Яловичі реберця в духовці
Якщо ви думаєте про те, як смачно приготувати яловичі реберця, можемо порадити запекти їх в духовій шафі, оскільки запікання - один з найбільш щадних і відносно здорових способів приготування їжі. Молоді яловичі реберця, приготовлені в духовці - просто смакота! Це чудове блюдо для ситного сімейного обіду.
Отже, спочатку купіть хороші реберця від нестарого тварини, чим молодше і ніжніше м'ясо - тим швидше буде відбуватися приготування яловичих реберець. Зрозуміло, інші продукти повинні бути свіжими.
Готуємо смачні і ніжні запечені яловичі реберця.
Інгредієнти:
яловичі реберця-800 г;
якісний соєвий соус-50 мл;
зелень різна (петрушка, кріп, кінза) - по кілька гілочок;
масло рослинне-2 столові ложки;
часник-2 зубчики;
чорний і червоний мелений перець та інші сухі спеції - за смаком;
сіль - за смаком.
Приготування
Перед приготуванням реберця замаринуем. Промиваємо їх у холодній проточній воді, поділяємо на порційні шматки і видаляємо плівки і жили.
З соєвого соусу, сухих спецій, солі, подрібненої ароматної зелені і часнику готуємо маринад і закладаємо в нього подрібнені реберця. Накриваємо ємність і залишаємо хоча б години на 2. Періодично перемішуємо вміст, щоб м'ясо добре добре просочилося.
Вогнетривку форму для запікання змащуємо рослинним маслом (а краще - промазуємо салом). Викладаємо у форму замариновані кісточки. Накриваємо кришкою або запаковуємо фольгою і ставимо в духову шафу, розігрітий до температури 200? за С. Запікання, швидше за все, займе не менше 1 години.
Готові запечені яловичі реберця можна подати практично з будь-яким гарніром, різносолами, свіжою зеленню і столовим червоним вином. Краще з'їсти це блюдо відразу - на наступний день буде вже не так смачно.
Інгредієнти:
яловичі реберця - 600 г;
столове вино - 1 склянка (краще світле);
квасоля стручкова молода - 200 г;
картопля - 6 шт. дрібних (бажано, майже однакових);
морква середнього розміру - 1 шт.;
капуста брокколі - 200 г;
зелень різна - за смаком;
сухі спеції - 1/3 ч. ложки;
сіль - за смаком.
Приготування
Очищаємо реберця від плівок і сухожиль, розбираємо на зручні для їжі шматочки, приправляємо спеціями, сіллю і заливаємо вином. Накриваємо ємність і залишаємо години на 4. Після закінчення зазначеного часу, відкидаємо реберця на друшляк і даємо маринаду стекти.
Реберця, очищений картопля (цілісними картоплинами), моркву, нарізану великими брусочками, брокколі (розібрану на качанчики) і квасоля запаковуємо в згорток з фольги. Запікаємо при середній температурі близько 1 години. Подаємо зі свіжою зеленню. Можна окремо подати гострі соуси і овочеві салати.
Яловичі ребра в рукаві запікаються, так само як і у фользі, однак фольга - більш здоровий вибір.
Інгредієнти (на 1 порцію):
яловичі реберця -170 г;
м'якоть гарбуза мускатного -80 г;
картопля -1 шт.;
квасоля стручкова - 8 стручків;
брокколі - 4 суцвіття;
червоний солодкий перець - 05;
столове вино - 1 склянка;
часник - 2-4 зубчики;
зелень різна - 1/2 ст. ложки;
сухі спеції - за смаком;
сіль - за смаком.
Приготування
Реберця очистимо від плівок і сухожиль і разделаем на шматочки, зручні для приміщення в горщики. Гарбуз наріжемо великими брусочками. Замаринуем реберця і гарбуз у вині зі спеціями. Присолим, зрозуміло.
Години через 3 підготуємо овочі, зіллємо маринад і промиємо реберця і шматочки гарбуза. Розкладаємо м'ясо і гарбуз в горщики. Додаємо овочі. Вливаємо по 150 мл води (приблизно). Закрити горщики кришками і ставимо в духову шафу мінімум на 1 годину. Подаємо, приправивши подрібненою зеленню і часником. Ложка сметани теж не зашкодить.
А якщо у вас крім реберець залишилося трохи яловичої вирізки, то ви можете зробити дуже вишукані страви - яловичину Веллінгтон і яловичину по-бургундськи . Відмінні страви для романтичного вечора.
Отже, спочатку купіть хороші реберця від нестарого тварини, чим молодше і ніжніше м'ясо - тим швидше буде відбуватися приготування яловичих реберець. Зрозуміло, інші продукти повинні бути свіжими.
Рецепти страв з яловичих реберець
Готуємо смачні і ніжні запечені яловичі реберця.
Інгредієнти:
Приготування
Перед приготуванням реберця замаринуем. Промиваємо їх у холодній проточній воді, поділяємо на порційні шматки і видаляємо плівки і жили.
З соєвого соусу, сухих спецій, солі, подрібненої ароматної зелені і часнику готуємо маринад і закладаємо в нього подрібнені реберця. Накриваємо ємність і залишаємо хоча б години на 2. Періодично перемішуємо вміст, щоб м'ясо добре добре просочилося.
Вогнетривку форму для запікання змащуємо рослинним маслом (а краще - промазуємо салом). Викладаємо у форму замариновані кісточки. Накриваємо кришкою або запаковуємо фольгою і ставимо в духову шафу, розігрітий до температури 200? за С. Запікання, швидше за все, займе не менше 1 години.
Готові запечені яловичі реберця можна подати практично з будь-яким гарніром, різносолами, свіжою зеленню і столовим червоним вином. Краще з'їсти це блюдо відразу - на наступний день буде вже не так смачно.
Яловичі реберця в фользі з овочами
Інгредієнти:
Приготування
Очищаємо реберця від плівок і сухожиль, розбираємо на зручні для їжі шматочки, приправляємо спеціями, сіллю і заливаємо вином. Накриваємо ємність і залишаємо години на 4. Після закінчення зазначеного часу, відкидаємо реберця на друшляк і даємо маринаду стекти.
Реберця, очищений картопля (цілісними картоплинами), моркву, нарізану великими брусочками, брокколі (розібрану на качанчики) і квасоля запаковуємо в згорток з фольги. Запікаємо при середній температурі близько 1 години. Подаємо зі свіжою зеленню. Можна окремо подати гострі соуси і овочеві салати.
Яловичі ребра в рукаві запікаються, так само як і у фользі, однак фольга - більш здоровий вибір.
Яловичі реберця в порційних горщиках в духовці по-селянськи
Інгредієнти (на 1 порцію):
Приготування
Реберця очистимо від плівок і сухожиль і разделаем на шматочки, зручні для приміщення в горщики. Гарбуз наріжемо великими брусочками. Замаринуем реберця і гарбуз у вині зі спеціями. Присолим, зрозуміло.
Години через 3 підготуємо овочі, зіллємо маринад і промиємо реберця і шматочки гарбуза. Розкладаємо м'ясо і гарбуз в горщики. Додаємо овочі. Вливаємо по 150 мл води (приблизно). Закрити горщики кришками і ставимо в духову шафу мінімум на 1 годину. Подаємо, приправивши подрібненою зеленню і часником. Ложка сметани теж не зашкодить.
А якщо у вас крім реберець залишилося трохи яловичої вирізки, то ви можете зробити дуже вишукані страви - яловичину Веллінгтон і яловичину по-бургундськи . Відмінні страви для романтичного вечора.
Рекомендуємо добрі рецепти
Реберця з овочами
Із свинячих, телячих, баранячих реберець можна готувати смачні і цікаві страви. Розповімо, як тушкувати реберця з різними овочами. Читаємо наші нові
Яловичі реберця - рецепт
Яловичі реберця - не частий гість на столі. Але коли їх вдається дістати, то кожна господиня намагається приготувати щось неймовірне. Ось про таких
Смажені реберця
З баранячих, свинячих або яловичих реберець можна готувати смачні і вишукані страви. І сьогодні ми детально розберемося, як їх посмажити на сковороді
Тушковані реберця
М'ясо на реберцях - справжні ласощі для гурманів! Особливо, якщо реберця з м'ясом правильно приготувати, щоб м'ясо тануло в роті. Ми відкриємо вам
Реберця в медовому соусі
Реберця можна готувати будь-яким способом, але якщо до них приготувати соус, то вони стануть ще смачніше. Ми розповімо вам, як приготувати медовий
Яловичі реберця в мультиварці
Любите смачні реберця? Значить дана стаття про приготуванні яловичих реберець в мультиварці вам згодиться і дуже сподобається. Рецепти прості,