Кіш лорен - це один з класичних французьких рецептів відкритих пирогів з начинкою з сиру і основою з пісочного тіста . У цій статті ми розповімо вам про традиційні рецепти пирога кіш з сирною начинкою.
Кіш зі шпинатом і сиром
Інгредієнти: пісочне тісто; ріпчаста цибуля - 1 шт.; гриби - 250 г; оливкова олія - 2 ст. ложки; яйця - 6 шт.; сметана - 250 г; сіль, перець - за смаком; шпинат свіжий - 2 ст.; сушені томати; сир моцарелла - 250 р. Приготування Тісто розкачуємо, викладаємо у змащену форму і натикаем виделкою по периметру. Випікаємо основу з пісочного тіста 6-8 хвилин при 210 градусах. Гриби нарізаємо тонкими пластинками, а цибулю - півкільцями. Обсмажуємо цибулю з грибами на оливковій олії до м'якості і залишаємо охолонути.
Яйця збиваємо зі сметаною, сіллю і перцем. Додаємо в суміш тертий сир, шпинат і пасеровані гриби. При бажанні можна додати в тісто в'ялені томати. Готову суміш перелити в на основу з пісочного тіста. Випікаємо кіш лорен з грибами і сиром 40-45 хвилин при 180 градусах.
Рецепт кіша з шинкою і сиром
Інгредієнти: Для тіста:
борошно - 175 г; сіль - щіпка; вершкове масло - 75 р. Для начинки:
сир чеддер - 250 г; томати - 4 шт.; шинка - 200 г; яйця - 5 шт.; молоко - 100 мл; вершки - 200 мл; сіль, перець; чебрець - 2 гілочки. Приготування Для тіста холодне масло перетираємо з сіллю і борошном у крихту. Крихту формуем в кулю, загорнути його плівкою і кладемо в холодильник на 30 хвилин. Остигле тісто розкачуємо і викладаємо у форму, після чого повертаємо в морозильник.
Духовку розігріваємо до 190 градусів і випікаємо в ньому основу 20 хвилин. Зменшуємо температуру до 160 градусів, після вилучення тесту. Готову основу посипаємо сиром, викладаємо томати, обсмажену шинку. Яйця збиваємо з молоком, додавши за смаком сіль і перець, а потім виливаємо суміш поверх бекону. Посипаємо кіш залишками сиру і ставимо в духовку на 30-40 хвилин.
Кіш з куркою і сиром
Інгредієнти: основа з пісочного тіста (див. попередній рецепт); відварна куряча грудка - 1 шт.; часник - 2 зубчики; суцвіття брокколі - 4 ст.; яйця - 3 шт.; молоко - 1 ст.; тертий сир - 3/4 ст.; сіль, перець - за смаком; мускатний горіх - на кінчику ножа. Приготування Суцвіття брокколі бланшеруем до напівготовності. Курятину розбираємо на волокна. Яйця збиваємо з молоком, додавши сіль, перець і тертий твердий сир. Доповнюємо молочну суміш мускатним горіхом і пропущеним через прес часником.
На дно основи з пісочного тіста викладаємо курятину, поверх розподіляємо брокколі і заливаємо все молочно-сирної сумішшю. Посипаємо пиріг залишками сиру. Випікаємо кіш з сиром і брокколі 40 хвилин при 180 градусах.