа вариться в казані з баранини, але може бути використана також яловичина, риба і навіть птах.

Рецепт шурпи в казані


Інгредієнти:

  • баранина - 400 г;

  • рослинне масло - 100 мл;

  • морква - 3 шт.;

  • цибулина - 4 шт.;

  • картопля - 5 шт.;

  • часник -3 зубчики;

  • помідори - 3 шт.;

  • вода - 05 склянки;

  • болгарський перець - 2 шт.;

  • сіль, перець, спеції - за смаком;

  • червоний пекучий перець;

  • зіра - 1 ч. ложка;

  • коріандр - 1 ч. ложка;

  • лавровий листочок -2 шт;

  • бульйон - 3 л;

  • зелень - за бажанням.


  • Приготування
    Отже, для приготування шурпи розігріваємо на вогні казан, наливаємо в нього масло і, коли воно гарненько розжариться, викладаємо м'ясо і обсмажуємо його до утворення рум'яної скоринки. Цим часом, нарізаємо тонкими півкільцями очищений ріпчасту цибулю і додаємо його до м'яса, давши їм потомитися, разом хвилин 10 а потім ретельно перемішуємо. Морквину шаткуємо тонкими кружечками завтовшки близько 3 мм, викладаємо поверх м'яса і теж тушкуємо хвилин 10 поддевом м'ясо шумівкою по краях, щоб воно не підгоріло. Потім
    Шурпа в казані
    все ретельно перемішуємо.
    Далі додаємо болгарський перчик, нарізаний соломкою, подрібнені помідори, спеції, вливаємо воду і смажимо, постійно помішуючи. Після цього кидаємо картоплю, очищену і розрізану на скибочки. Потім заливаємо до країв казана бульйон, засипаємо зелень, закриваємо кришкою, збільшуємо вогонь і доводимо все до кипіння. Коли шурпа з баранини у казані закипить, знімаємо кришку, зменшуємо вогонь і варимо приблизно 40 хвилин. Пробуємо страву на сіль і при необхідності досолює. При подачі посипаємо супчик свіжою зеленню і видавленим часником.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Баранина в казані
    Баранина в казані
    Баранина - популярне м'ясо у східних народів. З нього можна зробити безліч корисних і смачних страв. І сьогодні ми розповімо, як її оригінально
    Шурпа в мультиварці
    Шурпа в мультиварці
    Якщо ви любите готувати перші страви в мультиварці, то вам знадобиться інформація, представлена в цьому матеріалі. Ми розповімо про правильному
    Шурпа з качки - чудове блюдо для всієї родини
    Шурпа з качки - чудове блюдо для всієї родини
    Шурпа - це густий м'ясний суп, який готують в країнах Середньої Азії та Близького Сходу. І традиційно його роблять з баранини, але якщо ви любите
    Як приготувати шурпу з свинини?
    Як приготувати шурпу з свинини?
    Всім любителям ситних, жирних, наваристих супів присвячується. Ви ще не знаєте, як приготувати шурпу з свинини? В такому випадку, вам терміново
    Як приготувати шурпу з баранини?
    Як приготувати шурпу з баранини?
    Ви - любитель скуштувати східної кухні? Вашій увазі представлений рецепт м'ясного супу шурпа. Головна особливість приготування цієї страви полягає в
    Шурпа з курки
    Шурпа з курки
    Традиційна українська шурпа готується з баранини, але ми сьогодні трохи відступимо від класичного рецепту і приготуємо цей густий суп з курки - вийде