Літо - ідеальна пора для експериментів зі свіжими овочами і фруктами, саме тому ми вирішили урізноманітнити арсенал рецептів пирогів ще одним - овочевим.
Пиріг "Овочева ідилія"
Інгредієнти: сир - 2 1/2 ст.; яйця - 2 шт.; тертий твердий сир - 1/2 ст.; сіль, перець - за смаком; мускатний горіх - щіпка; листкове тісто - 1 упаковка; кабачки - 2 шт.; морква - 2-3 шт.; баклажан - 1 шт.; оливкова олія. Приготування Розтираємо сир з яйцями і половиною тертого твердого сиру. Приправляємо сирну масу сіллю, перцем і мускатним горіхом. Кабачки, баклажани і моркву миємо, обсушуємо й нарізаємо вздовж тонкими скибочками за допомогою шинковка для овочів.
Тісто розгортаємо і викладаємо в присипану борошном форму для випічки. На дно основи нашого пирога викладаємо шар сирної маси, після чого починаємо викладати овочеві шари. Рухаючись від краю до центру розкладаємо смуги овочів вертикально, ребром, в сирну масу, по спіралі. Готовий пиріг скроплюємо маслом і посипаємо залишками сиру. Випікаємо відкритий овочевий пиріг з кабачків c морквою при 180 градусах 1 годину.
Пиріг з овочевою начинкою
Інгредієнти: Для тіста:
борошно - 400 г; вершкове масло - 150 г; тертий пармезан - 60 г; яйце - 1 шт. Для начинки:
гарбуз - 2 кг; оливкова олія - 4 ст. ложки; кумін мелений - 2 ч. ложки; гострий перець, сіль - за смаком; червоний цибуля - 2-3 шт.; часник - 4 зубчики; шпинат - 1 кг; сир - 250 г; козячий сир - 200 г; кедрові горіхи - 50 р. Приготування Перед тим, як приготувати овочевий пиріг, необхідно зробити тісто. Холодне вершкове масло з допомогою блендера збиваємо в крихту з просіяним борошном. Додаємо до борошняної крихти тертий сир, 3-4 столові ложки крижаної води і яйце, після чого збираємо крихту в єдиний кулю, загорнути у харчову плівку.
Гарбуз нарізаємо шматочками, поливаємо олією, приправляємо сіллю, перцем, кумином і запікаємо при 200 градусах 40 хвилин.
Червоний цибулю нарізаємо тонкими кільцями і припускаємо до м'якості на оливковій олії. Додаємо до м'якого луку нарізаний часник і обсмажуємо все разом протягом хвилини.
Шпинат ошпарюємо, надлишки вологи віджимаємо і нарізаємо листя великими шматочками.
2/3 тіста розкочуємо тонким шаром і викладаємо на дно високої форми діаметром 23 сантиметри. По дну основи пирога розкладаємо листя шпинату, наступним шаром кладемо половину гарбуза, посипаємо половиною горіхів, половиною сиру і цибулевої пасерування. Повторюємо всі шари і накриваємо пиріг залишилися розкатаним тестом.
Запікати страву слід при 200 градусах 30-35 хвилин. Такий овочевий пиріг можна зробити в мультиварці, для цього виберіть режим "Випічка" на 1 годину.
Рецепт овочевого пирога з пісочного тіста
Інгредієнти: ріпчаста цибуля - 1 шт.; суцвіття брокколі - 50 г; болгарський перець - 2 шт.; баклажан - 2 шт.; кумин - 2 ч. ложки; оливкова олія - 1 ст. ложка; хумус - 200 г; цедра 1-го лимона; свіжий коріандр; листкове тісто - 375 г; картопля - 2 шт.; яєчний жовток - 1 шт. Приготування Духовку розігріваємо до 220 градусів. Цибулю, перець і баклажани нарізаємо великими шматочками і кладемо на застелений пекарської папером деко. Поливаємо овочі маслом, приправляємо сіллю, перцем, кумином і запікаємо протягом 30 хвилин.
Готові овочі змішуємо з хумусом, лимонною цедрою і подрібненим коріандром.
Тісто розрізаємо навпіл і розгортаємо в два прямокутника. Один з прямокутників кладемо на змащений лист і покриваємо тонкими скибочками картоплі, залишаючи вільний край по периметру. Поверх розподіляємо запечені овочі та накриваємо пиріг другою половиною тіста. Краї защипуємо, а верхівку змащуємо збитим яйцем. У кришці пирога робимо надріз для виходу пари. Випікаємо пиріг 25-30 хвилин при 200 градусах.