Вернуться назад Распечатать

Овочевий пиріг

Овочевий пиріг
Літо - ідеальна пора для експериментів зі свіжими овочами і фруктами, саме тому ми вирішили урізноманітнити арсенал рецептів пирогів ще одним - овочевим.

Пиріг "Овочева ідилія"


Інгредієнти:

  • сир - 2 1/2 ст.;

  • яйця - 2 шт.;

  • тертий твердий сир - 1/2 ст.;

  • сіль, перець - за смаком;

  • мускатний горіх - щіпка;

  • листкове тісто - 1 упаковка;

  • кабачки - 2 шт.;

  • морква - 2-3 шт.;

  • баклажан - 1 шт.;

  • оливкова олія.


  • Приготування
    Розтираємо сир з яйцями і половиною тертого твердого сиру. Приправляємо сирну масу сіллю, перцем і мускатним горіхом. Кабачки, баклажани і моркву миємо, обсушуємо й нарізаємо вздовж тонкими скибочками за допомогою шинковка для овочів.
    Тісто розгортаємо і викладаємо в присипану борошном форму для випічки. На дно основи нашого пирога викладаємо шар сирної маси, після чого починаємо викладати овочеві шари. Рухаючись від краю до центру розкладаємо смуги овочів вертикально, ребром, в сирну масу, по спіралі. Готовий пиріг скроплюємо маслом і посипаємо залишками сиру. Випікаємо відкритий овочевий пиріг з кабачків c морквою при 180 градусах 1 годину.

    Пиріг з овочевою начинкою


    Інгредієнти:
    Для тіста:

  • борошно - 400 г;

  • вершкове масло - 150 г;

  • тертий пармезан - 60 г;

  • яйце - 1 шт.


  • Для начинки:

  • гарбуз - 2 кг;

  • оливкова олія - 4 ст. ложки;

  • кумін мелений - 2 ч. ложки;

  • гострий перець, сіль - за смаком;

  • червоний цибуля - 2-3 шт.;

  • часник - 4 зубчики;

  • шпинат - 1 кг;

  • сир - 250 г;

  • козячий сир - 200 г;

  • кедрові горіхи - 50 р.


  • Приготування
    Перед тим, як приготувати овочевий пиріг, необхідно зробити тісто. Холодне вершкове масло з допомогою блендера збиваємо в крихту з просіяним борошном. Додаємо до борошняної крихти тертий сир, 3-4 столові ложки крижаної води і яйце, після чого збираємо крихту в єдиний кулю, загорнути у харчову плівку.
    Гарбуз нарізаємо шматочками, поливаємо олією, приправляємо сіллю, перцем, кумином і запікаємо при 200 градусах 40 хвилин.
    Червоний цибулю нарізаємо тонкими кільцями і припускаємо до м'якості на оливковій олії. Додаємо до м'якого луку нарізаний часник і обсмажуємо все разом протягом хвилини.
    Шпинат ошпарюємо, надлишки вологи віджимаємо і нарізаємо листя великими шматочками.
    2/3 тіста розкочуємо тонким шаром і викладаємо на дно високої форми діаметром 23 сантиметри. По дну основи пирога розкладаємо листя шпинату, наступним шаром кладемо половину гарбуза, посипаємо половиною горіхів, половиною сиру і цибулевої пасерування. Повторюємо всі шари і накриваємо пиріг залишилися розкатаним тестом.
    Запікати страву слід при 200 градусах 30-35 хвилин. Такий овочевий пиріг можна зробити в мультиварці, для цього виберіть режим "Випічка" на 1 годину.

    Рецепт овочевого пирога з пісочного тіста


    Інгредієнти:

  • ріпчаста цибуля - 1 шт.;

  • суцвіття брокколі - 50 г;

  • болгарський перець - 2 шт.;

  • баклажан - 2 шт.;

  • кумин - 2 ч. ложки;

  • оливкова олія - 1 ст. ложка;

  • хумус - 200 г;

  • цедра 1-го лимона;

  • свіжий коріандр;

  • листкове тісто - 375 г;

  • картопля - 2 шт.;

  • яєчний жовток - 1 шт.


  • Приготування
    Овочевий пиріг
    Духовку розігріваємо до 220 градусів. Цибулю, перець і баклажани нарізаємо великими шматочками і кладемо на застелений пекарської папером деко. Поливаємо овочі маслом, приправляємо сіллю, перцем, кумином і запікаємо протягом 30 хвилин.
    Готові овочі змішуємо з хумусом, лимонною цедрою і подрібненим коріандром.
    Тісто розрізаємо навпіл і розгортаємо в два прямокутника. Один з прямокутників кладемо на змащений лист і покриваємо тонкими скибочками картоплі, залишаючи вільний край по периметру. Поверх розподіляємо запечені овочі та накриваємо пиріг другою половиною тіста. Краї защипуємо, а верхівку змащуємо збитим яйцем. У кришці пирога робимо надріз для виходу пари. Випікаємо пиріг 25-30 хвилин при 200 градусах.