Пиріг з рибою і рисом - це прекрасний варіант святкової закуски для будь-якого урочистої вечері або обіднього столу. Приготувавши таке блюдо, ви неодмінно очаруете всіх своїми кулінарними здібностями, і гості обов'язково попросять добавки. Рибний пиріг з рисом виходить дуже смачним, апетитним на вигляд і ситним. Давайте розглянемо, як же його приготувати.
Рецепт рибного пирога з рисом
Інгредієнти: дріжджове тісто - 1 кг; мойва свіжоморожена - 500 г; цибуля ріпчаста - 1 шт.; рис - 05 склянки; картопля - 2 шт.; сіль, перець - за смаком. Приготування Тісто ділимо на 2 частини, ту, яка поменше, кладемо на дно дека. Зверху викладаємо все шарами інші інгредієнти. Спочатку, очищену і нарізану кружечками картоплю, потім кільця цибулі, далі промиту, з видаленими нутрощами і головами мойву, потім зварений заздалегідь рис і знову шар картоплі. Зверху прикриваємо всю начинку шаром тіста, що залишилося, і ретельно защепляем краю. Випікаємо пиріг з мойвою і рисом в розігрітій до 180 градусів духовці протягом 50 хвилин.
Пиріг з сомом і рисом
Інгредієнти: Для тіста:
сухі дріжджі - 10 г; вода - 1 ст.; борошно - 600 г; цукор - 30 г; рослинна олія - 40 мл; сіль - щіпка; вершкове масло - 250 р. Для начинки: філе сома - 600 г; яйце - 1 шт.; цибуля ріпчаста червоний - 2 шт. Приготування У розтоплене вершкове масло вливається склянку теплої води, додаємо просіяне борошно, сіль з дріжджами і замішуємо однорідне тісто. Далі ставимо його в тепле місце і залишаємо підходити приблизно на 15 години. Тим часом готуємо начинку: у невеликій кількості олії злегка обсмажуємо рибу, нарізаємо півкільцями цибулю. Тісто ділимо на 2 нерівні частини, і більшу з них розкачуємо на деко, формуючи невеликі бортики. Зверху викладаємо начинку спочатку рибу, а потім цибулю. За бажанням додаємо сіль зі спеціями. На начинку кладемо розкачаний шар тіста і защепляем краю.
Поверхню пирога змащуємо збитим яйцем і відправляємо в розігріту до 190 градусів духовку приблизно на 25 хвилин.
Пиріг з сьомги з рисом
Інгредієнти: слабосолона сьомга - 300 г; листкове дріжджове тісто - 500 г; яйце - 2 шт.; рис - 1 ст.; зелену цибулю. Приготування У форму для випічки кладемо папір для запікання і змащуємо вершковим маслом. Розкачуємо 2 аркуша тесту і один з них викладаємо на дно форми. Рибу чистимо від луски і нарізаємо невеликими шматочками. Цибулю дрібно шаткуємо, яйця відварюємо, очищаємо від шкаралупи і кришимо кубиками. Тепер викладаємо все шарами: відварений рис, потім зелену цибулю, яйця і шматочки риби.
Зверху накриваємо пиріг другою половинкою тіста, защепляем краю, змащуємо маслом і посипаємо цукром. Відправляємо форму в розігріту духовку і випікаємо пиріг при температурі 180 градусів протягом 45 хвилин до утворення рум'яної скоринки.
Пиріг з консервою і рисом
Інгредієнти: Для тіста:
борошно - 1 кг; дріжджі сухі - 10 г; цукор - 1 ст. ложка; вода - 2 ст.; рослинне масло - 3 ст. ложки. Для начинки:
відварений рис - 1 ст.; консервована риба в маслі - 400 г; ріпчаста цибуля - 3 шт.; варені яйця - 5 шт.; сіль, перець, спеції - за смаком; вершкове масло - для смаження. Приготування З наявних інгредієнтів замішуємо однорідне, не прилипающее до рук тісто і ставимо його в тепле місце на 40 хвилин підходити. Тим часом готуємо начинку: консерви розминаємо виделкою, додаємо рис, дрібно порізані яйця і ретельно
перемішуємо. Цибулю дрібненько ріжемо і обсмажуємо до золотистого кольору з додаванням вершкового масла, а потім перекладаємо в начинку.
Піднялося тісто обминаємо і ділимо на 2 частини, однакового розміру. Одну половинку викладаємо у форму для випічки, потім заповнюємо пиріг приготовленої начинкою і накриваємо зверху другою частиною тіста, ретельно защепляя краю. Відправляємо форму в духовку і випікаємо протягом 30 хвилин при температурі 180 градусів.
А щоб урізноманітнити стіл рибними стравами, можете випробувати рецепти розтягаїв з рибою і рибного холодцю пирога .