Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Пиріг з фаршем і картоплею

Пиріг з фаршем і картоплею

19-03-2015, 18:54
1 430
Пиріг з фаршем і картоплею
Пиріг з фаршем і картоплею - дуже смачне і ситне блюдо, яке запросто підійде до будь-якого столу: святкового або повсякденного. Пропонуємо вам кілька рецептів його приготування.

Заливний пиріг з фаршем і картоплею


Інгредієнти:
Для тіста:

  • майонез Провансаль - 250 мл;

  • кефір - 500 мл;

  • сіль - щіпка;

  • цукор - 1 ч. ложка;

  • яйце - 2 шт.;

  • сода - щіпка;

  • борошно.


  • Для начинки:

  • картопля - 4 шт.;

  • м'ясний фарш - 300 г;

  • цибулина - 1 шт.;

  • олія рослинна;

  • спеції.


  • Приготування
    У зручній ємності змішуємо майонез з сіллю, цукровим піском і яйцями. Потім вливаємо кефір, кидаємо соду і збиваємо масу міксером. Після цього поступово підсипаємо борошна, доводячи тісто до консистенції сметани. Цибулину і картоплю чистимо й нарізаємо тонкими кружечками. На сковороді пасеруємо спочатку протягом 3 хвилин цибулька, а потім додаємо м'ясний фарш, перемішуємо і обсмажуємо разом хвилин 5. Картопля опускаємо в киплячу воду на 1-2 хвилинки. Тепер беремо форму для випічки, добре промазуємо маслом, виливаємо частину тіста і викладаємо картопляні кружальця. Потім наливаємо ще трохи тесту, покриваємо м'ясною начинкою і знову заливаємо рештою тестом. Ставимо форму з пирогом з фаршем і картоплею в духовку пирогом в духовку і випікаємо на 200 градусах приблизно 15 хвилин, після чого зменшуємо температуру і підсмажуємо його ще 20 хвилин.

    Пиріг з фаршем і картоплею в мультиварці


    Інгредієнти:
    Для тіста:

  • борошно - 5 ст. ложок;

  • яйце - 3 шт.;

  • сметана - 250 мл;

  • сода - щіпка.


  • Для начинки:

  • м'ясний фарш - 400 г;

  • свіжі гриби - 100 г;

  • картопля - 3 шт.;

  • цибулина - 2 шт.;

  • сир твердий - 50 г;

  • олія рослинна;

  • свіжа зелень.


  • Приготування
    Гриби обробляємо, нарізаємо шматочками і обсмажуємо на сковороді в невеликій кількості рослинного масла. Потім додаємо дрібненько нашатковану цибулю і м'ясний фарш, солимо за смаком. Картоплю чистимо і натираємо на крупній терочке. Далі замішуємо однорідне тісто. Для цього яйця збиваємо міксером, кладемо сметану, додаємо борошно і соду. Викладаємо третю частину тіста в чашу мультиварки, змащену вершковим маслом, зверху рівномірно розподіляємо терту картоплю, потім фарш і зелень. Зверху присипаємо тертим сиром і виливаємо тісто. Ставимо в чашу мультиварки, закриваємо кришку, вибираємо режим «Випічка» і готуємо 1 годину. Після звукового сигналу акуратно виймаємо пиріг, остуджуємо і перекладаємо на тарілку з допомогою контейнера-пароварки.

    Пиріг з фаршем і картоплею з листкового тіста


    Інгредієнти:

  • листкове тісто - 1 упаковка;

  • картопля - 4 шт.;

  • цибулина - 2 шт.;

  • яловичина - 600 г;

  • спеції.


  • Приготування
    М'ясо яловичини зрізаємо з кісток і рубаємо разом зі шкіркою дрібно у фарш. Листкове тісто заздалегідь дістаємо з морозилки і залишаємо відтавати. У миску викладаємо фарш, додаємо спеції, перемішуємо і даємо йому постояти хвилин 15. Цим часом поки чистимо картоплю і шаткуємо його тонкими кружечками, товщиною близько 2 міліметрів. Очищений рубаємо цибулю півкільцями і злегка видавлюємо його руками.
    Пиріг з фаршем і картоплею
    Листкове тісто виймаємо з упаковки, розрізаємо на 2 однакові частини і викладаємо на стіл, присипаний борошном. Розкачуємо його в тонкий пласт, перекладаємо у форму для випічки, промазану маслом. Зверху покриваємо його шаром картоплі, розділивши порцію навпіл. Поверх картоплі кладемо частину цибулі і фарш. Повторюємо шари знову, подсаливая їх за смаком, і накриваємо другим пластом тіста. Краї пирога добре защипуємо, по центру робимо невеликий надріз і ставимо деко в духовку, прогріту до 200°С. Випікаємо блюдо 20 хвилин, а потім зменшуємо температуру до 150°С і залишаємо листковий пиріг з картоплею фаршем ще на 20 хвилин.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Курник з картоплею
    Курник з картоплею
    Курник - це смачний пиріг з курячої начинкою, який чудово прикрасить будь-який святковий стіл. Раніше його готували тільки на весілля. Його робили на
    Курник з картоплею і куркою
    Курник з картоплею і куркою
    Класичний курник зазвичай готується з використанням круп, основні - гречка і рис. Не дивлячись на це ще більш смачні пироги виходять з начинкою на
    Пиріг з грибами і картоплею
    Пиріг з грибами і картоплею
    Пиріг з грибами і картоплею - смачне і ситне блюдо, яке чудово підійде для сімейного обіду у вихідний день. У нашій статті ми зібрали кілька
    Пиріг-перевертиш з грибами
    Пиріг-перевертиш з грибами
    Пироги-перевертні можуть бути як приємними, так і не солодкими. Вони виходять досить смачними, соковитими і готувати досить просто. І зараз ми вам
    Пиріг-перевертиш з фаршем
    Пиріг-перевертиш з фаршем
    Пироги-перевертні можуть бути не тільки десертними, начебто яблучного татена, але і досить поживними - м'ясними. І сьогодні ми розповімо, як
    Капустяний пиріг рецепт
    Капустяний пиріг рецепт
    Ситний, ароматний капустяний пиріг - традиційне російське блюдо, чудово підійде до обіду або просто до чаю. Такий пиріг готувати досить просто,