Пиріг з фаршем і картоплею
Пиріг з фаршем і картоплею - дуже смачне і ситне блюдо, яке запросто підійде до будь-якого столу: святкового або повсякденного. Пропонуємо вам кілька рецептів його приготування.
Інгредієнти:
Для тіста:
майонез Провансаль - 250 мл;
кефір - 500 мл;
сіль - щіпка;
цукор - 1 ч. ложка;
яйце - 2 шт.;
сода - щіпка;
борошно.
Для начинки:
картопля - 4 шт.;
м'ясний фарш - 300 г;
цибулина - 1 шт.;
олія рослинна;
спеції.
Приготування
У зручній ємності змішуємо майонез з сіллю, цукровим піском і яйцями. Потім вливаємо кефір, кидаємо соду і збиваємо масу міксером. Після цього поступово підсипаємо борошна, доводячи тісто до консистенції сметани. Цибулину і картоплю чистимо й нарізаємо тонкими кружечками. На сковороді пасеруємо спочатку протягом 3 хвилин цибулька, а потім додаємо м'ясний фарш, перемішуємо і обсмажуємо разом хвилин 5. Картопля опускаємо в киплячу воду на 1-2 хвилинки. Тепер беремо форму для випічки, добре промазуємо маслом, виливаємо частину тіста і викладаємо картопляні кружальця. Потім наливаємо ще трохи тесту, покриваємо м'ясною начинкою і знову заливаємо рештою тестом. Ставимо форму з пирогом з фаршем і картоплею в духовку пирогом в духовку і випікаємо на 200 градусах приблизно 15 хвилин, після чого зменшуємо температуру і підсмажуємо його ще 20 хвилин.
Інгредієнти:
Для тіста:
борошно - 5 ст. ложок;
яйце - 3 шт.;
сметана - 250 мл;
сода - щіпка.
Для начинки:
м'ясний фарш - 400 г;
свіжі гриби - 100 г;
картопля - 3 шт.;
цибулина - 2 шт.;
сир твердий - 50 г;
олія рослинна;
свіжа зелень.
Приготування
Гриби обробляємо, нарізаємо шматочками і обсмажуємо на сковороді в невеликій кількості рослинного масла. Потім додаємо дрібненько нашатковану цибулю і м'ясний фарш, солимо за смаком. Картоплю чистимо і натираємо на крупній терочке. Далі замішуємо однорідне тісто. Для цього яйця збиваємо міксером, кладемо сметану, додаємо борошно і соду. Викладаємо третю частину тіста в чашу мультиварки, змащену вершковим маслом, зверху рівномірно розподіляємо терту картоплю, потім фарш і зелень. Зверху присипаємо тертим сиром і виливаємо тісто. Ставимо в чашу мультиварки, закриваємо кришку, вибираємо режим «Випічка» і готуємо 1 годину. Після звукового сигналу акуратно виймаємо пиріг, остуджуємо і перекладаємо на тарілку з допомогою контейнера-пароварки.
Інгредієнти:
листкове тісто - 1 упаковка;
картопля - 4 шт.;
цибулина - 2 шт.;
яловичина - 600 г;
спеції.
Приготування
М'ясо яловичини зрізаємо з кісток і рубаємо разом зі шкіркою дрібно у фарш. Листкове тісто заздалегідь дістаємо з морозилки і залишаємо відтавати. У миску викладаємо фарш, додаємо спеції, перемішуємо і даємо йому постояти хвилин 15. Цим часом поки чистимо картоплю і шаткуємо його тонкими кружечками, товщиною близько 2 міліметрів. Очищений рубаємо цибулю півкільцями і злегка видавлюємо його руками. Листкове тісто виймаємо з упаковки, розрізаємо на 2 однакові частини і викладаємо на стіл, присипаний борошном. Розкачуємо його в тонкий пласт, перекладаємо у форму для випічки, промазану маслом. Зверху покриваємо його шаром картоплі, розділивши порцію навпіл. Поверх картоплі кладемо частину цибулі і фарш. Повторюємо шари знову, подсаливая їх за смаком, і накриваємо другим пластом тіста. Краї пирога добре защипуємо, по центру робимо невеликий надріз і ставимо деко в духовку, прогріту до 200°С. Випікаємо блюдо 20 хвилин, а потім зменшуємо температуру до 150°С і залишаємо листковий пиріг з картоплею фаршем ще на 20 хвилин.
Заливний пиріг з фаршем і картоплею
Інгредієнти:
Для тіста:
Для начинки:
Приготування
У зручній ємності змішуємо майонез з сіллю, цукровим піском і яйцями. Потім вливаємо кефір, кидаємо соду і збиваємо масу міксером. Після цього поступово підсипаємо борошна, доводячи тісто до консистенції сметани. Цибулину і картоплю чистимо й нарізаємо тонкими кружечками. На сковороді пасеруємо спочатку протягом 3 хвилин цибулька, а потім додаємо м'ясний фарш, перемішуємо і обсмажуємо разом хвилин 5. Картопля опускаємо в киплячу воду на 1-2 хвилинки. Тепер беремо форму для випічки, добре промазуємо маслом, виливаємо частину тіста і викладаємо картопляні кружальця. Потім наливаємо ще трохи тесту, покриваємо м'ясною начинкою і знову заливаємо рештою тестом. Ставимо форму з пирогом з фаршем і картоплею в духовку пирогом в духовку і випікаємо на 200 градусах приблизно 15 хвилин, після чого зменшуємо температуру і підсмажуємо його ще 20 хвилин.
Пиріг з фаршем і картоплею в мультиварці
Інгредієнти:
Для тіста:
Для начинки:
Приготування
Гриби обробляємо, нарізаємо шматочками і обсмажуємо на сковороді в невеликій кількості рослинного масла. Потім додаємо дрібненько нашатковану цибулю і м'ясний фарш, солимо за смаком. Картоплю чистимо і натираємо на крупній терочке. Далі замішуємо однорідне тісто. Для цього яйця збиваємо міксером, кладемо сметану, додаємо борошно і соду. Викладаємо третю частину тіста в чашу мультиварки, змащену вершковим маслом, зверху рівномірно розподіляємо терту картоплю, потім фарш і зелень. Зверху присипаємо тертим сиром і виливаємо тісто. Ставимо в чашу мультиварки, закриваємо кришку, вибираємо режим «Випічка» і готуємо 1 годину. Після звукового сигналу акуратно виймаємо пиріг, остуджуємо і перекладаємо на тарілку з допомогою контейнера-пароварки.
Пиріг з фаршем і картоплею з листкового тіста
Інгредієнти:
Приготування
М'ясо яловичини зрізаємо з кісток і рубаємо разом зі шкіркою дрібно у фарш. Листкове тісто заздалегідь дістаємо з морозилки і залишаємо відтавати. У миску викладаємо фарш, додаємо спеції, перемішуємо і даємо йому постояти хвилин 15. Цим часом поки чистимо картоплю і шаткуємо його тонкими кружечками, товщиною близько 2 міліметрів. Очищений рубаємо цибулю півкільцями і злегка видавлюємо його руками. Листкове тісто виймаємо з упаковки, розрізаємо на 2 однакові частини і викладаємо на стіл, присипаний борошном. Розкачуємо його в тонкий пласт, перекладаємо у форму для випічки, промазану маслом. Зверху покриваємо його шаром картоплі, розділивши порцію навпіл. Поверх картоплі кладемо частину цибулі і фарш. Повторюємо шари знову, подсаливая їх за смаком, і накриваємо другим пластом тіста. Краї пирога добре защипуємо, по центру робимо невеликий надріз і ставимо деко в духовку, прогріту до 200°С. Випікаємо блюдо 20 хвилин, а потім зменшуємо температуру до 150°С і залишаємо листковий пиріг з картоплею фаршем ще на 20 хвилин.
Рекомендуємо добрі рецепти
Курник з картоплею
Курник - це смачний пиріг з курячої начинкою, який чудово прикрасить будь-який святковий стіл. Раніше його готували тільки на весілля. Його робили на
Курник з картоплею і куркою
Класичний курник зазвичай готується з використанням круп, основні - гречка і рис. Не дивлячись на це ще більш смачні пироги виходять з начинкою на
Пиріг з грибами і картоплею
Пиріг з грибами і картоплею - смачне і ситне блюдо, яке чудово підійде для сімейного обіду у вихідний день. У нашій статті ми зібрали кілька
Пиріг-перевертиш з грибами
Пироги-перевертні можуть бути як приємними, так і не солодкими. Вони виходять досить смачними, соковитими і готувати досить просто. І зараз ми вам
Пиріг-перевертиш з фаршем
Пироги-перевертні можуть бути не тільки десертними, начебто яблучного татена, але і досить поживними - м'ясними. І сьогодні ми розповімо, як
Капустяний пиріг рецепт
Ситний, ароматний капустяний пиріг - традиційне російське блюдо, чудово підійде до обіду або просто до чаю. Такий пиріг готувати досить просто,