Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Індичка з яблуками

Індичка з яблуками

19-03-2015, 16:25
3 255
Індичка з яблуками
Індичка, фарширована яблуками, - це не тільки прикраса для святкового столу, але і блюдо, яке здатне нагодувати не один десяток гостей. Повозиться з індичкою доведеться, приховувати не будемо, адже ця масивна птах готується повільно, але хто забороняє вам приготувати шматочок індички з яблучної підливою?

Рецепт індички з яблуками по-американськи


Інгредієнти:

  • тушка індички - 65-7 кг;

  • вершкове масло - 2 ст. ложки;

  • шавлія - 1/4 ст.;

  • часник - 2 зубчики;

  • сіль, перець - по 1 ст. ложці;

  • яблука - 5 шт.;

  • червоний цибуля - 5 шт.


  • Приготування
    Духовку розігріваємо до 240 градусів. Тушку індички споліскуємо і обсушуємо паперовими рушниками зовні і всередині. Суху шкірку птиці змащуємо м'яким вершковим маслом. Розтираємо В ступці шавлія з часником, сіллю і перцем. Отриманою сумішшю натираємо шкірку птахи зверху, а залишки розподіляємо під шкірою і всередині порожнини. Ноги індички пов'язуємо щільною ниткою, кладемо тушку на деко і ставимо в розігріту духовку. Через 20 хвилин готування, зменшуємо температуру до 180 градусів і накриваємо грудку шаром фольги.
    Через годину дістаємо птицю з духовки, знімаємо з неї фольгу і розкладаємо по периметру листа цибуля та яблука. Готуємо індичку в духовці з яблуками ще приблизно 2 години, або до тих пір, поки соки з птиці, при протикании м'яса ножем, не стануть прозорими. Перед подачею індичці необхідно дати постояти ще 30 хвилин.

    Тушкована індичка з яблуками і чорносливом


    Інгредієнти:

  • ніжка індички - 1 шт.;

  • ріпчаста цибуля - 3 шт.;

  • часник - 2 зубчики;

  • свіжа петрушка - 3 ст. ложки;

  • тертий імбир - 1/4 ч. ложки;

  • мелений кумін - 1 ч. ложка;

  • мелений коріандр - 1 ч. ложка;

  • куркума - 1/4 ч. ложки;

  • паприка - 2 ч. ложки;

  • вершкове масло - 25 г;

  • курячий бульйон - 500 г;

  • яблука - 2 шт.;

  • чорнослив - 50 г;

  • свіжий коріандр.


  • Приготування
    Ніжку натираємо перетертим цибулею. часником, петрушкою і спеціями. Залишаємо м'ясо маринуватися добу в холодильнику. Після закінчення часу замариновану індичку обсмажуємо на вершковому маслі разом зі спеціями і цибулею, в яких вона маринувалася 7-10 хвилин. Обсмажену птицю заливаємо курячим бульйоном і залишаємо тушкувати при відкритій кришці 1 годину. Додаємо яблука і чорнослив, продовжуємо тушкувати птаха ще 25 хвилин, а після, відразу ж подаємо до столу зі свіжою зеленню.

    Філе індички з яблуками


    Інгредієнти:

  • філе індички - 300 г;

  • оливкова олія - 3 ст. ложки;

  • сіль, перець - за смаком;

  • свіжі яблука - 250 г;

  • свіжа журавлина - 250 г;

  • мед - 1 ст. ложка;

  • ріпчаста цибуля - 1/2 шт.;

  • волоський горіх (мелений) - 2 ч. ложки;

  • шавлія - 3-4 листочка;

  • лимонний сік - 1/2 ч. ложки;

  • коричневий цукор - 1 ст. ложка;

  • мелена кориця - 1/4 ч. ложки.


  • Приготування
    Філе індички посипаємо сіллю і перцем. В гусятниці розігріваємо 2 столові ложки олії і обсмажуємо індичку шкіркою вниз 4-5 хвилин. Залишаємо м'ясо охолонути на обробній дошці, після чого за допомогою гострого ножа розрізаємо індичку поперек на манер метелики.
    На сковороді розігріваємо масло й обсмажуємо на ньому нарізану цибулю близько 2 хвилин. Додаємо яблука і журавлину і продовжуємо готування ще 3 хвилини. Після наливаємо на сковорідку мед, додаємо цукор і корицю, тримаємо все на вогні ще хвилину. Поливаємо вміст сковороди соком лимона і чекаємо до тих пір, поки журавлина не
    Індичка з яблуками
    стане м'якою. В кінці готування до інших інгредієнтів відправляється подрібнений шавлія і горіхи. Готову начинку знімаємо з плити і залишаємо охолонути.
    Кладемо начинку поверх розрізу філе і складаємо обидві половинки м'яса зубочисткою. Ставимо страву в духовку. Індичка, запечена з яблуками буде готова через 12 хвилин, проведених при 180 градусах.
    Якщо ви хочете приготувати індичку з яблуками в мультиварці , то філе фаршироване слід запікати 30-35 хвилин в режимі "Випічка".
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Тушкована індичка з овочами
    Тушкована індичка з овочами
    Якщо ви стежите за фігурою, то наші сьогоднішні рецепти для вас. Пропонуємо вам зробити смачне і дієтичне блюдо - тушковану індичку з овочами.
    Індичка з апельсинами
    Індичка з апельсинами
    Індичка з апельсинами - дивовижне смачне блюдо, яке прикрасить будь-який святковий або різдвяний стіл. Ми пропонуємо вам кілька цікавих способів
    Тушкована індичка
    Тушкована індичка
    Тушкована індичка - чудове і ситне блюдо для сімейного обіду і вечері. Пропонуємо вашій увазі кілька досить простих і смачних рецептів цього
    Індичка, запечена у фользі
    Індичка, запечена у фользі
    Індичка - корисне м'ясо, за своїми смаковими якостями ні чим не уступає курці. І самим здоровим способом його приготування є запікання. І зараз ми
    Індичка з картоплею
    Індичка з картоплею
    Індичка з картоплею - чудове блюдо як для святкового, так і повсякденного столу. Приготувати його можна різними способами. Найбільш цікаві з них ми
    Індичка, запечена в рукаві
    Індичка, запечена в рукаві
    Індичка - корисне, дієтичне м'ясо, з якого можна приготувати безліч цікавих страв. І сьогодні мова піде про індички, запеченої в рукаві. Таке смачне