Вернуться назад Распечатать

Курка, тушкована з морквою і цибулею

Курка, тушкована з морквою і цибулею
Курятина - продукт дешевий і смачний, до того ж готувати її дуже просто і, як правило, шанувальників цього виду птиці хоч відбавляй. В доповненні з цибулею і морквою, які знайдуться в будинку у кожного, просту курятину можна перетворити в дуже ароматне і ще більш смачне блюдо.

Курка з морквою і цибулею в сметані


Інгредієнти:

  • філе куряче - 4 шт.;

  • ріпчаста цибуля - 2 шт.;

  • морква - 1 шт.;

  • селера - 1 шт.;

  • чорний перець горошком - 1 ч. ложка;

  • лавровий лист - 1 шт.;

  • вершкове масло - 55 г;

  • борошно - 30 г;

  • сіль, перець - за смаком;

  • брокколі - шт.;

  • яєчний жовток - 1 шт.;

  • сметана - 2-3 ст. ложки;

  • лимонний сік - за смаком.


  • Приготування
    Курятину нарізаємо великими кубиками, моркву ріжемо кружальцями, а цибулю - кільцями. Селера ріжемо впоперек невеликими шматками. Закладаємо птицю і овочі в жаровню і додаємо лавровий лист і чорний перець. Заливаємо інгредієнти водою так, щоб покрити. Ставимо жаровню на вогонь і доводимо суміш до кипіння. Як тільки рідина в жаровні закипить, зменшуємо вогонь і залишаємо м'ясо і овочі тушкуватися 25-30 хвилин. Після закінчення часу рідину, що залишилася після приготування зливаємо.
    На сковороді розтоплюємо вершкове масло й обсмажуємо на ньому борошно. Обсмажене борошно поступово розводимо в густий соус запасеної після гасіння рідиною. Тушкуємо в соусі суцвіття брокколі до повної готовності. Сметану збиваємо з яєчним жовтком і поступово вводимо молочну суміш в соус. Приправляємо соус лимонним соком, сіллю і перцем за смаком, після чого додаємо в сковороду шматочки тушкованою курятини. Попередньо нарізані цибулю і моркву обсмажуємо до золотистого кольору на вершковому маслі, що залишилося і також вводимо в вершковий соус . Подаємо тушковану курку з цибулею відразу ж після приготування.

    Курка з морквою і цибулею в томатному соусі


    Інгредієнти:

  • оливкова олія - 2 ст. ложки;

  • селера - 2-3 стебла;

  • морква - 1-2 шт.;

  • ріпчаста цибуля - 1 шт.;

  • сіль, перець - за смаком;

  • томати у власному соку - 1 банка;

  • курячий бульйон - 1 ст.;

  • свіжий базилік - 1 пучок;

  • томатна паста - 1 ст. ложка;

  • лавровий лист - 1 шт.;

  • сушений чебрець - 1/2 ч. ложки;

  • куряча грудка - 1 шт.;

  • квасоля - 1 банка.


  • Курка, тушкована з морквою і цибулею
    Приготування
    У сотейнику на оливковій олії обсмажуємо селера, морква і цибуля. Як тільки цибуля стане прозорим додаємо сіль з перцем за смаком і заливаємо томати разом з соком. Слідом вливаємо бульйон, додаємо лавровий лист, базилік і чебрець. Кладемо нарізану шматочками курятину. Для більш вираженого смаку можна кинути столову ложку томатної пасти. Як тільки рідина в жаровні закипить, зменшуємо вогонь і тушкуємо все разом 25 хвилин. Після закінчення часу лавровий лист витягаємо, додаємо в жаровню квасоля і тушкуємо все ще 5 хвилин.