Не знаєте, що зробити ситного до чаю? Ми розповімо вам, як приготувати смачний і корисний капустяний пиріг, який оцінять по достоїнству.
Капустяний пиріг на кефірі
Інгредієнти: Для тіста:
кефір - 1 склянка; розпушувач - щіпка; яйце - 2 шт.; борошно - 200 г; цукровий пісок - 1 ч. ложка. Для начинки:
білокачанна капуста - 500 г; масло вершкове - 100 г; свіжа зелень; спеції. Приготування Отже, спочатку давайте зробимо начинку: молоду січемо капусту соломкою, посипаємо сіллю, додаємо подрібнену зелень, поливаємо розтопленим вершковим маслом і добре перемішуємо. Яйця вспушиваем з сіллю і цукром, вливаємо кефір, додаємо розпушувач і борошно. Ретельно все перемішуємо, щоб вийшло густувате тісто. У жароміцну форму викладаємо капусту, зверху виливаємо тісто і розрівнюємо все ложкою. Відправляємо в розігріту духовку хвилин на 35. Готовий пиріг акуратно перевертаємо на тарілку, даємо йому трохи охолонути і подаємо до столу!
Заливний капустяний пиріг
Інгредієнти: білокачанна капуста - 200 г; майонез - 60 мл; білий кунжут - 1 ст. ложка; масло вершкове - 10 г; борошно - 90 г; розпушувач - щіпка; сметана - 130 мл; яйце - 3 шт.; спеції. Приготування Готуємо всі необхідні продукти: білокачанну капусту шаткуємо. У миску розбиваємо яйця, додаємо трохи солі і збиваємо міксером. Кладемо сметану і майонез. У миску сіємо борошно разом з розпушувачем і перемішуємо до однорідності. У форму для запікання, змащену вершковим маслом, викладаємо капусту, заливаємо зверху тістом і посипаємо білим кунжутом. Випікаємо капустяний пиріг на сметані 35 хвилин при температурі 180°С.
Капустяний пиріг із дріжджового тіста
Інгредієнти: Для тіста:
масло вершкове - 200 г; молоко - 100 мл; дріжджі сухі - 1 ч. ложка; борошно - 500 г; цукор - 3 ч. ложки. Для начинки:
капуста свіжа - 600 г; яйце - 2 шт.; спеції. Приготування Яйця варимо круто, чистимо і подрібнюємо. Капусту дрібненько шаткуємо і хвилин на 10 заливаємо окропом. Потім відкидаємо її в друшляк, промиваємо і віджимаємо руками. Після цього змішуємо з нарізаними яйцями, солимо і перчимо за смаком. У каструлі розтоплюємо вершкове масло, а потім знімаємо з вогню, висипаємо борошно і ретельно розмішуємо. Дріжджі і цукор розводимо швиденько в теплому молоці і як тільки з'являться бульбашки, змішуємо з борошняною сумішшю і перемішуємо. Тісто ділимо на 2 рівні частини і викладаємо одну половинку за формою. Далі покриваємо рівномірно начинкою і накриваємо залишилися тестом. Випікаємо в духовці приблизно 30 хвилин до хрусткої скоринки.
Рецепт капустяного пирога з фаршем
Інгредієнти: свіжа капуста - 05 вилка; м'ясний фарш - 400 г; кефір - 1 склянка; борошно - 8 ст. ложок; майонез - 1 ст.; яйце - 3 шт.; сода - щіпка; спеції. Приготування Рецепт капустяного пирога з фаршем досить простий. Кефір заздалегідь виймаємо з холодильника і залишаємо розморожуватися, а свіжу капусту дрібно шаткуємо, або подрібнюємо у блендері.
Потім капусту протушиваем на слабенькому вогні з додаванням невеликої кількості води. Як тільки рідина почне закипати, зменшуємо полум'я, і тримаємо капусту під закритою кришкою ще кілька хвилин. Не втрачаючи часу дарма, обсмажуємо окремо м'ясний фарш, солимо і перчимо його на смак. Далі висипаємо його у капусту, додаємо зелень і вимикаємо газ. Тепер давайте займемося приготуванням тіста. У мисці збиваємо яйця, вливаємо кефір і майонез. Додаємо гашену соду, і поступово домішуємо до рідких компонентів борошно і спеції. Збиваємо все міксером і виливаємо частину тіста у форму. Розподіляємо зверху капустяну начинку, заливаємо залишками тіста і випікаємо пиріг до готовності.