Курятина - продукт дешевий і смачний, до того ж готувати її дуже просто і, як правило, шанувальників цього виду птиці хоч відбавляй. В доповненні з цибулею і морквою, які знайдуться в будинку у кожного, просту курятину можна перетворити в дуже ароматне і ще більш смачне блюдо.
Курка з морквою і цибулею в сметані
Інгредієнти: філе куряче - 4 шт.; ріпчаста цибуля - 2 шт.; морква - 1 шт.; селера - 1 шт.; чорний перець горошком - 1 ч. ложка; лавровий лист - 1 шт.; вершкове масло - 55 г; борошно - 30 г; сіль, перець - за смаком; брокколі - шт.; яєчний жовток - 1 шт.; сметана - 2-3 ст. ложки; лимонний сік - за смаком. Приготування Курятину нарізаємо великими кубиками, моркву ріжемо кружальцями, а цибулю - кільцями. Селера ріжемо впоперек невеликими шматками. Закладаємо птицю і овочі в жаровню і додаємо лавровий лист і чорний перець. Заливаємо інгредієнти водою так, щоб покрити. Ставимо жаровню на вогонь і доводимо суміш до кипіння. Як тільки рідина в жаровні закипить, зменшуємо вогонь і залишаємо м'ясо і овочі тушкуватися 25-30 хвилин. Після закінчення часу рідину, що залишилася після приготування зливаємо.
На сковороді розтоплюємо вершкове масло й обсмажуємо на ньому борошно. Обсмажене борошно поступово розводимо в густий соус запасеної після гасіння рідиною. Тушкуємо в соусі суцвіття брокколі до повної готовності. Сметану збиваємо з яєчним жовтком і поступово вводимо молочну суміш в соус. Приправляємо соус лимонним соком, сіллю і перцем за смаком, після чого додаємо в сковороду шматочки тушкованою курятини. Попередньо нарізані цибулю і моркву обсмажуємо до золотистого кольору на вершковому маслі, що залишилося і також вводимо в вершковий соус . Подаємо тушковану курку з цибулею відразу ж після приготування.
Курка з морквою і цибулею в томатному соусі
Інгредієнти: оливкова олія - 2 ст. ложки; селера - 2-3 стебла; морква - 1-2 шт.; ріпчаста цибуля - 1 шт.; сіль, перець - за смаком; томати у власному соку - 1 банка; курячий бульйон - 1 ст.; свіжий базилік - 1 пучок; томатна паста - 1 ст. ложка; лавровий лист - 1 шт.; сушений чебрець - 1/2 ч. ложки; куряча грудка - 1 шт.; квасоля - 1 банка. Приготування У сотейнику на оливковій олії обсмажуємо селера, морква і цибуля. Як тільки цибуля стане прозорим додаємо сіль з перцем за смаком і заливаємо томати разом з соком. Слідом вливаємо бульйон, додаємо лавровий лист, базилік і чебрець. Кладемо нарізану шматочками курятину. Для більш вираженого смаку можна кинути столову ложку томатної пасти. Як тільки рідина в жаровні закипить, зменшуємо вогонь і тушкуємо все разом 25 хвилин. Після закінчення часу лавровий лист витягаємо, додаємо в жаровню квасоля і тушкуємо все ще 5 хвилин.