Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Капустяний пиріг рецепт

Капустяний пиріг рецепт

19-03-2015, 18:45
5 078
Капустяний пиріг рецепт
Не знаєте, що зробити ситного до чаю? Ми розповімо вам, як приготувати смачний і корисний капустяний пиріг, який оцінять по достоїнству.

Капустяний пиріг на кефірі


Інгредієнти:
Для тіста:

  • кефір - 1 склянка;

  • розпушувач - щіпка;

  • яйце - 2 шт.;

  • борошно - 200 г;

  • цукровий пісок - 1 ч. ложка.


  • Для начинки:

  • білокачанна капуста - 500 г;

  • масло вершкове - 100 г;

  • свіжа зелень;

  • спеції.


  • Приготування
    Отже, спочатку давайте зробимо начинку: молоду січемо капусту соломкою, посипаємо сіллю, додаємо подрібнену зелень, поливаємо розтопленим вершковим маслом і добре перемішуємо. Яйця вспушиваем з сіллю і цукром, вливаємо кефір, додаємо розпушувач і борошно. Ретельно все перемішуємо, щоб вийшло густувате тісто. У жароміцну форму викладаємо капусту, зверху виливаємо тісто і розрівнюємо все ложкою. Відправляємо в розігріту духовку хвилин на 35. Готовий пиріг акуратно перевертаємо на тарілку, даємо йому трохи охолонути і подаємо до столу!

    Заливний капустяний пиріг


    Інгредієнти:

  • білокачанна капуста - 200 г;

  • майонез - 60 мл;

  • білий кунжут - 1 ст. ложка;

  • масло вершкове - 10 г;

  • борошно - 90 г;

  • розпушувач - щіпка;

  • сметана - 130 мл;

  • яйце - 3 шт.;

  • спеції.


  • Приготування
    Готуємо всі необхідні продукти: білокачанну капусту шаткуємо. У миску розбиваємо яйця, додаємо трохи солі і збиваємо міксером. Кладемо сметану і майонез. У миску сіємо борошно разом з розпушувачем і перемішуємо до однорідності. У форму для запікання, змащену вершковим маслом, викладаємо капусту, заливаємо зверху тістом і посипаємо білим кунжутом. Випікаємо капустяний пиріг на сметані 35 хвилин при температурі 180°С.

    Капустяний пиріг із дріжджового тіста


    Інгредієнти:
    Для тіста:

  • масло вершкове - 200 г;

  • молоко - 100 мл;

  • дріжджі сухі - 1 ч. ложка;

  • борошно - 500 г;

  • цукор - 3 ч. ложки.


  • Для начинки:

  • капуста свіжа - 600 г;

  • яйце - 2 шт.;

  • спеції.


  • Приготування
    Яйця варимо круто, чистимо і подрібнюємо. Капусту дрібненько шаткуємо і хвилин на 10 заливаємо окропом. Потім відкидаємо її в друшляк, промиваємо і віджимаємо руками. Після цього змішуємо з нарізаними яйцями, солимо і перчимо за смаком. У каструлі розтоплюємо вершкове масло, а потім знімаємо з вогню, висипаємо борошно і ретельно розмішуємо. Дріжджі і цукор розводимо швиденько в теплому молоці і як тільки з'являться бульбашки, змішуємо з борошняною сумішшю і перемішуємо. Тісто ділимо на 2 рівні частини і викладаємо одну половинку за формою. Далі покриваємо рівномірно начинкою і накриваємо залишилися тестом. Випікаємо в духовці приблизно 30 хвилин до хрусткої скоринки.

    Рецепт капустяного пирога з фаршем


    Інгредієнти:

  • свіжа капуста - 05 вилка;

  • м'ясний фарш - 400 г;

  • кефір - 1 склянка;

  • борошно - 8 ст. ложок;

  • майонез - 1 ст.;

  • яйце - 3 шт.;

  • сода - щіпка;

  • спеції.


  • Приготування
    Рецепт капустяного пирога з фаршем досить простий. Кефір заздалегідь виймаємо з холодильника і залишаємо розморожуватися, а свіжу капусту дрібно шаткуємо, або подрібнюємо у блендері.
    Капустяний пиріг рецепт
    Потім капусту протушиваем на слабенькому вогні з додаванням невеликої кількості води. Як тільки рідина почне закипати, зменшуємо полум'я, і тримаємо капусту під закритою кришкою ще кілька хвилин. Не втрачаючи часу дарма, обсмажуємо окремо м'ясний фарш, солимо і перчимо його на смак. Далі висипаємо його у капусту, додаємо зелень і вимикаємо газ. Тепер давайте займемося приготуванням тіста. У мисці збиваємо яйця, вливаємо кефір і майонез. Додаємо гашену соду, і поступово домішуємо до рідких компонентів борошно і спеції. Збиваємо все міксером і виливаємо частину тіста у форму. Розподіляємо зверху капустяну начинку, заливаємо залишками тіста і випікаємо пиріг до готовності.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Заливний пиріг з капустою
    Заливний пиріг з капустою
    Заливний пиріг - це смачне і ніжне блюдо, яке отримало свою назву завдяки рідкого тесту, яким буквально заливають начинку. Вона може бути з чого
    Пиріг з капустою і яйцем
    Пиріг з капустою і яйцем
    Всі ми любимо пироги. Їх готують з різними начинками: м'ясними, рибними, овочевими та солодкими. І сьогодні ми розповімо, як зробити дивовижний пиріг
    Капустяний пиріг на швидку руку
    Капустяний пиріг на швидку руку
    Іноді наше бажання спекти пиріг зникає при думці,що доведеться довго возитися з приготуванням. З нашими рецептами приготувати капустяний пиріг на
    Пиріг з капустою на кефірі
    Пиріг з капустою на кефірі
    Пиріг з капустою - це корисний і ситний обід, і зробити його можна досить швидко. А якщо його приготувати на кефірі, то він ще вийде дуже ніжним. Ну,
    Пиріг з капустою в мультиварці
    Пиріг з капустою в мультиварці
    Хто з нас не любить пироги?! Їх готують з різними начинками: м'ясними, овочевими, солодкими. І сьогодні ми пропонуємо вам зробити дивовижний пиріг з