Вернуться назад Распечатать

Заливний пиріг з капустою

Заливний пиріг з капустою
Заливні, або наливні пироги, отримали свою назву завдяки рідкого тесту, яким буквально заливають начинку. Начинка може складатися фактично з чого завгодно: м'яса, риби, овочів та іншого. У цій статті ми розберемо кілька рецептів заливного пирога з капустою - смачного і ніжного страви, яке стане чудовою закускою в святковий, або буденний день.

Швидкий заливний пиріг з капустою


Почнемо, як завжди, з експрес варіанти страви, для самих ледачих, або поспішають господинь.
Інгредієнти:
Для тіста:

  • борошно - 1/2 ст.;

  • масло вершкове - 100 г;

  • яйця - 2 шт.;

  • сода - 1 ч. ложка;

  • оцет - 2 ч. ложка;

  • сіль - за смаком;

  • сметана - 400 р.


  • Для начинки:

  • капуста - 1 качан (500-600 г);

  • рослинне масло - для смаження;

  • сіль, перець - за смаком.


  • Приготування
    Починаємо приготування з начинки. Капусту шаткуємо як можна дрібніше і обсмажуємо на рослинному маслі. Додаємо в сковороду бульйон і тушкуємо начинку, гарненько приправивши, до м'якості. При бажанні, можна додати пару столових ложок кетчупу або томатної пасти.
    Для тіста яйця збиваємо зі сметаною і м'яким вершковим маслом, додаємо сіль, просіяне борошно, ще раз перемішуємо. Для пишності і м'якості тіста, додаємо в нього чайну ложку гашеної оцтом соди.
    Тушковану капусту викладаємо на дно форми для випікання, заливаємо тістом і готуємо при 200 градусах 40 хвилин.

    Рецепт холодцю пирога з капустою з двома видами тіста


    Для тих, хто любить повозитися на кухні, пропонуємо ускладнений рецепт улюбленого пирога. У ньому використовується два різних види тіста, завдяки чому закуска набуває особливу «родзинку» за рахунок різниці текстур.
    Інгредієнти:
    Для першого тесту:

  • борошно - 1 1/2 ст.;

  • яйце - 1 шт.;

  • вершкове масло - 100 г;

  • вода - 2 ст. ложки;

  • розпушувач - 1 ч. ложка.


  • Для тіста заливки:

  • майонез - 200 г;

  • борошно - 100 г;

  • яйце - 1 шт.;

  • розпушувач - 1 ч. ложка.


  • Для начинки:

  • капуста - 200 г;

  • цибуля - 1 шт.;

  • гриби - 100 г;

  • сіль, перець - за смаком.


  • Приготування
    Почнемо готувати заливні пироги з капустою з начинки: капусту тушкуємо і змішуємо з пассеровкой з цибулі і грибів, солимо і перчимо нашу начинку.
    Перша (основна) тісто замішуємо наступним чином: борошно і розпушувач змішуємо і перетираємо з холодним маслом в крихту. Додаємо в тісто воду і яйце, знову вимішуємо, обертаємо плівкою і залишаємо в холодильнику.
    Поки основа охолоджується - приготуємо заливку: майонез змішуємо з яйцем і розпушувачем, і додаємо борошно.
    Охолоджене основне тісто розкачуємо і викладаємо у форму діаметром 25 см, наколюємо його виделкою і відправляємо запікатися при 200 градусах на 10 хвилин. По закінченню часу розподіляємо начинку по основі і заливаємо пиріг другим видом тіста. Відправляємо пиріг готуватися при 180 градусах ще 20-25 хвилин.
    Готову страву охолоджуємо, а потім витягаємо з форми і подаємо до столу.

    Ніжний заливний пиріг з капустою і яйцем


    Такий пиріг можна приготувати у форматі цілого страви, або невеликих порційних кексів.
    Інгредієнти:
    Для тіста:

  • борошно - 1/2 ст.;

  • кефір - 1/2 ст.;

  • яйця - 2 шт.;

  • розпушувач - 1/2 ч. ложки;

  • сіль - щіпка.


  • Для начинки:

  • капуста - 200 г;

  • варені яйця - 3 шт.;

  • вершкове масло - 1 ст. ложка;

  • зелень - за смаком;

  • Заливний пиріг з капустою

  • сіль, перець - за смаком.


  • Приготування
    Капусту дрібно нарізаємо і тушкуємо до м'якості.
    Поки начинка готується, замішуємо тісто: яйця змішуємо з майонезом, додаємо борошно, кефір і розпушувач - виходить негусте ніжне тісто.
    Тушковану капусту змішуємо з нарізаними вареними яйцями. Виливаємо Половину тіста в змащену маслом форму, зверху розподіляємо начинку і заливаємо тісто. Випікаємо пиріг при 180 градусах 35-40 хвилин.