Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!

Пиріг з рисом

19-03-2015, 19:52
1 477
Пиріг з рисом
Рис, як складова начинки, часто зустрічається в пирогах. Найбільш популярний, це, мабуть, рибний пиріг з рисом . Також дуже непогано виходять пироги з куркою або з фаршем і рисом. В осінню ж пору немає нічого смачнішого, ніж солодкий пиріг з гарбузом і рисом .

Грецький пиріг з м'ясом і рисом


Інгредієнти:
Для начинки:

  • баранина (м'якоть) - 1 кг;

  • рис - 1 ст.;

  • вода - 45 ст.;

  • яйця - 4 шт.;

  • сир «Пармезан» - 200 г;

  • цибуля - 3 шт.;

  • часник - 4 зубки;

  • соус томатний - 1 ст.;

  • олія оливкова - 05 ст.;

  • селера (зелень) - 1 пучок;

  • м'ята - 3 гілочки;

  • петрушка - 1 пучок;

  • кориця (мелена) - 05 ч. ложки;

  • перець чорний (мелений) - 03 ч. ложки;

  • сіль - 1 ч. ложка.


  • Для тіста:

  • борошно - 35 ст.;

  • яйце - 1 шт.;

  • вода - 3 ст. ложки;

  • олія оливкова - 4 ст. ложки;

  • масло вершкове (для змащування) - 1 ст. ложка;

  • сіль - 1 ч. ложка.


  • Приготування
    М'ясо нарізаємо невеликими шматочками, заливаємо теплою водою і ставимо на плиту. Доводимо до кипіння і додаємо оливкову олію, томатну пасту, дрібно накрошенние цибулю і часник. Солимо, перчимо. Накриваємо кришкою і тушкуємо на повільному вогні близько години. В кінці додаємо рубану зелень.
    А поки гаситься м'ясо, займемося тестом. З'єднуємо борошно з сіллю і 3-ма ст. ложками оливкової олії, вбиваємо яйце і, поступово підливаючи теплу воду, замішуємо круте тісто. Скачуємо його в кулю, загортаємо в харчову плівку і кладемо на годину в холодильник.
    Знімаємо баранину з вогню і додаємо рис. Злегка збиваємо яйця, з'єднуємо їх з пармезаном і корицею і також вводимо в начинку. Добре все вимішуємо.
    Дістаємо тісто з холодильника, ділимо його на дві частини і розкачуємо тонкими пластами. Деко спочатку змащуємо вершковим маслом, потім збризкуємо оливковою. Викладаємо один пласт тіста, зверху начинку і закриваємо залишилися пластом. Ретельно заліплюємо краю. Зверху пиріг змащуємо оливковою олією і проколюємо в декількох місцях виделкою. Відправляємо його запікатися в розігріту до 200 градусів духовку на 45 хвилин.
    У Греції такі пироги традиційно готують під час карнавалів і в свято Вознесіння Господнього.

    Пироги з рисом, грибами і капустою


    Інгредієнти:
    Для тіста:

  • борошно - 4 5 ст.;

  • молоко - 1 ст.;

  • дріжджі (сухі) - 11 г;

  • маргарин - 200 г;

  • яйця - 2 шт.;

  • цукор - 1 ст. ложка;

  • сіль - 05 ч. ложки.


  • Для начинки:

  • рис - 05 склянки;

  • печериці (свіжі) - 300 г;

  • капуста - 500 г;

  • цибуля - 3 шт.;

  • сіль, перець чорний мелений - за смаком.


  • Приготування
    В теплому, температури тіла, молоці розпускаємо дріжджі, додаємо цукор. Перемішуємо і ставимо в спокійне місце. А коли дріжджі заграють-запузирятся, додаємо до них розтоплений, але не гарячий маргарин і вбиваємо одне яйце. Поступово вводимо просіяне з сіллю борошно і замішуємо некруте тісто. Накриваємо його вологим рушником і даємо відпочити в теплі, воно має в 2 рази збільшитися в об'ємі.
    Пиріг з рисом

    А поки займемося начинкою. Відварюємо рис до готовності в підсоленій воді, відкидаємо його на друшляк і даємо стекти. Нарізаємо цибулю півкільцями, обсмажуємо на рослинному маслі до рум'яного кольору. Додаємо тонко нашатковану капусту, а коли вона пустить сік, і нарізані пластинками гриби. Солимо, перчимо і тушкуємо, помішуючи, до готовності. З'єднайте овочі з рисом - начинка готова!
    Ліпимо пиріжки, викладаємо на змащене олією деко, але не відразу відправляємо в духовку, а даємо хвилин 15 піднятися. Змащуємо їх злегка збитим яйцем і запікаємо 20-25 хвилин при температурі 180 градусів.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Пиріг з рисом і рибою
    Пиріг з рисом і рибою
    Рибні пироги були популярні ще з часів знаменитих розтягаїв, проте з часом господині придумали додавати у випічку рис і картоплю щоб зробити страву
    Пиріжки з рисом
    Пиріжки з рисом
    Пиріжки з рисом - досить бюджетний варіант смачного і ситного обіду. І зараз ми поділимося рецептом створення універсального тесту для них і
    Листковий пиріг з грибами
    Листковий пиріг з грибами
    Листковий пиріг з грибами - це відмінний варіант швидкого вечері, або якщо гості вже на підході. До того ж готове тісто можна купити в магазині.
    Пиріг з гарбузом - рецепт
    Пиріг з гарбузом - рецепт
    Всі ми знаємо, що з гарбузом можна приготувати багато смачних і корисних страв. І сьогодні ми поговоримо про випічці з цим овочем. Давайте розберемо
    Пиріжки з родзинками
    Пиріжки з родзинками
    Здобні пиріжки і родзинками - це відмінне ласощі для вечірнього чаювання в колі сім'ї. Приготувати їх можна різними способами. Ми пропонуємо вам