Вернуться назад Распечатать

Шурпа з курки

Шурпа з курки
Традиційна узбецька шурпа готується на основі баранини, але якщо м'ясо баранчика роздобути не вдалося, то цілком прийнятний варіант приготування цього наваристого супу з курки. На лаври автентичності дане блюдо не претендує, але, тим не менш, приготувати його варто хоча б заради його приголомшливого смаку.

Рецепт супу-шурпи з курки


Інгредієнти:

  • курка - 1 шт. (близько 1 5 кг);

  • цибуля - 2 шт.;

  • морква - 2 шт.;

  • картопля - 700 г;

  • помідори - 2-3 шт.;

  • зелень коріандру - 1 пучок;

  • часник - 3-4 зубчики;

  • зіра - 1 ч. ложка;

  • сіль, перець - за смаком.


  • Приготування
    Перед тим, як приготувати шурпу з курки, саму курку поділяємо по суглобам, а решту тушку ріжемо навпіл, всі шматочки занурюємо в каструлю з холодною водою. Цибулю нарізаємо тонкими півкільцями, моркву тремо на крупній тертці, картоплю чистимо і ріжемо кубиками, помідори очищаємо від шкірки і нарізаємо півкільцями. Коли курячий бульйон буде готовий, дістаємо шматочки курки, зрізаємо м'ясо з кісток і відправляємо назад в бульйон разом з усіма овочами. Приправляємо шурпу сіллю, перцем, зірою. Як тільки овочі стануть м'якими, знімаємо каструлю з вогню, додаємо подрібнену зелень коріандру і пропущений через чеснокодавку часник. Даємо шурпі настоятися 20-30 хвилин і подаємо до столу.

    Як готувати шурпу з курки?


    Приготувати шурпу можна і більше диетичним чином, використавши в рецепті нежирне куряче м'ясо.
    Інгредієнти:

  • куряче філе - 500 г;

  • помідори - 2 шт.;

  • картопля - 2 шт.;

  • морква - 1 шт.;

  • ріпчаста цибуля - 1 шт.;

  • часник - 2-3 зубчики;

  • болгарський перець - 1 шт.;

  • сіль, перець - за смаком;

  • коріандр і кріп - по 1/2 пучка;

  • лавровий лист - 2-3 шт.


  • Приготування
    У сотейнику розігріваємо рослинне масло й обсмажуємо в ньому цибулю і терту моркву. Куряче філе також нарізаємо
    Шурпа з курки
    дрібними шматочками і відправляємо обсмажуватися слідом за овочами. Помідори нарізаємо великими кубиками, перець - соломкою, обсмажуємо овочі разом з курячим м'ясом. Як тільки помідори дадуть сік - заливаємо вміст жаровні гарячою водою, доводимо до кипіння і варимо на невеликому вогні близько півгодини, додавши в каструлю пару листів лавра.
    Поки шурпа вариться, займемося картоплею, його необхідно почистити і дрібно нарізати, а потім відправити в каструлю. Як тільки нарізані бульби стануть м'якими, солимо і перчимо шурпу, додаємо часник і зелень, прибираємо з вогню. Даємо шурпі постояти близько 30 хвилин, а потім подаємо до столу.