Пиріг з рисом
Рис, як складова начинки, часто зустрічається в пирогах. Найбільш популярний, це, мабуть, рибний пиріг з рисом . Також дуже непогано виходять пироги з куркою або з фаршем і рисом. В осінню ж пору немає нічого смачнішого, ніж солодкий пиріг з гарбузом і рисом .
Інгредієнти:
Для начинки:
баранина (м'якоть) - 1 кг;
рис - 1 ст.;
вода - 45 ст.;
яйця - 4 шт.;
сир «Пармезан» - 200 г;
цибуля - 3 шт.;
часник - 4 зубки;
соус томатний - 1 ст.;
олія оливкова - 05 ст.;
селера (зелень) - 1 пучок;
м'ята - 3 гілочки;
петрушка - 1 пучок;
кориця (мелена) - 05 ч. ложки;
перець чорний (мелений) - 03 ч. ложки;
сіль - 1 ч. ложка.
Для тіста:
борошно - 35 ст.;
яйце - 1 шт.;
вода - 3 ст. ложки;
олія оливкова - 4 ст. ложки;
масло вершкове (для змащування) - 1 ст. ложка;
сіль - 1 ч. ложка.
Приготування
М'ясо нарізаємо невеликими шматочками, заливаємо теплою водою і ставимо на плиту. Доводимо до кипіння і додаємо оливкову олію, томатну пасту, дрібно накрошенние цибулю і часник. Солимо, перчимо. Накриваємо кришкою і тушкуємо на повільному вогні близько години. В кінці додаємо рубану зелень.
А поки гаситься м'ясо, займемося тестом. З'єднуємо борошно з сіллю і 3-ма ст. ложками оливкової олії, вбиваємо яйце і, поступово підливаючи теплу воду, замішуємо круте тісто. Скачуємо його в кулю, загортаємо в харчову плівку і кладемо на годину в холодильник.
Знімаємо баранину з вогню і додаємо рис. Злегка збиваємо яйця, з'єднуємо їх з пармезаном і корицею і також вводимо в начинку. Добре все вимішуємо.
Дістаємо тісто з холодильника, ділимо його на дві частини і розкачуємо тонкими пластами. Деко спочатку змащуємо вершковим маслом, потім збризкуємо оливковою. Викладаємо один пласт тіста, зверху начинку і закриваємо залишилися пластом. Ретельно заліплюємо краю. Зверху пиріг змащуємо оливковою олією і проколюємо в декількох місцях виделкою. Відправляємо його запікатися в розігріту до 200 градусів духовку на 45 хвилин.
У Греції такі пироги традиційно готують під час карнавалів і в свято Вознесіння Господнього.
Інгредієнти:
Для тіста:
борошно - 4 5 ст.;
молоко - 1 ст.;
дріжджі (сухі) - 11 г;
маргарин - 200 г;
яйця - 2 шт.;
цукор - 1 ст. ложка;
сіль - 05 ч. ложки.
Для начинки:
рис - 05 склянки;
печериці (свіжі) - 300 г;
капуста - 500 г;
цибуля - 3 шт.;
сіль, перець чорний мелений - за смаком.
Приготування
В теплому, температури тіла, молоці розпускаємо дріжджі, додаємо цукор. Перемішуємо і ставимо в спокійне місце. А коли дріжджі заграють-запузирятся, додаємо до них розтоплений, але не гарячий маргарин і вбиваємо одне яйце. Поступово вводимо просіяне з сіллю борошно і замішуємо некруте тісто. Накриваємо його вологим рушником і даємо відпочити в теплі, воно має в 2 рази збільшитися в об'ємі.
А поки займемося начинкою. Відварюємо рис до готовності в підсоленій воді, відкидаємо його на друшляк і даємо стекти. Нарізаємо цибулю півкільцями, обсмажуємо на рослинному маслі до рум'яного кольору. Додаємо тонко нашатковану капусту, а коли вона пустить сік, і нарізані пластинками гриби. Солимо, перчимо і тушкуємо, помішуючи, до готовності. З'єднайте овочі з рисом - начинка готова!
Ліпимо пиріжки, викладаємо на змащене олією деко, але не відразу відправляємо в духовку, а даємо хвилин 15 піднятися. Змащуємо їх злегка збитим яйцем і запікаємо 20-25 хвилин при температурі 180 градусів.
Грецький пиріг з м'ясом і рисом
Інгредієнти:
Для начинки:
Для тіста:
Приготування
М'ясо нарізаємо невеликими шматочками, заливаємо теплою водою і ставимо на плиту. Доводимо до кипіння і додаємо оливкову олію, томатну пасту, дрібно накрошенние цибулю і часник. Солимо, перчимо. Накриваємо кришкою і тушкуємо на повільному вогні близько години. В кінці додаємо рубану зелень.
А поки гаситься м'ясо, займемося тестом. З'єднуємо борошно з сіллю і 3-ма ст. ложками оливкової олії, вбиваємо яйце і, поступово підливаючи теплу воду, замішуємо круте тісто. Скачуємо його в кулю, загортаємо в харчову плівку і кладемо на годину в холодильник.
Знімаємо баранину з вогню і додаємо рис. Злегка збиваємо яйця, з'єднуємо їх з пармезаном і корицею і також вводимо в начинку. Добре все вимішуємо.
Дістаємо тісто з холодильника, ділимо його на дві частини і розкачуємо тонкими пластами. Деко спочатку змащуємо вершковим маслом, потім збризкуємо оливковою. Викладаємо один пласт тіста, зверху начинку і закриваємо залишилися пластом. Ретельно заліплюємо краю. Зверху пиріг змащуємо оливковою олією і проколюємо в декількох місцях виделкою. Відправляємо його запікатися в розігріту до 200 градусів духовку на 45 хвилин.
У Греції такі пироги традиційно готують під час карнавалів і в свято Вознесіння Господнього.
Пироги з рисом, грибами і капустою
Інгредієнти:
Для тіста:
Для начинки:
Приготування
В теплому, температури тіла, молоці розпускаємо дріжджі, додаємо цукор. Перемішуємо і ставимо в спокійне місце. А коли дріжджі заграють-запузирятся, додаємо до них розтоплений, але не гарячий маргарин і вбиваємо одне яйце. Поступово вводимо просіяне з сіллю борошно і замішуємо некруте тісто. Накриваємо його вологим рушником і даємо відпочити в теплі, воно має в 2 рази збільшитися в об'ємі.
А поки займемося начинкою. Відварюємо рис до готовності в підсоленій воді, відкидаємо його на друшляк і даємо стекти. Нарізаємо цибулю півкільцями, обсмажуємо на рослинному маслі до рум'яного кольору. Додаємо тонко нашатковану капусту, а коли вона пустить сік, і нарізані пластинками гриби. Солимо, перчимо і тушкуємо, помішуючи, до готовності. З'єднайте овочі з рисом - начинка готова!
Ліпимо пиріжки, викладаємо на змащене олією деко, але не відразу відправляємо в духовку, а даємо хвилин 15 піднятися. Змащуємо їх злегка збитим яйцем і запікаємо 20-25 хвилин при температурі 180 градусів.
Рекомендуємо добрі рецепти
Пиріг з рисом і рибою
Рибні пироги були популярні ще з часів знаменитих розтягаїв, проте з часом господині придумали додавати у випічку рис і картоплю щоб зробити страву
Пиріжки з рисом
Пиріжки з рисом - досить бюджетний варіант смачного і ситного обіду. І зараз ми поділимося рецептом створення універсального тесту для них і
Листковий пиріг з грибами
Листковий пиріг з грибами - це відмінний варіант швидкого вечері, або якщо гості вже на підході. До того ж готове тісто можна купити в магазині.
Пиріг з гарбузом - рецепт
Всі ми знаємо, що з гарбузом можна приготувати багато смачних і корисних страв. І сьогодні ми поговоримо про випічці з цим овочем. Давайте розберемо
Пиріжки з родзинками
Здобні пиріжки і родзинками - це відмінне ласощі для вечірнього чаювання в колі сім'ї. Приготувати їх можна різними способами. Ми пропонуємо вам