Якщо ви думаєте про те, як смачно приготувати яловичі реберця, можемо порадити запекти їх в духовій шафі, оскільки запікання - один з найбільш щадних і відносно здорових способів приготування їжі. Молоді яловичі реберця, приготовлені в духовці - просто смакота! Це чудове блюдо для ситного сімейного обіду.
Отже, спочатку купіть хороші реберця від нестарого тварини, чим молодше і ніжніше м'ясо - тим швидше буде відбуватися приготування яловичих реберець. Зрозуміло, інші продукти повинні бути свіжими.
Рецепти страв з яловичих реберець
Готуємо смачні і ніжні запечені яловичі реберця.
Інгредієнти: яловичі реберця-800 г; якісний соєвий соус-50 мл; зелень різна (петрушка, кріп, кінза) - по кілька гілочок; масло рослинне-2 столові ложки; часник-2 зубчики; чорний і червоний мелений перець та інші сухі спеції - за смаком; сіль - за смаком. Приготування Перед приготуванням реберця замаринуем. Промиваємо їх у холодній проточній воді, поділяємо на порційні шматки і видаляємо плівки і жили.
З соєвого соусу, сухих спецій, солі, подрібненої ароматної зелені і часнику готуємо маринад і закладаємо в нього подрібнені реберця. Накриваємо ємність і залишаємо хоча б години на 2. Періодично перемішуємо вміст, щоб м'ясо добре добре просочилося.
Вогнетривку форму для запікання змащуємо рослинним маслом (а краще - промазуємо салом). Викладаємо у форму замариновані кісточки. Накриваємо кришкою або запаковуємо фольгою і ставимо в духову шафу, розігрітий до температури 200? за С. Запікання, швидше за все, займе не менше 1 години.
Готові запечені яловичі реберця можна подати практично з будь-яким гарніром, різносолами, свіжою зеленню і столовим червоним вином. Краще з'їсти це блюдо відразу - на наступний день буде вже не так смачно.
Яловичі реберця в фользі з овочами
Інгредієнти: яловичі реберця - 600 г; столове вино - 1 склянка (краще світле); квасоля стручкова молода - 200 г; картопля - 6 шт. дрібних (бажано, майже однакових); морква середнього розміру - 1 шт.; капуста брокколі - 200 г; зелень різна - за смаком; сухі спеції - 1/3 ч. ложки; сіль - за смаком. Приготування Очищаємо реберця від плівок і сухожиль, розбираємо на зручні для їжі шматочки, приправляємо спеціями, сіллю і заливаємо вином. Накриваємо ємність і залишаємо години на 4. Після закінчення зазначеного часу, відкидаємо реберця на друшляк і даємо маринаду стекти.
Реберця, очищений картопля (цілісними картоплинами), моркву, нарізану великими брусочками, брокколі (розібрану на качанчики) і квасоля запаковуємо в згорток з фольги. Запікаємо при середній температурі близько 1 години. Подаємо зі свіжою зеленню. Можна окремо подати гострі соуси і овочеві салати.
Яловичі ребра в рукаві запікаються, так само як і у фользі, однак фольга - більш здоровий вибір.
Яловичі реберця в порційних горщиках в духовці по-селянськи
Інгредієнти (на 1 порцію): яловичі реберця -170 г; м'якоть гарбуза мускатного -80 г; картопля -1 шт.; квасоля стручкова - 8 стручків; брокколі - 4 суцвіття; червоний солодкий перець - 05; столове вино - 1 склянка; часник - 2-4 зубчики; зелень різна - 1/2 ст. ложки; сухі спеції - за смаком; сіль - за смаком. Приготування Реберця очистимо від плівок і сухожиль і разделаем на шматочки, зручні для приміщення в горщики. Гарбуз наріжемо великими брусочками. Замаринуем реберця і гарбуз у вині зі спеціями. Присолим, зрозуміло.
Години через 3 підготуємо овочі, зіллємо маринад і промиємо реберця і шматочки гарбуза. Розкладаємо м'ясо і гарбуз в горщики. Додаємо овочі. Вливаємо по 150 мл води (приблизно). Закрити горщики кришками і ставимо в духову шафу мінімум на 1 годину. Подаємо, приправивши подрібненою зеленню і часником. Ложка сметани теж не зашкодить.
А якщо у вас крім реберець залишилося трохи яловичої вирізки, то ви можете зробити дуже вишукані страви - яловичину Веллінгтон і яловичину по-бургундськи . Відмінні страви для романтичного вечора.