Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Смажені реберця

Смажені реберця

19-03-2015, 09:15
2 193
Смажені реберця
Реберця - верхня частина грудинки, точніше, середня частина ребер з міжреберних м'ясом, м'язовим і жировим шаром. Реберця не найдорожча і не найцінніша частина туші (хоч яловичої, хоч свинячий, хоч баранячої), але все ж таки, з них можна готувати дуже цікаві, смачні та вишукані страви.
Перед приготуванням реберця добре б замаринувати хоча б години на 2 а краще - на ніч (зрозуміло, для свинини і баранини краще використовувати маринади з різними активними інгредієнтами).

Рецепт свинячих реберець смажених на сковороді


Інгредієнти:

  • свинячі реберця м'ясисті;

  • перетоплений свинячий жир для обсмажування (рослинна олія в цьому випадку точно не потрібно).

  • для маринаду:

  • сухі спеції (готові суміші для свинини без солі і глутамату натрію);

  • часник;

  • зелень свіжа ароматна різна;

  • корінь імбиру свіжий;

  • вино світле (або несульфитированное столове, або мадера, херес, вермут, мускат);

  • сік лимона.


  • Приготування
    Розрізаємо реберця. У мисці або іншої ємності змішуємо сухі спеції, додаємо подрібнені трави і часник, а також подрібнений корінь імбиру. Додаємо вино, сік лимона і занурюємо в цей маринад реберця. Накриваємо ємність і поміщаємо в прохолодне місце.
    Перед приготуванням маринад зливаємо і проціджуємо. Реберця промиваємо й обсушуємо серветкою.
    Розігріваємо в сковороді жир. Обсмажуємо в жирі реберця на середньо-сильному вогні до появи золотистого відтінку, перевертаючи лопаткою. Потім зменшуємо вогонь, поливаємо процідженим маринадом і протушиваем під кришкою до готовності (хоча б протягом 20 хвилин).
    Готові смажені свинячі реберця подаємо з картоплею (в якому вигляді) та з молодим зеленим цибулею, ну, або можна подати зі смаженою цибулею (кільцями).

    Смажені баранячі реберця


    Щоб приготувати смажені або тушковані баранячі реберця, дещо видозмінимо рецепт маринаду. Включимо до складу маринаду мелісу, орегано, може бути, чебрець, ягоди ялівцю, листя чорної смородини, можливо, шавлія і м'яту. Вино для маринування баранячих і яловичих реберець годиться і більш темне, червоне.
    Для смаження краще все ж використовувати свинячий жир, а якщо віросповідання не дозволяє вживати свинину, курячий або гусячий жир, в крайньому випадку, рослинна олія.
    Приготування смажених баранячих або яловичих реберець має бути довшим, ніж у варіанті зі свининою (ще орієнтуйтеся на вік тварини). Зрозуміло, краще вибирати м'ясо, що минув ветеринарний контроль, і промаринувати хоча б протягом 4-х годин. В маринаді для яловичих реберець повинні бути виражені гвоздика, запашний перець і лавровий лист (чебрець, шавлія і м'ята виключаються).
    В будь-яких варіантах (свинина, яловичина або баранина) краще поступити наступним чином: спочатку обсмажити реберця на сковороді до золотистого відтінку, а потім запекти в духовці формі протягом 40-60 хвилин. У процесі запікання треба кілька разів (2-4) облити реберця процідженим маринадом.
    В принципі, можна обійтися взагалі без обсмажування в сковороді, просто запекти реберця в духовці, наприклад, разом з картоплею та іншими овочами або окремо. Запікати без обсмажування, зрозуміло,
    Смажені реберця
    корисніше, ніж обсмажувати, але якщо використовувати для обсмажування тваринний жир і не затягувати процес, шкода від зажаривания мінімальний (іноді можна дозволити собі і таке).
    Ще краще готувати смажені реберця на повітрі над відкритими прогорілими вугіллям на решітці мангала (або іншого подібного приладу). Перед приготуванням ґрати, звичайно ж, слід ретельно очистити щіткою і вимити.
    До смажених баранячим або яловичим ребришкам можна подати відварна картопля , квасоля, нут , поленту, рис і обов'язково свіжу зелень. Вино краще вибрати червоне столове. Можна також подати плодову ракію, граппу, бренді або пиво (тільки не всі разом, зрозуміло).
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Свинячі реберця барбекю
    Свинячі реберця барбекю
    Свинячі реберця барбекю - одне з найпопулярніших страв, які готуються на природі. Деякі люди знають справжній рецепт цієї страви, а тому ми вирішили
    Реберця з овочами
    Реберця з овочами
    Із свинячих, телячих, баранячих реберець можна готувати смачні і цікаві страви. Розповімо, як тушкувати реберця з різними овочами. Читаємо наші нові
    Яловичі реберця в духовці
    Яловичі реберця в духовці
    Яловичі реберця в духовці готуються досить просто, якщо у вас під рукою є кілька приголомшливо простих, чітких і зрозумілих рецептів. Про них і піде
    Свинячі реберця на сковороді
    Свинячі реберця на сковороді
    Смажені реберця - смачне і ароматне блюдо, яке приготувати досить просто. До них можна подати відварна картопля або рис. Також вони відмінно
    Як замаринувати реберця?
    Як замаринувати реберця?
    Свинячі або яловичі реберця можна готувати різними способами, наприклад, посмажити або тушкувати. Але реберця виходять ще смачнішими, якщо попередньо
    Яловичі реберця в мультиварці
    Яловичі реберця в мультиварці
    Любите смачні реберця? Значить дана стаття про приготуванні яловичих реберець в мультиварці вам згодиться і дуже сподобається. Рецепти прості,