М'ясо, приготоване одночасно з гарніром - зручне і смачне рішення не тільки для буденної, але і для святкової трапези. Запікати можна як яловичину, так і свинину, баранину або навіть м'ясо птиці, правда, варто врахувати індивідуальні особливості приготування кожного, чим ми і займемося далі.
Рецепт м'яса з овочами в духовці
Інгредієнти: свиняча грудинка - 12 кг; велика морська сіль - 3 ч. ложки; оцет - 1 ст. ложка; яблука - 2 шт.; ріпчаста цибуля - 1 шт.; сидр яблучний - 1 1/2 ст.; пастернак - 4 шт.; морква - 4-5 шт.; картопля - 3 шт.; чебрець - 1 пучок; часник - 12 зубчиків; оливкова олія - 1 1/2 ст. ложки; вершкове масло - 30 г; зернова гірчиця - 1 ст. ложка. Приготування Духовку розігріваємо до 160 градусів. Шкірку на грудинці злегка надрізаємо ножем хрест-навхрест, після чого натираємо її оцтом і сіллю. На деко викладаємо скибочки яблук і цибулі, заливаємо їх яблучним сидром поверх розкладаємо грудинку шкірою вгору і ставимо все в духовку на 3 години.
Через півтори години готування навколо м'яса розкладаємо овочі: морква, пастернак, картоплю, приправляємо їх сіллю і перцем, посипаємо чебрецем, кладемо зубчики часнику, розкладаємо кубики вершкового масла, а зверху збризкуємо все оливковою олією. Відправляємо в духовку.
Через 3 години збільшуємо температуру до 230 градусів і продовжуємо готування ще 20-30 хвилин. Блюдо готове. Дайте м'ясу настоятися хвилин 15 а потім нарізайте і подавайте до столу.
М'ясо з овочами в горщику в духовці
Інгредієнти: бараняча нога - 18 кг; часник - 2 зубчики; картопля - 1 кг; гарбуз - 1 кг; оливкова олія - 2 ст. ложки; зелений горошок - 2 ст. Приготування Духовку розігріваємо до 180 градусів. Баранячу ногу змащуємо розтертим з оливковою олією і часником, а також сіллю і перцем. Запікаємо ногу протягом півтори годин, після чого перекладаємо подрумяненное м'ясо в глиняний горщик або гусятницю, накриваємо нарізаними овочами і ставимо запікатися назад в духовку. М'ясо під овочами в духовці буде готове через 40 хвилин.
Запечене м'ясо з овочами в духовці
Інгредієнти: яловича вирізка - 1 кг; сухе біле вино - 3/4 ст.; соєвий соус - 3/4 ст.; розмарин - 4 ч. ложки; діжонська гірчиця - 4 ч. ложки; часник - 3 зубчики; картопля - 500 г; брюссельська капуста - 500 г; морква - 500 р. Приготування Вирізку маринуємо в суміші вина, соєвого соусу , розмарину, гірчиці і подрібненого часнику.
Викладаємо шматочки картоплі, капусту та моркву на деко, заливаємо все маринадом і перемішуємо. Запікаємо овочі при 210 градусах 30 хвилин. Зливаємо маринад з вирізки, викладаємо її поверх овочів і готуємо ще 30-45 хвилин.
Через 15 хвилин, коли м'ясо настоїться, яловичину можна буде нарізати і подавати до столу.
М'ясо з овочами і картоплею в духовці
Інгредієнти: качині ніжки - 2 шт.; сіль, перець - за смаком; морква - 2 шт.; картопля - 2 шт.; цибуля-порей - 2 шт.; часник - 3 зубчики; чебрець - 4 гілочки; лавровий лист - 1 шт.; курячий бульйон - 1 ст.; сухе біле вино - 1 ст. Приготування Духовку розігріваємо до 200 градусів. Качині ніжки обсушуємо
і приправляємо сіллю і перцем з обох сторін. Обсмажуємо качку на сухій сковороді від 6 до 10 хвилин з одного боку і ще пару хвилин з іншого, поки скоринка не стане золотистою.
На витопившемся жиру обсмажуємо овочі 7-10 хвилин, не забувши приправити їх сіллю і перцем. В кінці додаємо до овочів часник і чебрець, продовжуємо готування ще близько хвилини. Викладаємо ніжки на подушку з овочів, заливаємо все сумішшю вина і бульйону, кладемо лавровий лист і ставимо в духовку на 30 хвилин. Після закінчення часу зменшуємо температуру до 180 градусів і продовжуємо готування ще хвилин 15-20.