Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Як замаринувати реберця?

Як замаринувати реберця?

16-03-2015, 17:37
4 926
Як замаринувати реберця?
Реберця свинячі , телячі або баранячі - та частина з туш, яку можна смажити шашлик, запікати у духовці або тушкувати в глибокій сковороді. Для приготування будь-яким з цих способів буде краще замаринувати реберця перед приготуванням.
Розповімо, як можна замаринувати реберця, щоб вони вийшли смачно. Ця стаття про рідких маринадах, в які треба повністю занурювати реберця або обмазувати їх (такий спосіб годиться для маринування протягом не більше 8 годин на полиці холодильника).
Маринади можна складати з самих різних продуктів, які передадуть м'яса свої смаки і аромати. При маринуванні відбувається ферментація м'яса, в процесі якої, деяким образам, видозміняться його структура, він стає ніжніше і соковитіше. Слід зауважити, що маринади умовно можна розділити на «швидкі» та «повільні». Чим агресивніше компоненти, складові маринад, тим швидше він діє. У середньому оптимальний час знаходження м'яса в маринаді складає від 2-х годин до 3-х діб (якщо довше 4-х годин, то в холодильнику, зрозуміло). Вміст ємності, в якій знаходяться маринуемие реберця, слід періодично перемішувати. Перед маринуванням реберця необхідно розрізати на сегменти. Маринувати найкраще в ємностях, що закриваються кришками (скляних, емальованих, керамічних, в крайньому випадку, пластикових).
Маринад з пива
Свинячі реберця можна замаринувати в світлому пиві (бажано, живій і свіжому). Час маринування - за бажанням (див. вище). Якщо будете смажити на решітці, можна в процесі приготування збризкувати пивом чи процідженим соусом, який утворився при маринуванні. Пивний маринад, до речі сказати, забезпечить карамелізацію реберець в кінці процесу зажаривания на решітці. В пиво можна додати сухий мелений імбир, насіння кмину, фенхелю, суцвіття гвоздики і гірчиці.
Маринад з вина
Телячі або баранячі реберця можна замаринувати в домашньому несульфитированном рожевому або червоному вині, а свинячі - в білому або рожевому. В маринади на основі вина можна додати подрібнений часник, різну свіжу зелень, червоний гострий перець, а також сухі мелені спеції на ваш розсуд або у вигляді готових сумішей (наприклад, суміш хмелі-сунелі). В такому маринаді реберця можна тримати до 3-х діб. Для маринування яловичих або телячих реберець краще не використовувати шавлія, чебрець і м'яту - ці трави підходять тільки для маринування баранини. У «повільні» маринади не варто додавати цибулю - він додасть м'ясу специфічний не надто приємний запах, а ось, у «швидких» маринадах (працюючих не більше 4-5-ти годин) присутність цибулі цілком допустимо.
Квітковий мед в маринади краще не додавати - при нагріванні в нім утворюються шкідливі з'єднання. Якщо хочете домогтися карамелізації, краще додайте в маринад трохи цукру.
Маринад з томатної пасти
Дуже швидко можна замаринувати реберця в маринаді на основі томат-пасти, її тільки треба розбавити водою до консистенції густого кефіру. У розведене томатне додаємо спеції, часник зелень. В закритій ємності в томатному маринаді реберця або м'ясо для шашлику можуть зберігатися на полиці холодильника до 5-ти днів, тільки м'ясо повинно бути повністю занурене в маринад. Томатний маринад підходить для м'яса будь-яких тварин. Після ферментації в томатному маринаді безпосередньо перед приготуванням реберця краще промити холодною водою і обсушити серветкою.
Маринад з цитрусових
Смачно вийде барбекю з свинячих реберець, якщо замаринувати їх соки цитрусових (або їх суміші, наприклад, апельсин з лаймом і лимоном) з додаванням рубаного часнику і свіжого кореня імбиру, ягід ялівцю,
Як замаринувати реберця?
а також кінзи та інших ароматних трав і їх насіння. Можна додати в маринад скибочки ківі і соєвого соусу - вийде маринад в паназиатском стилі. Замість або разом з соками цитрусових можна використовувати свіжі кисло-солодкі соки будь-яких інших фруктів (наприклад, сливи, вишні, ягід червоної смородини та ін).
Маринад з кефіру
Можна смачно замаринувати реберця в суміші кефіру або несолодкого йогурту з додаванням готової суміші каррі - цей маринад в індійсько-пакистанському стилі особливо хороший для баранини, козлятини і свинини.
Рекомендуємо добрі рецепти
Свинячі реберця барбекю
Свинячі реберця барбекю
Свинячі реберця барбекю - одне з найпопулярніших страв, які готуються на природі. Деякі люди знають справжній рецепт цієї страви, а тому ми вирішили
Реберця з овочами
Реберця з овочами
Із свинячих, телячих, баранячих реберець можна готувати смачні і цікаві страви. Розповімо, як тушкувати реберця з різними овочами. Читаємо наші нові
Свинячі реберця в духовці - рецепт
Свинячі реберця в духовці - рецепт
Свинячі реберця - шикарне блюдо, яке оцінить кожен чоловік. Їх можна готувати разом, виставивши як корону і поклавши всередину начинку, а можна
Смажені реберця
Смажені реберця
З баранячих, свинячих або яловичих реберець можна готувати смачні і вишукані страви. І сьогодні ми детально розберемося, як їх посмажити на сковороді
Як маринувати шашлик?
Як маринувати шашлик?
C настанням теплих днів так і хочеться вибратися на природу, приготувати шашличок Мариноване м'ясо можна купити вже готове, а можна замаринувати
Яловичі реберця в мультиварці
Яловичі реберця в мультиварці
Любите смачні реберця? Значить дана стаття про приготуванні яловичих реберець в мультиварці вам згодиться і дуже сподобається. Рецепти прості,