Як приготувати шурпу з свинини?
Шурпа - східний суп, який в оригіналі готують з баранини з великою кількістю спецій і овочів. Але завдяки баранині він виходить дуже жирний і наваристий, тому для тих, хто не любить занадто жирні страви, але хоче відчути смак цього оригінального супу, ми розповімо, як готувати шурпу з свинини.
Цей варіант страви за смаком нітрохи не поступається класичному, а приготування шурпи в домашніх умовах не є надто складним і трудомістким.
Інгредієнти:
свинина - 500 г;
картопля - 400 г;
цибуля - 2 шт.;
морква - 2 шт.;
помідор - 3 шт.;
корінь селери і петрушки - по 100 г;
болгарський перець - 1 шт.;
сметана - 200 г;
рослинна масло - 2 ст. ложки;
зелень петрушки, сіль, чорний і червоний перець за смаком.
Приготування
Промийте шматок свинини і відваріть до готовності в підсоленій воді. Отриманий бульйон процідіть, а м'ясо наріжте невеликими шматками (не дуже дрібно). Корінь петрушки і селери промийте і покладіть в холодну воду на 1 годину.
В цей час зніміть шкірку з картоплі і поріжте його великими кубиками, а цибулю - кільцями. Коли мине година, натріть петрушку і селеру на тертці. Моркву почистіть і наріжте маленькими кубиками, перець - соломкою, а помідори - великими шматками, попередньо знявши з них шкірку.
Свинину обсмажте пару хвилин, потім додайте цибулю, моркву, корінь петрушки і селери, помідори і перець, добре перемішайте і тушкуйте 15 хвилин. Перекладіть все це в каструлю, залити бульйоном і доведіть до кипіння. Після цього додайте картоплю, посоліть, поперчіть і варіть до готовності.
Подаючи суп до столу, покладіть в нього сметану і посипте мелкорубленной зеленню.
Інгредієнти:
свинина - 700 г;
цибуля - 2 шт.;
морква - 2 шт.;
помідори - 2 шт.;
болгарський перець - 2 шт.;
картопля - 6 шт.;
часник - 2 зубчики;
томатна паста - 3 ст. ложки;
сіль, перець, спеції і зелень за смаком.
Приготування
Цибулю очистіть, нашаткуйте дрібно і обсмажте на рослинному маслі. М'ясо відваріть в підсоленій воді, наріжте шматочками і відправте смажитися до цибулі. Бульйон процідіть. З моркви та помідорів зніміть шкуру, першу натріть на крупній тертці, а помідори наріжте великими часточками. Перець нашаткуйте соломкою.
Надішліть всі овочі до м'яса з цибулею, додайте томатну пасту, і налийте стільки бульйону, щоб він повністю покрив м'ясо і овочі, накрийте кришкою і тушкуйте все 30 хвилин. Поки готуються овочі, почистіть картоплю і поріжте його, як вам подобається.
Потім перекладіть м'ясо з овочами в каструлю, туди ж покладіть картоплю, залити все рештою бульйоном, приправте сіллю і перцем і варіть до готовності картоплі. Під кінець додайте зелень, пропущений через прес часник і спеції.
Хочемо звернути вашу увагу, що шурпу можна готувати не тільки вдома. Багато любителів природи замість шашликів часто роблять на пікніку саме цей суп. Так що якщо ви теж любите відпочивати на свіжому повітрі і ласувати чимось смачним, ми поділимося рецептом, як варити шурпу з свинини на багатті.
Інгредієнти:
жирна свинина на кістці - 1 кг;
помідори - 5 шт.;
болгарський перець - 5 шт.;
цибуля - 3 шт.;
картопля - 2-3 шт.;
лавровий лист - 2-3 шт.;
чорний перець горошок, сіль за смаком;
кріп, петрушка, кінза за смаком.
Приготування
Свинину і овочі (крім помідор) помийте і наріжте на шматки. У казан налити 3 літри води і покладіть туди м'ясо. Після того, як вода закипить, зніміть піну, яка утворилася. Зверніть увагу, що вода не повинна кипіти занадто сильно. Коли м'ясо почне відділятися від кісток, додайте в казан цілі помідори, нарізану цибулю, болгарський перець і картоплю.
Суп повинен варитися протягом 3 годин, за 5 хвилин до кінця покладіть в казан перець, лавровий лист і сіль. Коли шурпа буде готова, посипте її порізаною зеленню і їжте теплою.
Цей варіант страви за смаком нітрохи не поступається класичному, а приготування шурпи в домашніх умовах не є надто складним і трудомістким.
Шурпа з свинини - рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Промийте шматок свинини і відваріть до готовності в підсоленій воді. Отриманий бульйон процідіть, а м'ясо наріжте невеликими шматками (не дуже дрібно). Корінь петрушки і селери промийте і покладіть в холодну воду на 1 годину.
В цей час зніміть шкірку з картоплі і поріжте його великими кубиками, а цибулю - кільцями. Коли мине година, натріть петрушку і селеру на тертці. Моркву почистіть і наріжте маленькими кубиками, перець - соломкою, а помідори - великими шматками, попередньо знявши з них шкірку.
Свинину обсмажте пару хвилин, потім додайте цибулю, моркву, корінь петрушки і селери, помідори і перець, добре перемішайте і тушкуйте 15 хвилин. Перекладіть все це в каструлю, залити бульйоном і доведіть до кипіння. Після цього додайте картоплю, посоліть, поперчіть і варіть до готовності.
Подаючи суп до столу, покладіть в нього сметану і посипте мелкорубленной зеленню.
Суп шурпа з свинини
Інгредієнти:
Приготування
Цибулю очистіть, нашаткуйте дрібно і обсмажте на рослинному маслі. М'ясо відваріть в підсоленій воді, наріжте шматочками і відправте смажитися до цибулі. Бульйон процідіть. З моркви та помідорів зніміть шкуру, першу натріть на крупній тертці, а помідори наріжте великими часточками. Перець нашаткуйте соломкою.
Надішліть всі овочі до м'яса з цибулею, додайте томатну пасту, і налийте стільки бульйону, щоб він повністю покрив м'ясо і овочі, накрийте кришкою і тушкуйте все 30 хвилин. Поки готуються овочі, почистіть картоплю і поріжте його, як вам подобається.
Потім перекладіть м'ясо з овочами в каструлю, туди ж покладіть картоплю, залити все рештою бульйоном, приправте сіллю і перцем і варіть до готовності картоплі. Під кінець додайте зелень, пропущений через прес часник і спеції.
Шурпа з свинини на багатті
Хочемо звернути вашу увагу, що шурпу можна готувати не тільки вдома. Багато любителів природи замість шашликів часто роблять на пікніку саме цей суп. Так що якщо ви теж любите відпочивати на свіжому повітрі і ласувати чимось смачним, ми поділимося рецептом, як варити шурпу з свинини на багатті.
Інгредієнти:
Приготування
Свинину і овочі (крім помідор) помийте і наріжте на шматки. У казан налити 3 літри води і покладіть туди м'ясо. Після того, як вода закипить, зніміть піну, яка утворилася. Зверніть увагу, що вода не повинна кипіти занадто сильно. Коли м'ясо почне відділятися від кісток, додайте в казан цілі помідори, нарізану цибулю, болгарський перець і картоплю.
Суп повинен варитися протягом 3 годин, за 5 хвилин до кінця покладіть в казан перець, лавровий лист і сіль. Коли шурпа буде готова, посипте її порізаною зеленню і їжте теплою.
Рекомендуємо добрі рецепти
Курячий суп з капустою
Курячий суп - це смачне і популярне блюдо. Варіантів його приготування з різними інгредієнтами безліч. Сьогодні ми зробимо його з капустою по самим
Як смачно приготувати рибу?
Коли приходить час готувати рибу, не кожна господиня одразу згадає хороший рецепт. Але у вас є ми, а ми обов'язково допоможемо і підкажемо чудовий
Свинина під «шубою»
Досі єдиним популярним блюдом під "шубою" був знаменитий салат з оселедцем, проте гарячі страви ні скільки не відстають і смачна, і що не мало
Як приготувати шурпу з баранини?
Ви - любитель скуштувати східної кухні? Вашій увазі представлений рецепт м'ясного супу шурпа. Головна особливість приготування цієї страви полягає в
Шурпа з курки
Традиційна українська шурпа готується з баранини, але ми сьогодні трохи відступимо від класичного рецепту і приготуємо цей густий суп з курки - вийде
Аджапсандалі - рецепт
Ви любите готувати східні страви? Вашій увазі представлені рецепти одного з них: аджапсандалі по-грузинськи, аджапсандалі з м'ясом. Нехай вас не