Індичка, фарширована яблуками, - це не тільки прикраса для святкового столу, але і блюдо, яке здатне нагодувати не один десяток гостей. Повозиться з індичкою доведеться, приховувати не будемо, адже ця масивна птах готується повільно, але хто забороняє вам приготувати шматочок індички з яблучної підливою?
Рецепт індички з яблуками по-американськи
Інгредієнти: тушка індички - 65-7 кг; вершкове масло - 2 ст. ложки; шавлія - 1/4 ст.; часник - 2 зубчики; сіль, перець - по 1 ст. ложці; яблука - 5 шт.; червоний цибуля - 5 шт. Приготування Духовку розігріваємо до 240 градусів. Тушку індички споліскуємо і обсушуємо паперовими рушниками зовні і всередині. Суху шкірку птиці змащуємо м'яким вершковим маслом. Розтираємо В ступці шавлія з часником, сіллю і перцем. Отриманою сумішшю натираємо шкірку птахи зверху, а залишки розподіляємо під шкірою і всередині порожнини. Ноги індички пов'язуємо щільною ниткою, кладемо тушку на деко і ставимо в розігріту духовку. Через 20 хвилин готування, зменшуємо температуру до 180 градусів і накриваємо грудку шаром фольги.
Через годину дістаємо птицю з духовки, знімаємо з неї фольгу і розкладаємо по периметру листа цибуля та яблука. Готуємо індичку в духовці з яблуками ще приблизно 2 години, або до тих пір, поки соки з птиці, при протикании м'яса ножем, не стануть прозорими. Перед подачею індичці необхідно дати постояти ще 30 хвилин.
Тушкована індичка з яблуками і чорносливом
Інгредієнти: ніжка індички - 1 шт.; ріпчаста цибуля - 3 шт.; часник - 2 зубчики; свіжа петрушка - 3 ст. ложки; тертий імбир - 1/4 ч. ложки; мелений кумін - 1 ч. ложка; мелений коріандр - 1 ч. ложка; куркума - 1/4 ч. ложки; паприка - 2 ч. ложки; вершкове масло - 25 г; курячий бульйон - 500 г; яблука - 2 шт.; чорнослив - 50 г; свіжий коріандр. Приготування Ніжку натираємо перетертим цибулею. часником, петрушкою і спеціями. Залишаємо м'ясо маринуватися добу в холодильнику. Після закінчення часу замариновану індичку обсмажуємо на вершковому маслі разом зі спеціями і цибулею, в яких вона маринувалася 7-10 хвилин. Обсмажену птицю заливаємо курячим бульйоном і залишаємо тушкувати при відкритій кришці 1 годину. Додаємо яблука і чорнослив, продовжуємо тушкувати птаха ще 25 хвилин, а після, відразу ж подаємо до столу зі свіжою зеленню.
Філе індички з яблуками
Інгредієнти: філе індички - 300 г; оливкова олія - 3 ст. ложки; сіль, перець - за смаком; свіжі яблука - 250 г; свіжа журавлина - 250 г; мед - 1 ст. ложка; ріпчаста цибуля - 1/2 шт.; волоський горіх (мелений) - 2 ч. ложки; шавлія - 3-4 листочка; лимонний сік - 1/2 ч. ложки; коричневий цукор - 1 ст. ложка; мелена кориця - 1/4 ч. ложки. Приготування Філе індички посипаємо сіллю і перцем. В гусятниці розігріваємо 2 столові ложки олії і обсмажуємо індичку шкіркою вниз 4-5 хвилин. Залишаємо м'ясо охолонути на обробній дошці, після чого за допомогою гострого ножа розрізаємо індичку поперек на манер метелики.
На сковороді розігріваємо масло й обсмажуємо на ньому нарізану цибулю близько 2 хвилин. Додаємо яблука і журавлину і продовжуємо готування ще 3 хвилини. Після наливаємо на сковорідку мед, додаємо цукор і корицю, тримаємо все на вогні ще хвилину. Поливаємо вміст сковороди соком лимона і чекаємо до тих пір, поки журавлина не
стане м'якою. В кінці готування до інших інгредієнтів відправляється подрібнений шавлія і горіхи. Готову начинку знімаємо з плити і залишаємо охолонути.
Кладемо начинку поверх розрізу філе і складаємо обидві половинки м'яса зубочисткою. Ставимо страву в духовку. Індичка, запечена з яблуками буде готова через 12 хвилин, проведених при 180 градусах.
Якщо ви хочете приготувати індичку з яблуками в мультиварці , то філе фаршироване слід запікати 30-35 хвилин в режимі "Випічка".