Заливний пиріг з капустою
Заливні, або наливні пироги, отримали свою назву завдяки рідкого тесту, яким буквально заливають начинку. Начинка може складатися фактично з чого завгодно: м'яса, риби, овочів та іншого. У цій статті ми розберемо кілька рецептів заливного пирога з капустою - смачного і ніжного страви, яке стане чудовою закускою в святковий, або буденний день.
Почнемо, як завжди, з експрес варіанти страви, для самих ледачих, або поспішають господинь.
Інгредієнти:
Для тіста:
борошно - 1/2 ст.;
масло вершкове - 100 г;
яйця - 2 шт.;
сода - 1 ч. ложка;
оцет - 2 ч. ложка;
сіль - за смаком;
сметана - 400 р.
Для начинки:
капуста - 1 качан (500-600 г);
рослинне масло - для смаження;
сіль, перець - за смаком.
Приготування
Починаємо приготування з начинки. Капусту шаткуємо як можна дрібніше і обсмажуємо на рослинному маслі. Додаємо в сковороду бульйон і тушкуємо начинку, гарненько приправивши, до м'якості. При бажанні, можна додати пару столових ложок кетчупу або томатної пасти.
Для тіста яйця збиваємо зі сметаною і м'яким вершковим маслом, додаємо сіль, просіяне борошно, ще раз перемішуємо. Для пишності і м'якості тіста, додаємо в нього чайну ложку гашеної оцтом соди.
Тушковану капусту викладаємо на дно форми для випікання, заливаємо тістом і готуємо при 200 градусах 40 хвилин.
Для тих, хто любить повозитися на кухні, пропонуємо ускладнений рецепт улюбленого пирога. У ньому використовується два різних види тіста, завдяки чому закуска набуває особливу «родзинку» за рахунок різниці текстур.
Інгредієнти:
Для першого тесту:
борошно - 1 1/2 ст.;
яйце - 1 шт.;
вершкове масло - 100 г;
вода - 2 ст. ложки;
розпушувач - 1 ч. ложка.
Для тіста заливки:
майонез - 200 г;
борошно - 100 г;
яйце - 1 шт.;
розпушувач - 1 ч. ложка.
Для начинки:
капуста - 200 г;
цибуля - 1 шт.;
гриби - 100 г;
сіль, перець - за смаком.
Приготування
Почнемо готувати заливні пироги з капустою з начинки: капусту тушкуємо і змішуємо з пассеровкой з цибулі і грибів, солимо і перчимо нашу начинку.
Перша (основна) тісто замішуємо наступним чином: борошно і розпушувач змішуємо і перетираємо з холодним маслом в крихту. Додаємо в тісто воду і яйце, знову вимішуємо, обертаємо плівкою і залишаємо в холодильнику.
Поки основа охолоджується - приготуємо заливку: майонез змішуємо з яйцем і розпушувачем, і додаємо борошно.
Охолоджене основне тісто розкачуємо і викладаємо у форму діаметром 25 см, наколюємо його виделкою і відправляємо запікатися при 200 градусах на 10 хвилин. По закінченню часу розподіляємо начинку по основі і заливаємо пиріг другим видом тіста. Відправляємо пиріг готуватися при 180 градусах ще 20-25 хвилин.
Готову страву охолоджуємо, а потім витягаємо з форми і подаємо до столу.
Такий пиріг можна приготувати у форматі цілого страви, або невеликих порційних кексів.
Інгредієнти:
Для тіста:
борошно - 1/2 ст.;
кефір - 1/2 ст.;
яйця - 2 шт.;
розпушувач - 1/2 ч. ложки;
сіль - щіпка.
Для начинки:
капуста - 200 г;
варені яйця - 3 шт.;
вершкове масло - 1 ст. ложка;
зелень - за смаком;
сіль, перець - за смаком.
Приготування
Капусту дрібно нарізаємо і тушкуємо до м'якості.
Поки начинка готується, замішуємо тісто: яйця змішуємо з майонезом, додаємо борошно, кефір і розпушувач - виходить негусте ніжне тісто.
Тушковану капусту змішуємо з нарізаними вареними яйцями. Виливаємо Половину тіста в змащену маслом форму, зверху розподіляємо начинку і заливаємо тісто. Випікаємо пиріг при 180 градусах 35-40 хвилин.
Швидкий заливний пиріг з капустою
Почнемо, як завжди, з експрес варіанти страви, для самих ледачих, або поспішають господинь.
Інгредієнти:
Для тіста:
Для начинки:
Приготування
Починаємо приготування з начинки. Капусту шаткуємо як можна дрібніше і обсмажуємо на рослинному маслі. Додаємо в сковороду бульйон і тушкуємо начинку, гарненько приправивши, до м'якості. При бажанні, можна додати пару столових ложок кетчупу або томатної пасти.
Для тіста яйця збиваємо зі сметаною і м'яким вершковим маслом, додаємо сіль, просіяне борошно, ще раз перемішуємо. Для пишності і м'якості тіста, додаємо в нього чайну ложку гашеної оцтом соди.
Тушковану капусту викладаємо на дно форми для випікання, заливаємо тістом і готуємо при 200 градусах 40 хвилин.
Рецепт холодцю пирога з капустою з двома видами тіста
Для тих, хто любить повозитися на кухні, пропонуємо ускладнений рецепт улюбленого пирога. У ньому використовується два різних види тіста, завдяки чому закуска набуває особливу «родзинку» за рахунок різниці текстур.
Інгредієнти:
Для першого тесту:
Для тіста заливки:
Для начинки:
Приготування
Почнемо готувати заливні пироги з капустою з начинки: капусту тушкуємо і змішуємо з пассеровкой з цибулі і грибів, солимо і перчимо нашу начинку.
Перша (основна) тісто замішуємо наступним чином: борошно і розпушувач змішуємо і перетираємо з холодним маслом в крихту. Додаємо в тісто воду і яйце, знову вимішуємо, обертаємо плівкою і залишаємо в холодильнику.
Поки основа охолоджується - приготуємо заливку: майонез змішуємо з яйцем і розпушувачем, і додаємо борошно.
Охолоджене основне тісто розкачуємо і викладаємо у форму діаметром 25 см, наколюємо його виделкою і відправляємо запікатися при 200 градусах на 10 хвилин. По закінченню часу розподіляємо начинку по основі і заливаємо пиріг другим видом тіста. Відправляємо пиріг готуватися при 180 градусах ще 20-25 хвилин.
Готову страву охолоджуємо, а потім витягаємо з форми і подаємо до столу.
Ніжний заливний пиріг з капустою і яйцем
Такий пиріг можна приготувати у форматі цілого страви, або невеликих порційних кексів.
Інгредієнти:
Для тіста:
Для начинки:
Приготування
Капусту дрібно нарізаємо і тушкуємо до м'якості.
Поки начинка готується, замішуємо тісто: яйця змішуємо з майонезом, додаємо борошно, кефір і розпушувач - виходить негусте ніжне тісто.
Тушковану капусту змішуємо з нарізаними вареними яйцями. Виливаємо Половину тіста в змащену маслом форму, зверху розподіляємо начинку і заливаємо тісто. Випікаємо пиріг при 180 градусах 35-40 хвилин.
Рекомендуємо добрі рецепти
Пиріг з капустою на майонезі
Пиріг з капустою на майонезі - це швидкий і смачний варіант обіду або вечері. Готувати начинку і тісто досить просто, і ми пропонуємо вам 2 цікавих
Пиріг з капустою і яйцем
Всі ми любимо пироги. Їх готують з різними начинками: м'ясними, рибними, овочевими та солодкими. І сьогодні ми розповімо, як зробити дивовижний пиріг
Капустяний пиріг на швидку руку
Іноді наше бажання спекти пиріг зникає при думці,що доведеться довго возитися з приготуванням. З нашими рецептами приготувати капустяний пиріг на
Пиріг з капустою на кефірі
Пиріг з капустою - це корисний і ситний обід, і зробити його можна досить швидко. А якщо його приготувати на кефірі, то він ще вийде дуже ніжним. Ну,
Пиріг з капустою в мультиварці
Хто з нас не любить пироги?! Їх готують з різними начинками: м'ясними, овочевими, солодкими. І сьогодні ми пропонуємо вам зробити дивовижний пиріг з