Пиріг з фаршем і картоплею - дуже смачне і ситне блюдо, яке запросто підійде до будь-якого столу: святкового або повсякденного. Пропонуємо вам кілька рецептів його приготування.
Заливний пиріг з фаршем і картоплею
Інгредієнти: Для тіста:
майонез Провансаль - 250 мл; кефір - 500 мл; сіль - щіпка; цукор - 1 ч. ложка; яйце - 2 шт.; сода - щіпка; борошно. Для начинки:
картопля - 4 шт.; м'ясний фарш - 300 г; цибулина - 1 шт.; олія рослинна; спеції. Приготування У зручній ємності змішуємо майонез з сіллю, цукровим піском і яйцями. Потім вливаємо кефір, кидаємо соду і збиваємо масу міксером. Після цього поступово підсипаємо борошна, доводячи тісто до консистенції сметани. Цибулину і картоплю чистимо й нарізаємо тонкими кружечками. На сковороді пасеруємо спочатку протягом 3 хвилин цибулька, а потім додаємо м'ясний фарш, перемішуємо і обсмажуємо разом хвилин 5. Картопля опускаємо в киплячу воду на 1-2 хвилинки. Тепер беремо форму для випічки, добре промазуємо маслом, виливаємо частину тіста і викладаємо картопляні кружальця. Потім наливаємо ще трохи тесту, покриваємо м'ясною начинкою і знову заливаємо рештою тестом. Ставимо форму з пирогом з фаршем і картоплею в духовку пирогом в духовку і випікаємо на 200 градусах приблизно 15 хвилин, після чого зменшуємо температуру і підсмажуємо його ще 20 хвилин.
Пиріг з фаршем і картоплею в мультиварці
Інгредієнти: Для тіста:
борошно - 5 ст. ложок; яйце - 3 шт.; сметана - 250 мл; сода - щіпка. Для начинки:
м'ясний фарш - 400 г; свіжі гриби - 100 г; картопля - 3 шт.; цибулина - 2 шт.; сир твердий - 50 г; олія рослинна; свіжа зелень. Приготування Гриби обробляємо, нарізаємо шматочками і обсмажуємо на сковороді в невеликій кількості рослинного масла. Потім додаємо дрібненько нашатковану цибулю і м'ясний фарш, солимо за смаком. Картоплю чистимо і натираємо на крупній терочке. Далі замішуємо однорідне тісто. Для цього яйця збиваємо міксером, кладемо сметану, додаємо борошно і соду. Викладаємо третю частину тіста в чашу мультиварки, змащену вершковим маслом, зверху рівномірно розподіляємо терту картоплю, потім фарш і зелень. Зверху присипаємо тертим сиром і виливаємо тісто. Ставимо в чашу мультиварки, закриваємо кришку, вибираємо режим «Випічка» і готуємо 1 годину. Після звукового сигналу акуратно виймаємо пиріг, остуджуємо і перекладаємо на тарілку з допомогою контейнера-пароварки.
Пиріг з фаршем і картоплею з листкового тіста
Інгредієнти: листкове тісто - 1 упаковка; картопля - 4 шт.; цибулина - 2 шт.; яловичина - 600 г; спеції. Приготування М'ясо яловичини зрізаємо з кісток і рубаємо разом зі шкіркою дрібно у фарш. Листкове тісто заздалегідь дістаємо з морозилки і залишаємо відтавати. У миску викладаємо фарш, додаємо спеції, перемішуємо і даємо йому постояти хвилин 15. Цим часом поки чистимо картоплю і шаткуємо його тонкими кружечками, товщиною близько 2 міліметрів. Очищений рубаємо цибулю півкільцями і злегка видавлюємо його руками.

Листкове тісто виймаємо з упаковки, розрізаємо на 2 однакові частини і викладаємо на стіл, присипаний борошном. Розкачуємо його в тонкий пласт, перекладаємо у форму для випічки, промазану маслом. Зверху покриваємо його шаром картоплі, розділивши порцію навпіл. Поверх картоплі кладемо частину цибулі і фарш. Повторюємо шари знову, подсаливая їх за смаком, і накриваємо другим пластом тіста. Краї пирога добре защипуємо, по центру робимо невеликий надріз і ставимо деко в духовку, прогріту до 200°С. Випікаємо блюдо 20 хвилин, а потім зменшуємо температуру до 150°С і залишаємо листковий пиріг з картоплею фаршем ще на 20 хвилин.